Nejste přihlášen/a.
Lze v panelovém domě odstínit sousedovi wifi položením al-folie (1mm) na podlahu či záda skříní a propojením na zem jako faradiova klec?
a není lépe být na jiném kanále jak soused? Proč stínit? stínění nemusí být nutně uzeměno takové jak uvažuješ..co ti to dělá?
tak si zjisti na kterém kanále jsi a kolik vás tam je, a pak se podívej jak je nastavena WiFi karta, jestli nemá zapnuto řízení spotřeby Woknama...
Podle mě máte problém s tím, že kanál Wi-Fi který používáte, je příliš zarušený. Jestli mohu doporučit, analyzujte spektrum 2,4 GHz, případně 5 GHz (i když to zrovna ještě moc zarušené není tím, že má menší dosah i rozšířenost).
Zjistit se to dá vícero způsoby, nejsnadnější je podle mě aplikace Wi-Fi analyzer na Android nebo PC program Acrylic Wi-Fi, ze kterého Vám vyjede takový pěkný graf a podle toho pak přesunete svou síť na vhodnější kanál
Co bych ještě mohl doporučit, tak na 2,4 GHz síti zmenšit šířku kanálu na 20 MHz a použít jeden z těchto kanálů 1,6,11 a vyberte ten který je nejméně zarušen. Kanály 12 a 13 nedoporučuji, neboť některé Wi-Fi karty jsou nastavené na USA normu a ta komunikaci na kanálech 12 a 13 nepovoluje
Tady pak vypadá výseč z 2,4 GHz, první screenshot jsem si omezil na 5 GHz
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.