Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chrčení ve zdroji

Od: jiri123 odpovědí: 12 změna:

Zdravím, už pár dní mi chrčí ve zdroji, pokaždé stačí trochu bouchnout do bedny a přestane. Ale při dalším zapnutí PC znova začne. Nějaké nápady co s tím? Popřípadě koupit nový? Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

Vetrak nebo jeho ložisko

hodnocení

0x

Usazeny prach na lopatkách větráčku nebo vymleté ložisko

jiri123
hodnocení

Takže stačí vyměnit pouze větráček?

Skor to vymlete lozisko, vacsina ventilatorov je na 12V, neberte lacny, orientujte sa na kvalitne ulozenie osky. Pozor na pocet vodicov, niektore modely maju aj vystupny signal, ci sa tocia pre kontrolu.

host

Možná stačí jenom vyčistit, nebo se podívat, jestli lopatky nemají něco v cestě, o co škrtají, třeba o kabely, nebo cokoliv. Případně zkuste větráčkem zahýbat, jestli není uvolněný a nedělá hluk při otáčení. A rovnou zkuste prstem jestli se neviklá a nejsou fakt vymletá ložiska. Pak je výměna jasná.

jiri123123
hodnocení

Děkuji, a nějakej odkaz na větráček by byl? Zdroj mám tento:Zalman ZM600-GSII 600W

ve zdroji máte 120mm větráček ale který tam pasuje tak to nevím.

Rozebrat a kouknot na počet drátků a koncovku. Podle toho vybírat.

Pozor i po odpojení od elektriky, je ve zdroji pořád napětí

czc.cz/...

jiri123
hodnocení

Zdroj jsem rozdělal, větráček žádný zvuk nedělá a ani nemá nic v cestě o co by škrtal. Chrčení stále ale pokračuje, co dál?

au1
pokud si i pres riziko nakopani ci prizabiti od zdroje dal troufate sam na vymenu vetraku, tak mrknete na konektor kterej vede od toho vetraku do desky zdroje, a objednejte stejnej a vymente ho. jeste se da koupit s jinym konektorem, dratky prestrihnout a naletovat, jednou jsem to delal ale moc to nedoporucuju :) stavajici vetrak muzete zkusit profouknout vzduchem, nejlip z kompresoru, ale nejspis to pomuze jen docasne. pak jsou jeste moznosti dat ten zdroj nekomu kdo ten vetrak vymeni za vas, nebo koupit jinej zdroj. moznosti mate spoustu :) jenom prosimvas kdyby jste se rozhodl menit vetrak sam, po vytazeni zdroje ze zasuvky ho nechte tak hodinu odpocivat, nez ho rozdelate. asi by tu nikdo nechtel mit vas na svedomi
kicune*

To je fakt, kondíky dávají někdy rány jako hrom. Určitě počkejte po odpojení od sítě jak píše au1. Nebo rukavice.

Ale s tím dočasným chrčením bych to tak neviděl. Podle mě jakmile začně větrák v PC takhle chrčet, tak už mu nepomůže ani svěcená. Zkoušel jsem to v životě párkát a nenašel jsem žádnou metodu, jak to "opravit". Vždy jsem ho nakonec musel vyměnit.

neo®
hodnocení

0x

zdravím ,mohu vědět jaké další větráky mate v PC? Celkem bych chtěl vidět, video toho větráku ve zdroji. Špatný vetráky jsem ve zdroji měnil ,ale ty měli rozhodně jiný zvuk.

kicune*
hodnocení

0x

Docela určitě je to nějaký špatný větráček. Konkrétního viníka musíte určit sám, to takhle z nahrávky nikdo nepozná.

Když jsem to samé řešil naposledy, byl to opravdu větrák ve zdroji. A stačilo podložit jednu stranu PC a větráček přestal chrčet. A vydrželo to tak do doby, než přišel poštou nový větráček. Zdroj byl stejně po záruce, tak jsem ho v klidu rozšrouboval a větrák vyměnil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]