Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
momentálně se stěhuji do nového bydlení a zároveň přecházím k novému providerovi, konkrétně k Vodafone. Nabídli mi tarif 250/25, který jsem vzal. Potřeboval bych poradit (nejlepší) VDSL modem, který by zvládl tuto rychlost. Cenově do 1800,-. Předem děkuji za rady.
Respektive jsem vybral tento: alza.cz/... Bylo by vše v pořádku? Nebo existuje lepší kus za stejnou cenu.
Koukal jsem se na ten TP-LINK. Za mě rychlost Wi-Fi karet O.K. i normy (802.11ac/n). Ovšem celkem bolístka u tohoto modelu jsou ethernet porty, má je pouze 100 Mbit/s, takže byste ani nevyužil plný potenciál Vašeho tarifu. Na druhou stranu má 802.11ac 2xMIMO Wi-Fi.
Za mě lepší řešení je buď tento model:
alza.cz/... (Zrovna je rozbalený za prachy, které se Vám vlezou do rozpočtu). Má gigabitové porty a 802.11ac Wi-Fi (sice jen jeden stream, ale i tak to bohatě stačí k tarifu, co budete mít).
Případně pokud byste přeci jen chtěli zainvestovat, pak by byl dobrý i tento model:
alza.cz/... Ten už má plnou palbu (Gigabitové ethernety a 2xMIMO 802.11ac), ale bohužel už je přeci jen dost přes rozpočet.
V každém případě až byste přešel z VDSL třeba na kabelový internet či optiku, tak oba routery by šlo použít i jako klasický router (mají jeden hybridní RJ45 port WAN/LAN).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.