Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

RAM mi dělá problémy

Od: mettaxa® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, dnes jsem si koupil RAM do mého PC 2x2 Gb s frekvencí 800 Mhz...Po vložení do počítače bylo vše v pořádku, fungovalo jak mělo, měl jsem necelé 4 Gb paměti, ale jakmile jsem přidal ještě jednu RAM velikosti 1 Gb se stejnou frekvencí a zapnul PC tak jsem měl místo 5 Gb pouhé 3 Gb paměti...když jsem to vrátil zpět a tu 1 Gb zase vyndal a zapnul PC tak pořád mám jen 3 Gb ikdyž mi program everest ukázal, že tam obě ty 2 Gb RAM mám a fungují, Prosím o radu pokud s tím máte někdo nějaké zkušenosti...Předem děkuji!

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

3x

Zkontroluj nastavení BIOSu - jestli se část paměti nepřiřadila třeba grafice...

A - jaké máš Win? Pokud 32 bit, stejně využiješ max. cca 3.13 GB RAM, víc OS neumí obsloužit...

hodnocení

Mám 32bit, ale myslel jsem že s 32bit je využití max 4 Gb

mowla*

Dávají se max. 4 GB, protože systém ´umí´ o něco víc, než 3 GB... Ale celé 4 GB nevyužije ani náhodou... Někdy se ´zbytek´ dává jako sdílená paměť grafice...

Stejnětak pokud máš těch 5 GB, můžeš si udělat třeba 1,5 GB RAM disk a na něj dát swap (to může i slušně zrychlit systém - v závislosti na používaných programech)...

Ale jinak - jedině nainstalovat (koupit) Win64 - XP nestály za moc, Visty už vůbec ne, takže Win7 64...

;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]