Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Python continue příkaz

Od: garidon odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, mám ůkol, že pomocí funkcí range() mám vygenerovat posloupnost číslic od 1 do 100, tuto posloupnost budu procházet pomocí cyklu for a použiji v cyklu if-else, continue a break tak, abych nakonec vypsal:

Liché číslo
2
Liché číslo
4
Liché číslo
6
Liché číslo
8
Liché číslo
10
Liché číslo
12
Liché číslo
14
Liché číslo
16
Liché číslo
18
Liché číslo
20
konec

mám to takhle

for i in range(1,101):

if i==21:
break
else:
if i%2==1:
print("Liché číslo")
else:
print(i)
print("konec")
input()

neví někdo kde použít to continue? Předem děkuji za odpověď.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

scv®
hodnocení

0x

Je v zadání, že ho musíš použít? Nevidím žádné místo, kde by se continue (přeruší zbytek loopu) nebo třeba pass (pokračuje) k něčemu hodilo. Pokud máš správně odsazení, tak by to mělo fungovat bez problémů. Tedy až na ten input na závěr. Buď ho smaž nebo ho můžeš použít na začátku pro zadání max. hodnoty range uživatelem. Takhle na konci a k ničemu nepřiřazený ale bude jen čekat na jakýkoliv vstup.

garidon
hodnocení

Jj, právě že ho musím použít i když mi to připadá jako blbost to tam dávat, ale musím to tam mít, ten input() tam mám aby se to hned nevyplo.

anon65534
hodnocení

0x

Když to tam musí nutně být tak ho použij místo else a udělej jen dva Ify

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]