Hledáte problém tam, kde není. Mám obyčejné Lenovo, používám jej denně ve velmi těžkém prostředí, nabíjím dle libosti. Má už přes 6let baterie původní, výdrž na baterii též jako u nového.
Prodával jsem 8 let starý NB s původní baterií (prakticky permanentně byl v zásuvce až na velmi krátké vyjímky) a po těch letech byla baterie (dle výdrže) prakticky jako nová. Bylo to u všech 3 NB co jsem měl...(Umax, Acer, HP).
Když budete mít smůlu, odejde baterie po půl roce, ale nebude to tím nabíjením.
Baterie jsou spotřební materiál, nějaké nabíjení do 80% vám život prodlouží tak, že to ani nepoznáte. Je to nesmysl, používejte ji jak je zrovna potřeba. Nebo baterii vytáhnout a používat notebook připojený k síti a při potřebě notebook přemístit tam tu baterku šoupnete.
Tak když se pořád řeší nabíjení do 80 %, že to třeba výrobce už nenastaví tak, aby pomyslhých 100% bylo ve skutečnosti 80... To by byl kaisen. A lidi by mohli žít spokojeně. Beze stresu... Žádná smrt na vystrašení. Nikdy jsem toto neřešil... Baterie mi u jednoho notebooku vydržela 11 let (Acer) Samozřejmě ke konci z 5 hodin už jen hodinu. A to byl notebook pořád v podstatě na zdroji. U jiných notebooků s chytrým hlídáním baterie (HP) odešli co znám mně a dalším třem lidem co okolo mě cca mezi 2-3 lety originální baterie a to se jelo tak 50 /50 % síť/baterie. Spíš to vidím, že je to i štěstí... Nechci být otrokem nabíjení! Připadá mi to tak jak jeden znamý nejedl smažené věci, tučné... Aby neměl problém se žlučníkem... Celý život si to odříkal a stejně ho dostal..
Už zde bylo probíráno. Paket akumulátorů (jedna krabice zasouvaná do kompu) má mikročip, který vše řídí a vyrovnává (stárnutí-ztrátu kapacit jednotlivých článků v paketu, případné přehřívání při nabíjení = vyvažuje paket akumulátorků). Jakýkliv SW, který něco zobrazuje je hračka, pokud nemáte od výrobce nějaký specielní program.
Není to nesmysl. Ale bylo by dobré aby tazatel uvedl značku, nebo model. bez toho to nejde. Dell to má přímo nastavitelné v biosu. Lenovo údajně přes nějaký program notebookblog.cz/... Odstavec Náhrada za Lenovo Power Manager a nastavení prahů pro nabíjení baterie
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.