Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Monitor bliká, programy se zasekávají

Od: haplo odpovědí: 10 změna:

Zdravím, mám problém.

Před zhruba měsícem mi počítač u hraní hry hodil nějakou grafickou chybu, hra se zasekla a grafika v ní se zpřeházela...po alt-tabu do windowsu mi spoustu ikon na ploše zčernalo, a kontakty qipu měly místo obrázku statusu černý rámeček. Následoval restart, chvíli to jelo v pohodě, pak zase to samé. Po čase mi to začaly dělat všechny hry využívající grafickou kartu (mám NVidia Geforce 4 MX), jako třeba warcraft 3, NFS MostWanted apod. Navíc mi začala přeblikávat obrazovka i když jsem měl spuštěnou mozillu na určitých stránkách (padalo mi to i u google.cz), blikala v určitých nepravidelných intervalech, po restartu to jelo v klidu do doby než jsem pustil prohlížeč nebo nějakou hru. Včera se k těmthle zásekům přidalo ještě to, že když jsem počítač přes tlačítko restartoval, tak už při obrazovce s načítáním disků nešly vidět žádné slova nebo písmena, ale pouze barevné čtverce přes celou obrazovku. Restart to sice dočasně řeší, ale na počítači se nedá v podstatě nic moc dělat. Neví někdo v čem by to mohlo být? Smířil jsem se s tím, že budu muset asi pořídit novou grafiku, ale zdá se mi, že to tohle už možná není jenom grafikou. Díky za jakoukoli reakci.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Na ty hry jak jsi psal neni GF4 moc dělaná...nepřehřívala se ti náhodou grafika?

haplo
hodnocení

no to nevim, ale mam ji zhruba 5 let, a treba warcrafta uz na ni hraju hodne dlouho. navic mi to teda hazi nejake psycha jeste pred tim nez zacne vubec bootovat system, to me desi vic nez znicena grafika:)

No ale dyď o tom mluvim- NEPŘEHŘÍVALA SE TI GRAFIKA? Zkokni teploty i teď a hlavně jestli nemá zahumusený chladič, větráček zda se točí atd... grafice je fuk zda jede nebo nejede OS, výstup z ní jde pořád :)

haplo
hodnocení

ok, jenom teda nevim kde mam ty teploty zjistit, a jake jsou optimalni teplotni hodnoty, mohl bys napsat jak na to?.)

Chladič přeci zkouneš...špíše mi jde hlavně o tohle, protože buď se to přehřívá pořád a nebo spíše už je grafika načatá. Jinak teploty speedfan. Už jsi to měl místo dalšího psaní zkouknout a jelikož jsi nic o chladiči ani zda tam je nebo neni větráček neřekl tak jsi na to nekoukl

haplo
hodnocení

tak speedfan mi vyhodil tyhle hodnoty: temp1: 31 C, temp2: 36 C, temp3: 62 C, HD0: 31 C. jinak grafika samotna aktivni chlazeni nema vetraky jsou akorat u zdoje a na desce...na desce vypada (aspon na pohled) v klidu, nijak moc zamaraseny, ten zdrojovy asi zapraseny bude no...

hmmm, tak tu grafiku zkus vyndat z desky a znovu tam cvaknout- jen pokus zda náááhou dou neni někde špatný kontakt...ale spíše jde asi grafika do kytek...uvidíš co sem napíšou kolegové

haplo
hodnocení

ok vyzkousim, diky za tipy:)

troja*

... hraju ... až dohraju... otevři bednu - vyčisti od prachu a opatrně zkontroluj všechny doteky, pohyblivost větráků - zasunutí kšandy na desce - podívej se, zda nejsou nafouknuté kondensátory na desce. Potom zkus, zda Ti půjdou hry na této zkoušečce ... hru si vyber z roletky : systemrequirementslab.com/... ... a znovu si přečti co už tu bylo napsáno

haplo
hodnocení

takze vyndano, vycisteno, a zatim funguje bez problemu:) ve slotu primo pod grafikou byla sitovka, asi se to prehrivalo kvuli tomu, tak jsem ji vyndal. kazdopadne diky za rady!:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]