Nejste přihlášen/a.
Zdravím, včera jsem koupil notebook z druhé ruky, fungoval perfektně, akorát jsem musel stále být u routeru, protože když jsem byl jenom o metr dál od něj, notebook nechytal internet. Dneska jsem notebook opatrně rozebral a zjistil, že kabely od antény jsou odpojený od modulu, tak jsem je zpět zapojil, prohlédl, jestli jsem náhodou rozebíráním něco nevypojil a dal dohromady. Při spuštění tlačítka notebook nejde vůbec zapnout,nereaguje, ani když do něj připopojím adaptér nebo vytáhnu baterku, jjsem zoufalý co se stalo. Co to může dělat?. Děkuji předem za odpověď
Notebook Lenovo thinkpad T440
Může to dělat hromada věcí. Prvně bych ty antény zkusil zase odpojit - jen tak pro sichr, ale neměly by s tím mít nic společného. Povytahovat a vrátit zpět RAMky, případně zkusit prohodit, nechat tam jen jednu, pokud jich je víc. Nechat nějakou dobu bez baterky a elektřiny. Pořádně zkontrlovat, jestli není někde něco povolené, povytažené. Nabíjení to normálně indikuje? Taky třeba může být jen vadné zapínací tlačítko, nebo povytažený konektor od něj, pokud je na kabelu.
Jako poslední bych zkusil na nějakou dobu odpojit i baterku BIOSu (je uvnitř na konektoru, vedle VGA portu).
Taky je ale klidně možné, že jste si koupil nějakou v troubě/horkovzduškou "opravenou" mrtvolu, která zase umřela, někteří vychcánci prodejci to tak dělají...
Pokud nebyla jiná závada před vaší operací, troufnul bych si tvrdit, že to bylo odpojeno úmyslně a je tam někde zkrat. Od routeru můžete být delší vzdálenost třeba díky delšímu kabelu a přímému napojení. opatrně rozeberte, "anténu" odpojte.
někdy je demontáž a montáž sázkou do loterie - stačí blbě zasadit RAM do slotu nebo nezapnout jeden z deseti káblíků uvnitř a problém je na světě - hlavně že už to jede !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.