Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakého poskytovatele na hraní her - Olomouc

Od: klimi odpovědí: 29 změna:
Dobrý den. Můj dotaz se týká vysoké latence čili pingu v hraní online her.
Rozhodl jsem se zainvestovat do rychlejšího internetu, ale ptám se od jakého poskytovatele s nejlepší dostupností a zaručenou stabilitou ve městě Olomouc.
Děkuji předem za rady

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
No tak nejlepší by byl někdo s optikou, nebo metalikou. Ale co máš v baráku dostupné to ti neřekne nikdo z nás.
Onyx? Sprintel? A další.
A když je řeč o odezvě- jakou máš bez hraní? Ona latence se zvýší pokud nestíhá net, ale může být vysoká i normálně, což může dělat router, WiFi, switch a cokoliv u poskytovatele... A nejsi náhodou připojen k routeru přes WiFi?
google.com/...

klimi
hodnocení

Zdravim. Bez hrani her mam 20 ms a pri hrani se zvysuje na 40-42 ms. Obcas povyskoci na 100-200 ms.
Wifi sit, ktera je rozvedena do dalsich dvou bytu, tak ji mam napojenou na kabel
WiFi sit nemůže být rozvedena, ta má signál (tedy nějaké pokrytí) a ne pevné vedení.
Každopádně z tvého popisu to nechápu. Dá se to pochopit i tak, ze pc máš kabelem ke klientskému WiFi zařízení?
klimi
Musel jsem si koupit ctecku wifi pres usb. Zkratka nemam napojenou ethernet kabelem.
2x wifi site jsou rozvedeny do trech bytu, pricemz do meho bytu je wifi navedena pres kabel, kterou vyuziva celkem dve domacnosti. Muze to byt i tahle pricina?
Sakra a znovu. Jak se WiFi vede kabelem? Takže asi příjmáš nějakou WiFi přes USB WiFi síťovku. A přesně to se ti snažím od začátku říct. Nainstaluj si WiFi scanner a koukni jak jsi na tom se signálem a kanály. Taky by mohlo být zajímavé kolik toho v těch bytech jede na síti. Zvlášť pokud bys měl nějaké ADSL s malým uploadem.
klimi

Tady to máš :)

Jakého poskytovatele na hraní her - Olomouc
No, pokud nebudu řešit nic dalšího a jen ten screen tak to nevidíš? Sice malý signál, ale máš tam asi 4 sítě na kanálu 1 a přitom je tam volna hafo.
klimi

Já tomu nerozumím, proto jsem zde zveřejnil příspěvek. Jestli budeš tak hodný a popíšeš mi, jak si změnit channel? Jak bych měl postupovat? Přístup mám jen k jedné wifi (garaz net).
Děkuji moc

klimi

A nebo se vyplatí si zřídit nový, optický internet?

Jenže já nevím co ti popsat. Přihlásím se do WiFi zařízení které vysílá WiFi, evidentně jich tam máš několik, koukneš se to nastavení WiFi a změníš kanál. Rozhodil bych je od sebe.
Jelikož jsem doteď nezjistil co a jak tam konkrétně máš a odpovídám podle toho jak si myslím, že to máš tak opravdu nevím co ti napsat přesněji. Pokud tam nakonec máš reapeatery tak to je pak ještě o level lepší prasečina a problémy jsou ještě jasnější.
Nastavovat jsi to ty?
klimi

Nenastavoval jsem to já.

Aha, takže ten přístup o kterém mluvíš asi není do zařízení, ale do WiFi?
Člověče rád bych ti pomohl, ale tohle není úplně nadějné. Musíme se dostat alespoň do toho jednoho WiFi zařízení (ideálně do všech) ale to fakt uhádnout nejde. To je tak si to všechno projít a překopat.
klimi

Přístup do wifi zařízení nemám. Nejsem zřizovatel wifi sítě. Jsem v pronájmu a přístup mám majitel bytu. Nezlob se. taky bych ti rád poskytl více informací :(

klimi

Jen jsem chtěl zjistit, zda má cenu si zařizovat optický internet přes kabel? Jelikož se nejspíše wifi sítě kříží, tak dochází k náporu a následně i k snížení rychlosti.

V tuto chvíli se mi to zda jako blbost- nejdřív vyřešit domácí síť.
klimi

Takže mi nic jiného nezbývá než kontaktovat zřizovatele a požádat jej o technickou kontrolu?

Myslíš, že to napravil zřizovatel? Neměl by jsi spíš kontaktovat majitele? Pokud to je tedy jeho.
klimi
Ano, samozrejme. Doufam, ze pres majitele se to dostane k zrizovateli. Dale te nebudu otravovat. Dekuji moc za rady:)

:) O otravování nejde, proto sem chodím. Nicméně jde o to dobrat se k nějakému výsledku ;) Pokud to naprasil majitel tak má přístupy do všech zařízení (no ono je taky možné, že to jede na default hesla, ale určitě se v tom vrtat nechceš).
Majitel si asi neuvědomuje, že nároky na internet se zvyšují. Před cca 15 lety by byl každý asi i rád za ten net, ale teď kdy ti jen od jednoho člověka komunikují třeba 3 zařízení to už tak snadné není :)

klimi

Jak říkáš :) No mluvil jsem s majitelkou, která tomu evidentně nerozumí tak, jako já. Nicméně bude volat s technikem.

Vrtat do zdi další kabel nechce, takže budu muset zvolit cestu takovou, že si nechám zvýšit rychlost internetu a stahování a k tomu se pokusím zajistit změnu kanálu.

klimi

Takže tě ještě poprosím a nějak se ti to pokusím shrnout:
V mém bytě je navedený kabel pro wifi síť (pod krabičkou ze zdi), která je dále využitelná i pro další byty (nevím, zda by mohli mít taktéž krabičku a pod ní ze zdi natahané kabely).

Pak je tady další wifi síť, která má stejné heslo, ale slouží pro jiný byt. Akorát jak jsem posílal, tak je pravdou, že wifi sítě mají společný kanál. Takže jestli chápu dobře, tak ze switche (od střechy) je to navedené do bytů, jednoduše řečeno. Budu mluvit s technikem ve středu, ten mi řekne víc.

Každopádně se Tě chci zeptat, jaké řešení by pro mně bylo nejvýhodnější tak, abych snížil latenci (ping) a zajistil stabilitu připojení?
Je zřejmé, že zřízení optického kabelu asi není reálné.
Děkuji moc

No takže to je opravdu jedno připojení a rozhozené na několik AP, nebo routerů.
Jak jsem psal. Je to i o zatížení (budu předpokládat, že konektivita jako taková je OK). A pak je to o překopání wifi sítě, minimálně rozházet po kanálech.
Podle tvého popisu ti vede do bytu tedy kabel? A wifi zařízení máš tedy u sebe. Co je to za zařízení? Pokud je to wifi router tak bude mít LAN porty a možná bude nějaký volný - můžeš zkusit píchnout se kabelem a uvidíš..

klimi

Přesně tak.

Je to wifi router, který ale LAN porty nemá. Není možnost do té krabičky cokoliv píchnout, bohužel.

klimi

Jak píšu. Jsou to jen navedené kabely ze zdi...

Vůbec nevím co tam máš. Něco tam píchnout určitě podle popisu jde :) Ale bez konkrétního typu je to o ničem ;)

klimi
Takhle to vypadá. Jestli ti to neco napovi
Jakého poskytovatele na hraní her - Olomouc #2
Jakého poskytovatele na hraní her - Olomouc #3

Jo tak to je prosím AP, to není wifi router. Router máte tedy asi jen jeden na objekt. Ať si udělá majitel revizi (a začne kanály) a nebo si pořiď svůj internet a ne tento. Docela by mě zajímalo kolik je tam toho pověšenýho.
Mimochodem, pokud ti internet poskytuje tak, že platí jednu přípojku a vy majiteli platíte z několika bytů tu samou částku každý sám za sebe tak to už je regulérní prodej a pochybuji, že to má schálené poskytovatelem...

klimi
Jeden wifi router pro dva byty. Poplatek za internet je minimální. Ale když se takhle složí několik bytů, tak s tím majitel i vydělá to máš pravdu.
Technik mě přepl na volný kanál a pociťuji mírné zlepšení, ale kabel je kabel...

hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]