Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyplatí se tato konfigurace

Od: hall odpovědí: 19 změna:
Dobrý den, včera se mi rozbilo PC takže musím koupit jiný. Na PC editují fotografie, nějakej ten email a Office. A když se chci občas odreagovat pustím nějakou tu hru například Battlefield 1. Monitor je rozlišení 1440x900
Dnes jsem našel tuto sestavu tak přemýšlím zda za ty peníze by to šlo.
deska -GIGABYTE GA-H81M-S2PV sc.1150,
procesor Intel Core i5-4590 na frekvenci
4x3.30GHz,Turbo 4x 3,70ghz
ddr3 -8gb,
ssd - 120gb,
HDD - 1000GB,
GPU GTX 1060 3gb
Za cenu 8000 Kč

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kicune*
hodnocení

1x

Řekněte mu, že to vezmete za 7.5k. A když nebude souhlasit, tak mu dejte 8k, ano je to podle mne celkem odpovídající cena. Také záleží v jaké je skříni, na tom se dá vždycky uhádat pár stovek dolů, jestli je PC naházené v nějaké obludě od Zalmana. Tedy pokud není v nějaké pěkné skříni v neonovýma větrákama, tak neuhádáte ani halíř.

Jako třeba tady: pc.bazos.cz/... *afro*

hall
hodnocení

Bedna je tato czc.cz/...
Takže za tu cenu je to dejme tomu adekvátní?
kicune*

Ano cena je v pořádku. Není to nadhodnocené. Ale vyčleňte si ještě peníze na navýšení RAM. Tahle sestava zvládne i hry, které vyžadují 12-16GB RAM.

kicune*

Zkuste srazit cenu na tom malým ssd, ten stejně vyměníte. Pořádný hry mají klidně 40-50gb instalaci. Takový ssd se 120gb není pro hráče. Řekněte mu ať si ho vymontuje a chtějte 500 z ceny dolů.

sirokko
hodnocení

0x

Já nevím, no. Podle mě to jsou vyhozené peníze, mně by bylo líto je za tohle dát. Je to šest let starý stroj... Z morálního hlediska je to šrot. Tohle by se mělo dávat za cenu hmotnosti železa. Tím netvrdím, že to nemusí šlapat dobře.

hall
hodnocení

Chtěl jsem si sestavit novou sestavu, ale to je minimálně 13 tisíc sice o dost výkonnější, ale bez grafické karty jelikož nejsou jak na akze tak CZC. A bazarový jsou teď neskutečně dráhy. Ale to jsem odbočil.
Jak říkám nejsem vášnivej hráč, monitor fhd nemám. Rád si jen občas něco zahraji Battlefield, Call od duty, Mafia, prostě zda to PC ty hry spustí na nějaký rozumný nastavení
kicune*

S touhle sestavou počítejte BFV a Mafia III tak na střední detaily ve FullHD.

hall
hodnocení

Pak má pan ještě v nabídce toto za 13000 Kč. Píše, že to rozjede skoro všechny hry na vysoké nastavení ve fhd? Ale nevím zda to už není moc drahý. Na druhou stranu asi to bude lepší pro budoucí upgrade ne?
Procesor- Intel(R) Core(TM) i5-7500 CPU @ 3.40Hz
Grafická karta- NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB
RAM paměti- 2x8 GB DDR4
Základní deska - GIGABYTE B250M-D3H-CF
SSD - Kingston 120 GB
HDD- 1 TB
Case - EVOLVEO T3
kicune*

To už je moc, není to výhodná cena. Grafika se 6gb vram sice není k zahození, ale ten zbytek za ty prachy určitě nestojí. Je to low sestava. Spíš mi to připadá jako multimediální pc s herní grafikou, než jako herní pc.

kicune*

Procesory jsou prakticky srovnatelné cpu.userbenchmark.com/...

jm
..@kucine, DDR3 za 8 je super a ddr4 je lowend?
kicune*

Výkonový rozdíl mezi ddr3 a ddr4 na podobné frekvenci není nijak moc velký. Určitě to není důvod k 6ti tisícovému rozdílu v ceně.
Deska GA-B250M-D3H je jednoznačně lowend. Takové desky se dávají do sestav nižší střední třídy (kancl, domácí multimedia a pod.)

jm
Podle mne jsou obě drahé. Radši nový s AMD
kicune*

Ten první rozhodně drahý není. Cenově to odpovídá dokonale, si spočítejte v hlavě cenu komponent, pokud to umíte.

Ale ten druhý druhý je rozhodně předražený.

hall
hodnocení

Tak zkusím napsat na ten první jestli něco jde dělat ještě s cenou. Moc děkuji za rady.
A teď sem našel jinou sestavu za taky 14 tisíc plus rozumná dohoda. Akorát je to jiný okres a nevím zda by pan poslal.
Zde sestavaCPU - Intel Core i5-9400F
CPU chladič - Be quiet! PURE ROCK SLIM
RAM - Patriot VIPER 4 16GB DDR4 3200
Základní deska - Asrock B365M Pro4-F
GPU - Radeon Gigabyte RX 580 GAMING 4GB
SSD - Kingston SSD A2000 250GB
HDD - 1TB Seagate BarraCuda Pro 2.5"
PSU - EVOLVEO RX 550 RGB LED 80Plus 550W
CASE - EVOLVEO Functio2
FAN - 2x Zalman 120mm + 3x EVOLVEO Fairy 12C

kicune*

Není špatný. Cena jakštakš odpovídá.
Počítač splňuje doporučené HW požadavky na BF1, tipnu že pojede možná i na full detaily v FHD.

Grafika se směle vyrovná GTX 1060 6GB. Procesor 9400F je o trochu výkonnější než 4590. Ale taky ne o moc, tady píšou v průměru o 17% cpu.userbenchmark.com/... Ale jo, je lepší, 6tijádro je lepší jak 4jádro. Celkem sympatický procesor za ty prachy. Ram v pohodě.
Jen se mi moc nelíbí ta deska, ale já jsem na desky hrozně náročnej, mně se nelíbí skoro žádná pod 6 tisíc xD Takže tady se radši zdržím komentáře.

Ale jo jde to. Jestli sleví aspoň litr, tak bych ho klidně vzal. Nevím jak jste na tom s hardiskama, já bych je odmítl a snížil na nich cenu. SSD (min 250GB) bych koupil nový.

.

A určitě si pořiďte větší herní monitor, minimálně 24 palců, jinak ta hra ani nemá smysl, zkazíte si oči a ani neoceníte detaily, zážitek bude polovičatý.Co to vlastně máte? To je nějaká 19ka?

jm
Souhlasím. Z uvedeného je nejlepší i poměrem ceny a použitelnosti v budoucnosti
sirokko

No dejme tomu, tohle už je lepší jak ten první v dotazu za těch 8 000.-

2,5" HDD se mi taky moc nezamlouvá.

hall
hodnocení

Tak jsem napsal oboum a uvidíme co napíšou. Monitor mám už dlouho LG flatron w1934s. Jelikož zatím funguje neměl sem potřebu hledat jinej. Možná časem pořídím větší

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]