Nejste přihlášen/a.
Sháním přenosný malý notebook na práci v terénu. Doma v pracovně mám na běžnou práci stolní PC a s notebooky zatím nemám zkušenost, v terénu jsem dosud provizorně pracoval na mobilu.
Už několik týdnů čtu na internetu různé recenze, dívám se na videa na Youtube, ale je to dost na prd, když si nemůžete notebook prohlédnout a "potěžkat" v showroomu.
Na eshopu Alza.cz a CZC.cz jsem si vyfiltroval malé notebooky a víceméně jsem byl rozhodnutý pro Dell XPS 13, ale před dvěma týdny jsem narazil na HP EliteBook 830 G7, resp. HP EliteBook x360 830 G7 (což je takový "tabletonotebook" s překlápěcím displejem).
Důvod, proč se mi zalíbil notebook od HP je, že má čtečku otisku prstů, čtečku čipových karet (eObčanka) a LTE modul pro SIM kartu (možnost mobilního internetu), což je opravdu skvělé, dočetl jsem se, že HP dost na zabezpečení svých notebooků dbá (má samozřejmě TPM 2.0 modul, ale ten má i Dell XPS 13).
Takže se nyní spíš přikláním k HP.
Prioritou je pro mě malá hmotnost do 1,5 kg, rozumné vybavení a zabezpečení proti krádeži dat (budu šifrovat disk Bitlockerem).
Protože ale nemám kde vyzkoušet, tak se ptám, jestli s nimi nemá někdo zkušenost, jestli se třeba nepřehřívají, jak se píše na klávesnici (ergonomie) apod.
Děkuji za zkušenost.
Můžu se zeptat, a to se stává běžně? Že vám bezpečnostní rám zruší Windows? Často procházím rámy na soudech a představa, že přijdu o data, nebo nebudu schopen notebook zapnout, zrovna, když potřebuji, mě děsí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.