Nejste přihlášen/a.
Dobrý den .
Včera jsem koupil WIFI router Mercusys AC12 G. Nastavení a konfigurace proběhla hladce a jednoduše , ale jak ji zamknout a opatřit heslem aby se mi sousedé nepřipojovali?
S pozdravem Johnny
Manuál: manualslib.com/...,
Host Network-Přidání hesla k WIFI (stránka 24)
Nebo můžete používat filtr MAC adress. (stránka 22)
Obecný postup u všech routerů je asi takový. Potřebujete se dostat do administrativy routeru a to uděláte tak, že napíšete IP adresu routeru do webového prohlížeče. Pokud IP adresu nevíte, pak buď lze z návodu či štítku najít jejího hodnotu z továrního nastavení, případně můžete např. příkazem ipconfig ve Windows tuto hodnotu získat (zajímá Vás hodnota "Výchozí brána"), viz screenshot, ale zpravidla to bývá 192.168.1.1 nebo 192.168.0.1.
Pak už stačí se jen přihlásit a v advanced settings (pokročilá nastavení) si najít wireless (bezdrát) a do kolonky password vložit heslo, viz video kde to od 1:55 je ukázáno. I bez znalosti angličtiny to dáte
Zrovna filtrace podle MAC adres není moc ideální. Dá docela dost práce udržovat whitelist MAC adres, a to zejména když máte více členů domácnosti. Blacklist také není neprůstřelný a při reasociaci povoleného klienta k AP se vysílá MAC v nešifrované podobě, tudíž útočník s Wi-Fi kartou v promiskuitním režimu může odchytit paket, "převléct" svou Wi-Fi kartu na povolenou MAC adresu a je v síti
Lepší je podle mě si heslo od Wi-Fi jednou za čas změnit (v mém případě to dělám jednou ročně), mít ho delší ale dobře zapamatovatelné jako například "_VitejteUNasDoma_" a aby vůbec nesouviselo s zájmy a soukromým životem uživatele. Od roku 2015 jsem zatím neměl jediného nezvaného hosta na Wi-Fi i bez filtrace MAC adres. Jediné co dělám, že namátkově se koukám do logu, jestli se mi v síti neobjevila nějaká atypická MAC adresa
To je mi na nicc . Nejsem Angličan a umím jen Rusky , Slovensky a Německy . Nebylo by to někde v češtině?
Bohužel pro Vás je v IT a síťové technice angličtina standardní jazyk, tak jako je třeba v biologii a lékařství rozšířená latina. Třeba síťové prvky Ubuquiti, MikroTik a jiné profi řešení ani jiný jazyk nenabízí. Naštěstí tutoriálů a rádců, kteří jsou Vám schopni pomoci nejen na tomto portálu je více než dost
Nikdo z nas tady neni anglican.Ja treba zase neumim nemecky. Takze pane s anglickym nickem "johnny", pokud si s tim neporadite dle predchozich rad, myslím ze udelate nejlepe, pokud nekoho pozadate.
S tou filtraci na MAC adresy si hlavu radeji nedelejte, kazde pridani noveho zarizeni, by znamenalo opet zasah do administrace. A z meho pohledu jde v domacich podminkach tak trochu o paranoiu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.