Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pár dotazů k NAS serveru

Od: juraja® odpovědí: 3 změna:

Zdravím přátelé, tak sem tu zase.

Je to vlastně takové volné pokračování k mé otázce "Jednoduchý NAS : film, fotky, zaloha"

poradte.cz/...

-

Takže, po dlouhém hledání, porovnávání, atd..., jsem se nakonec přiklonil k Nasu.
Koupil sem si:

QNAP TS-230 a k němu dva 4TB disky: Seagate IronWolf 4TB, 3,5"(bohužel,jeden je na reklamaci, během 1. hodiny, našel NAS 189 vadných sektorů)

Takže prozatím jedu jen na jeden 4TB hdd

Takže k otázkám:

1. Vypínáte Nas na noc?

.

2. Jaké aplikace používáte pro zálohu, správu souborů (fotek, filmů, hudby atd...),

Ty co jsou ofiko z app storu Nasu, nebo vlastní?

.

3. Jak máte pojmenované filmy a seriály?

No, teď se v tom zamotám, ale snad z mého elaborátu pochopíte co sem chtěl říct.*hi*

Já jsem na přehrávání filmů a seriálu v TV používal Plex, nebo Videostation.

Ale bohužel, po synchronizaci z internetem (štítky,obaly atd..)přejmenoval díly u seriálů na nesmyslné názvy.

Dám příklad:

Mám složku ze seriálem, kde jsou díly pojmenované 1-01, 1-02, 1-03, 1-04 atd...,

Bohužel po synchronizaci z internetem, mám díly pojmenované, třeba: Beverly hills 90210, atd... prostě nesmyslné názvy.

Tak sem je musel odinstalovat,(PLEX i Videostatión) a seriály znovu natáhnout do NASU.

No teď se dívám přes holé DLNA ale líbilo se mi to, jak to upravil PLEX každý film seriál vlastní obal, informace z webu o filmu, seriálu, podkásty atd..,Prostě takový Netflix.

Vlastně to je ta nejdůležitější otázka.

Dík za rady Jura.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

2x

1) Měl jsem nastanoveno 08.00-01:00 ..protože SW NASu neumožňoval nebo spíš neznal pojem víkend, kdy jsem ho chtěl mít zaplý déle než v týdnu

2) Aplikace ty co jsou tam, protože instalovat externí je u Qnapu oser

3) Tak jak by to správně mělo být, nehledě na to, že název souboru není směrodatný, protože multimediální knihovna si údaje stejně tahá z infa, takže klidně může být soubor nazván Papoušek.avi , ale když je info a zdroj Jurský Park, tak to z IDMB stáhne tyhle údaje včetně náhledové miniatury...

A PLEX ani další programy nejsou potřeba. Dublují jen práci nebo aplikaci NASu...s tím co je tam přeinstalované jde žít normálně

hodnocení

Dík oběma za odpověď.

1. já mám od 7°°- 0°°hod ráno, tak proto se ptám.

Jinak už jde nastavit i výkend - viz obrázek

2. Aplikace na zálohu sem myslel z PC do NASu , já používám Acronis true image (těm zálohovacím app. od Qnapu sem prozatím nějak nepřišel k chuti)

Ano na správu fotek, hudby atd.. používám app. od Qnapu,

3. Ano dá se žít normálně:) ( používal sem to tak několik let, z PC do TV přes DLNA)

Tak na to pojmenování se budu muset podívat, asi přes media info že?

Pár dotazů k NAS serveru

hodnocení

2x

Neodpovím na vše, ale já používám NAS Synology, mám ho pro zálohy všeho druhu, pak pro filmy, seriály a hudbu. Protože nepoužívám vlastní doménu, ani nemám vlastní web, NAS zapínám jen když ho potřebuji. Synchronizaci s internetem jsem nedělal, filmy a vše ostatní mám pojmenované podle potřeby a uložené ve složkách, které mám rovněž pojmenované. Např. Zahraniční filmy, České filmy, Videa dovolená atd. Vše provádím z počítače. Soubory buď přetáhnu, nebo dám odeslat přímo do složky v NAS. Pokud to nejsou věci pro PC, tak vše přehrávám v televizi, pomocí domácí WiFi sítě. Listování v NAS je snadné pomocí ovladače od televize.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]