Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení přes mobil

Od: klava odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, jsem seniorka, chci se zeptat: když mi vypadne připojení a potřebuji pracovat na NTB, mohu se připojit k NTB přes mobil? Mám mobilní data. Jak? Nevidím na mobilu hotspot - to se dělá přes něj? Ani nevím, zda mobil hotspot dokáže vytvořit, mám chytrý telefon Umax VisionBook P50 Plus LTE. Jak na to prosím?:)

Ještě prosba k mladším a zkušenějším (je mi skoro 80): chci do mobilu vložit paměťovou kartu. Je tam na to nějaké okénko, tam vložím,podobně jako SIM? :) Musím něco zadávat nebo aktivovat?

Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo2
hodnocení

2x
Android mívá hotspot v rozbalovací nabídce na horní liště, případně v nastavení sítě a internetu. Tam stačí jen zvolit WiFi nebo Bluetooth a podle toho buď spárovat, nebo nastavit název a heslo WiFi sítě. Ale pozor na data, PC verze stránek jsou většinou mnohem větší než ty mobilní. Je vhodné mít k dispozici alespoň několik GB.
Co se týče paměťové karty, tak slot na ni bude nejspíš někde vedle slotu na SIM kartu, přístupného po sundání zadního krytu telefonu, viz přiložený návod k použití. Zadávat se nemusí nic.

media_2555504.pdf 602.54 kB
Připojení přes mobil
Připojení přes mobil #2

hodnocení

1x

Doporučil bych Vám tethering přes usb, je to jednoduší a nemusíte nastavovat hospot. Stačí připojit mobil k notebooku kabelem přes USB a nastavení povolit tethering přes usb.

Připojení přes mobil #3

jirib
hodnocení

0x
Hotspot musíte povolit v nastavení.Vytvoříte jméno a heslo.
Nevím kolik máte zaplacených dat,ale v notebooku pojedou třeba aktualizace systému a jen prohlížení webových stánek vám sežere několik set Mb až 1Gb.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]