Nejste přihlášen/a.
Zdravím, potřebuju pomoct. Mám kartu od tp-link. Model je TL-WN822N ver4.0. Nevím jak to nainstalovat. koukal jsem se na různý tutorialy a fora, ale nikdy mi to nešlo. Údajně se to nenainstalo (to mi tam píšou). Tak píšu sem jestli by mi někdo neporadil. Děkuji předem.
Našel jsem na githubu, ( github.com/... ) že ten tp-link je stejný jako realtek a k tomu je tam tohle
rtl8192eu-linux
Realtek rtl8192eu official Linux driver v5.2.19.1
This driver is based on the (latest) official Realtek v5.2.19.1 driver with fixes and improvements to support the latest kernels (up to 5.11).
Before installing
Make sure you have headers, build, dkms and git packages installed.
Check:
sudo apt list linux-headers-generic build-essential dkms git
Install if necessary:
sudo apt -y install linux-headers-generic build-essential dkms git
Automated install
Run from driver directory:
./install_wifi.sh
Manual install
Remove available drivers with (skip if sudo lshw -C network and dkms status do not show any wifi drivers):
sudo rmmod 8192eu sudo rmmod rtl8xxxu sudo dkms remove rtl8192eu/1.0 --all
Blacklist default driver (rtl8xxxu on Ubuntu):
echo "blacklist rtl8xxxu">> ./blacklist-rtl8xxxu.conf sudo mv ./blacklist-rtl8xxxu.conf /etc/modprobe.d/
Run add and install commands from driver directory:
sudo dkms add . sudo dkms install rtl8192eu/1.0
Load driver (or reboot):
sudo modprobe 8192eu
snad ti to pomůže. To že místo ctrl+c ctrl+v se v terminálu používá navíc shift asi víš ctrl+shift+c
Zkuste to takhle.
Připojte PC k internetu kabelem.
Otevřete terminál a tam postupně zadejte sekvenci příkazů:
------------------------------------------------------------
sudo apt-get update
sudo apt-get install firmware-b43-installer
sudo apt-get remove bcmwl-kernel-source
------------------------------------------------------------
A nakonec restartujte PC.
Je to soce na broadcom, ale mě to pomohlo na Lubuntu i na tplink usb wifi stick
momentálně mám pro přístup na wifi přes usb flashku (02). Mám tam nějaký data. je to nějaký problém?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.