Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký router

Od: petr333 odpovědí: 6 změna:
Mám router tp-link WR841N, ale potřeboval bych silnější signál a proto bych jej chtěl vyměnit za typ Archer C6, myslíte, že je to dobrá volba?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ve Vašem případě lepší router nemusí nutně znamenat lepší signál. Pokud máte větší byt či místo, které funguje jako faradayova klec, pak se mi jeví jako rozumné řešení propojit dva routery, přičemž jeden bude řešit věci jako routování, NAT, síťovou maškarádu na L3 a druhý router bude řešit provoz na L2 v tomtéž subnetu se zapojí přes RJ45 kabel do LAN zásuvky, nastavíte mu jinou adresu, než má gateway hlavního routeru a případné jiné statické adresy (tiskárny, switche, apod.), vypnete DHCP a na wifi kartě druhého routeru si nastavíte stejné SSID a heslo jak u hlavního routeru.
it.cestuji.info/...

clovicek*
hodnocení

0x

C6 není špatná , nicméně pokud tohle řešíte jen kvůli silnějšímu signálu nemusíte tím ten problém vyřešit. Přinejhorším budete mít routry dva a spárujete si je spolu pro rozšíření signálu.

houzz
ale pokud to udělá lamersky ,dosáhne akorát poloviční rychlosti.
"více decibelů" obvykle znamená pouze užší směrovost, výkon je koncentrován do užšího disku (je to rotačně symetrické v případě prutových / dipolových antén).
Více decibelů neznamená větší výkon energie. To se řeší, že se zvýší vysílací výkon
Jinak si ujasni co potřebuješ: Delší dosah při stejném úhlovém pokrytí, nebo rovnoměrnější pokrytí? Na to jsou lepší právě "omni" antény se ziskem do 0 až 3 dbI.
petr333

Potřebuji větší dosah, v domě nemám problém , ale za oknem venku už bez čárky. Moc tomu nerozumíme co by s tím šlo udělat, proto budu rád za každou radu. Děkuji

otto*
hodnocení

0x
Z akého hladiska je potrebný silnejší signál? Pýtam sa, pretože mne wifi funguje aj keď to má len jednu čiarku a keď sa zadarí, tak to ide aj bez čiarky.

hodnocení

0x

s mým NETIS WF2780 jsem spokojen - síla signálu 2,4 je na 50 metrů od domu přes 2 zdi a plechovou střechu - na blízko je 5GHz...

bohužel, řeším jiné problémy v mém jiném dotazu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]