Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefunguje zvuk v PC píše že zvukové zařízení neexistuje

Od: robin* odpovědí: 32 změna:
Dobrý den potřebuji pomoc z počítačem nejde zvuk a podle toho tam není nainstalování ovladač zvuků
Nevím jak to udělat je to starý počítač xp Windows po opravě zdroje není zvuk

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Máš externí repra nebo sluchátka? Pokud ano, zkus jiný konektor na kompu nebo jiná sluchátka. Co je na kartě Zvuk v ovládacích panelech?

robin*
hodnocení

Reproduktory mám a v tabletu fungují ale na PC vůbec nic
To vůbec netuším kde se to dá najít
robin*
hodnocení

Jinak jak je na liště zvuk to tam vůbec není

hodnocení

0x

Buď chybí ovladač, nebo třeba taky odešla zvukovka do křemíkového nebe... Pokud není ve správci zařízení zvukové zařízení, byť nefunkční (bez ovladače), tak to dobře nevidím... Pokud by to bylo tedy hardwarem, tak lze koupit externí zvukovou kartu... Tuším okolo 200Kč...

robin*
hodnocení

Děkuji pak vám to zkusím vyfotí co mě to tam ukazuje
Nevím jeslí jen na instalovat dřív zvuk šel pak po opravě zdroje a chtěl díky změnám v hardwaru chtěl znova aktualizovat počítače tak jsem to udělal a zvuk nic tak jsem zkoušel různý nainstalovat zvukové ovladače ale po restartu počítače bylo to furt stejně bez zvuku film jde spustit ale bez zvuku

"chtěl díky změnám v hardwaru"

Jaké změny v HW se na tom PC prováděly kromě opravy zdroje?

A prosím piš česky, s interpunkcí. Ne jako kulomet, to se musí luštit jako křížovka*smich*

robin*
hodnocení

Nevím prostě šel počítač do opravy se zdrojem ale po vrací chtěl aktualizací do tří dnů
robin*
hodnocení

Po vrácení

V tom případě vznes dotaz na toho, kdo PC opravoval. Ať ti to dodělá včetně zvuku, který předtím šel. Nebo alespoň ať detailně řekne, co s tím dělal.

robin*
hodnocení

Díky dobře zkusím

hodnocení

0x

Najdi si na googlu podle názvu desky ovladač zvukovky.

Třeba pro příklad ASUS CUV-4X audio driver for XP. A znovu v ovládacích panelech->systém->zařízení nebo jak to tam je doinstaluj driver HW zvukovky.

robin*
hodnocení

Zkoušel jsem různý nainstalovat zvukové ovladače
Chtěl po instalaci restart počítače ale pořád bez zvuků

různý? musíš správný.

Nezvládneš to. Dej to k opravě někomu, kdo tomu rozumí.

Taky může být ta zvukovka vadná.

Co máš ze základní desku?

Které ovladače tam cpeš?

robin*
hodnocení

Díky zkusím se zeptat jednoho opraváře jiného něž o toho co to bylo na opravu
Díval jsem se jaký tam byl tak jsem ho zkusím na instalovat po instalaci dalo nutno restartovat po zapnutí nic bez zvuku
Realtek ten jsem zkusil

Realtek je čip. To je jako říct, že máš grafiku nvidia, ale víš, kolik jic bylo? A kolik ovladačů?

To je jako říct co máš za auto a řekneš Fiata... Nic to neřekne, chápeš...asi ne. Dej to jinému opraváři.

robin*
hodnocení

Dám to k jinému opraváři děkuji všem
Ne opravdu se v tom moc nevyznám

Poslal bych ti sem odkaz na stažení správného ovladače, ale potřebuji ID hardwaru a názvy co jsou napsány na štítkách třeba desky nebo co je to za PC.

Ale pak to musíš umět sám nainstalovat. Proto jsem volil asi lepší variantu to dát někomu znalejšímu.

Není to úplně pro laiky.

Neber to nějak ode mě jako aroganci ;)

Gumídku, máš sice pravdu, ale ten původní opravář by to měl dodělat zdarma jako reklamaci, u toho jiného si to tazatel znovu zaplatí. I to bývá někdy při rozhodování podstatné.

Do rad kolem ovladačů jsem se nepouštěl, jelikož z dosavadního průběhu diskuze je tazatel (ať se na mě nezlobí) totální lama.

robin*
hodnocení

Uvidím no až to zapnu tak zkusím najít co potřebuješ ale instalaci umím

To by jsi spíš musel rozebrat. Sundat bočnici PC a kouknout se přímo na desku a najít název a model.

Repráky máš v zeleným jacku zezadu? Někdy přední jacky na PC nefungují, pokud jim nezapojíš konektor do desky nebo nepřepneš v BIOSU HD Audio na AC98.

robin*
hodnocení

Ano mám to v zeleném

Satam, souhlas. V dnešní době nechápu...

hodnocení

0x
No a co je vlastně ve správci zařízení? Je tam nějaké neznámé zařízení a nebo něco s vykřičníkem?
Můžeš přes start, spustit a napsat devmgmt.msc
A potvrdit
robin*
hodnocení

Ahoj právě že tam není nic s vykřičníkem

Hmmm odpověděl jsi na půlku. Tak když už píšu znovu tak co máš u zvukových zařízení?
robin*
hodnocení

Teď nejsem na počítači tak že nevím a přes devmgmt.msc jsem se díval vypadá že tam jen není nainstalování zařízení ale nevím jaký

Neni nainstalované...to jako neznámé zařízení? No tak ve vlastnostech zjistit id hardwaru
robin*
hodnocení

Díky promiň teď moc nemůžu Něco dělat z PC

V týdnu se jdu zeptat toho opraváře co je kousek

No jak chceš. On udělá nejspíš to samé ;)
robin*
hodnocení

Je mi to jasné

ruzena*

Měla jsem uplně ten samý problém a musela jsem přeinstalovat systém a pak už to šlapalo. Prý jsem si to zavinila nějakým čističem pc. Vyčistil mi toho moc.

robin*
hodnocení

Ahoj všechno je možný :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]