Nejste přihlášen/a.
Ahoj mám takovou otázku jak nastavit notebook jeho baterii na 80% (dobíjení) abych mohl používat notebook při nabíjení
Trochu méně čtěte..
Prodával jsem 8 let starý NB s původní baterií (prakticky permanentně byl v zásuvce až na velmi krátké vyjímky) a po těch letech byla baterie (dle výdrže) prakticky jako nová. Bylo to u všech 3 NB co jsem měl...(Umax, Acer, HP).
Když budete mít smůlu, odejde baterie po půl roce, ale nebude to tím nabíjením.
2x
To by byl kaisen. A lidi by mohli žít spokojeně. Beze stresu... Žádná smrt na vystrašení.
Nikdy jsem toto neřešil...
Baterie mi u jednoho notebooku vydržela 11 let (Acer) Samozřejmě ke konci z 5 hodin už jen hodinu. A to byl notebook pořád v podstatě na zdroji. U jiných notebooků s chytrým hlídáním baterie (HP) odešli co znám mně a dalším třem lidem co okolo mě cca mezi 2-3 lety originální baterie a to se jelo tak 50 /50 % síť/baterie. Spíš to vidím, že je to i štěstí... Nechci být otrokem nabíjení! Připadá mi to tak jak jeden znamý nejedl smažené věci, tučné... Aby neměl problém se žlučníkem... Celý život si to odříkal a stejně ho dostal..
1x
Už zde bylo probíráno. Paket akumulátorů (jedna krabice zasouvaná do kompu) má mikročip, který vše řídí a vyrovnává (stárnutí-ztrátu kapacit jednotlivých článků v paketu, případné přehřívání při nabíjení = vyvažuje paket akumulátorků). Jakýkliv SW, který něco zobrazuje je hračka, pokud nemáte od výrobce nějaký specielní program.
Užívejte a nebádejte.
0x
Ale bylo by dobré aby tazatel uvedl značku, nebo model. bez toho to nejde.
Dell to má přímo nastavitelné v biosu. Lenovo údajně přes nějaký program
notebookblog.cz/...
Odstavec Náhrada za Lenovo Power Manager a nastavení prahů pro nabíjení baterie
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.