Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Notebook nejde zapnout

Od: pepe* odpovědí: 6 změna:

Zdravím, včera jsem koupil notebook z druhé ruky, fungoval perfektně, akorát jsem musel stále být u routeru, protože když jsem byl jenom o metr dál od něj, notebook nechytal internet. Dneska jsem notebook opatrně rozebral a zjistil, že kabely od antény jsou odpojený od modulu, tak jsem je zpět zapojil, prohlédl, jestli jsem náhodou rozebíráním něco nevypojil a dal dohromady. Při spuštění tlačítka notebook nejde vůbec zapnout,nereaguje, ani když do něj připopojím adaptér nebo vytáhnu baterku, jjsem zoufalý co se stalo. Co to může dělat?. Děkuji předem za odpověď

Notebook Lenovo thinkpad T440

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Může to dělat hromada věcí. Prvně bych ty antény zkusil zase odpojit - jen tak pro sichr, ale neměly by s tím mít nic společného. Povytahovat a vrátit zpět RAMky, případně zkusit prohodit, nechat tam jen jednu, pokud jich je víc. Nechat nějakou dobu bez baterky a elektřiny. Pořádně zkontrlovat, jestli není někde něco povolené, povytažené. Nabíjení to normálně indikuje? Taky třeba může být jen vadné zapínací tlačítko, nebo povytažený konektor od něj, pokud je na kabelu.

Jako poslední bych zkusil na nějakou dobu odpojit i baterku BIOSu (je uvnitř na konektoru, vedle VGA portu).

Taky je ale klidně možné, že jste si koupil nějakou v troubě/horkovzduškou "opravenou" mrtvolu, která zase umřela, někteří vychcánci prodejci to tak dělají...

pepe*
hodnocení

Ty ramky zkusím, baterku CMOS můžu zkusit taky, tlačítko jsem kontroloval zda není povytáhlý ale není, napadl mě ještě zdroj zda se s ním něco nestalo ale snad ne, celá deska vypadá že je v pohodě, jinak na notebook něco minulému majiteli asi spadlo a je prasklý kryt u pravého pantu, který nedrží kvůli té prasklině. Doufám že tu desku někdo nezapékal ale nevypadá na to, bude to mou vinou
pepe*
hodnocení

Tak jsem vytáhl na chvilku ramku a CMOS baterii, postupně připojoval a funguje ! Děkuju vám moc za radu :)

Není zač, vím že u nějakého staršího PC mi taky odpojení záložní baterky pomohlo.

hodnocení

0x

Pokud nebyla jiná závada před vaší operací, troufnul bych si tvrdit, že to bylo odpojeno úmyslně a je tam někde zkrat. Od routeru můžete být delší vzdálenost třeba díky delšímu kabelu a přímému napojení. opatrně rozeberte, "anténu" odpojte.

doplněno 03.03.21 12:34:

někdy je demontáž a montáž sázkou do loterie - stačí blbě zasadit RAM do slotu nebo nezapnout jeden z deseti káblíků uvnitř a problém je na světě - hlavně že už to jede !

pepe*
hodnocení

Oni tam ty dva kabely špatně držely, takže se nedivím že vypadly, ale když jsem viděl že ten notebook se nezapíná tak mi taky napadlo jestli jsem ho náhodou nevyzkratoval, jinak počítač už jde, díky moc za radu :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]