Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna zákl. desky

Od: pavel104* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

Chci se zeptat, jestli musím něco přeinstalovávat, případně co musím udělat po výměně desky?

Jedná se o notebook Asus X553M kde se přestala nabíjet baterie. V ikoně baterie byl červený x.

Protože to byla původní baterie, myslel jsem že je po ní a koupil novou. Bohužel tato se taky nenabíjí, ale ikona baterie je OK a adapter je v pořádku. Bohužel po vybití baterie notebook už nejde ani zapnout. Podle názoru na asus chatu, je vadná zákl.deska.

Chci ji tedy vyměnit a protože jsem nic takového nikdy nedělal, tak se tady zeptat, co vše je k tomu potřeba.

Jen pro info : nová deska by měla být naprosto stejná jako původní.

Děkuji za radu.

Pavel.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ne, jelikož deska bude mít stejný chipset a integrovanou grafiku, zvukovku, síťovku,atd...

Jen znovu nastavit bios. Pořadí bootování, čas, datum, atd...

pavel104*
hodnocení

Díky za odpověď.

Musím potom někde zjistit, jak se dělají ty věci které píšete.

Pavel.

hodnocení

0x
Výměna základní desky u notasu není zrovna triviální věc. Než s tím začnete, resp než ji vůbec někde začnete shánět, zkuste si na youtube najít rozborku vašeho notasu a zhodnotit jestli je to pro vás reálné. Jinak na aliexpresu se da sehnat ledasco, akorát ta dodací doba (ale spíš na business laptopy, dell latitude apod)
doplněno 02.03.21 20:30: A bacha, ta základní deska pro stejný typ notebooku nemusí být stejná. Jeden konkrétní typ může mit dedikovanou grafiku, jiny nikoliv. Ovladače budou asi ok, ale nemusí vám sedět chladič.

pavel104*
hodnocení

No tak na to už je bohužel pozdě...

Už jsem ji objednal podle typu notebooku.

Tak uvidím, snad tam bude pasovat :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]