Nejste přihlášen/a.
Je Microsoft Defender (dříve Windows Defender) účinným antivirem?
Je to součást Windows 10.
Před dvěma měsíci jsem si upgradoval Win7 na Win10 a za celou tu dobu nezaznamenal žádný škodlivý program. Ostatní antiviry jsem odinstaloval. Mám ale podezření, že nějaké viry se mi do PC dostaly, objevují se mouchy, i když ne zásadní. Můžu mít vedle toho nainstalovaný další antivir? Slyšel jsem, že to dělá neplechu.
je na vyšší úrovni než mnohé free verze - můžete s klidem ponechat jen defender
pokud byste nainstaloval další, tento defender se automaticky vypíná... ale kdybyste dal třeba avast, aviru, avg - tak tyto tři se budou hádat mezi sebou
Ano, dělá to neplechu. Řešila jsem minulý měsíc s ajťákem, na dálku mi zkontroloval NB, také jsem měla ještě další antivir, ten mi odinstaloval, i ostatní prohlížeče, také se mi právě občas něco nezobrazovalo korektně, hlavně na Fb.
Mám teď pouze Defender, z prohlížeče Chrome jsem přešla na Edge, vše je prý dostatečné a v pořádku.
Defender je dostačující, ale pro další "škůdce" ještě používám Wise Care 365, Adwcleaner a Malwarebytes. Pokud tomu nerozumíš, dostačuje jejich tovární nastavení.
S tím wise care opatrně - dokáže to dost rozesrát systém. Hlavně v momentě, kdy to chcete nějak aktualizovat nebo přeinstalovat - jednou jsem musel provést formát a novou instalaci, od té doby raději nepoužívám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.