Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit lepidlovou vrstvu po samolepce z povrchu tiskárny

Od: leks odpovědí: 10 změna:

Koupil jsem tiskárnu a sundaval z ní všechny možné samolepky. Všechny samolepky šly snadno sejmout a nezůstala po nich žádná vrstva lepidla.

Výjimkou byla samolepka na boku tiskárny (šlo o piktogramy značící, že tiskárnu nelze nahýbat), když jsem samolepku sejmul, zůstala po ní tenká viditelná fólie, která nijak nejde sundat. Zkoušel jsem na rohu škrábat, ale pokud bych pokračovat, poškrábal bych povrch tiskárny.

Nevíte, jak tuto fólii odstranit?

Jak odstranit lepidlovou vrstvu po samolepce z povrchu tiskárny
Jak odstranit lepidlovou vrstvu po samolepce z povrchu tiskárny #2

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Technickym benzinem nebo lihobenzinem z lekarny.

to je životem ověřené!

motak
hodnocení

2x
Já bych řekl,že to není lepidlo,ale jiný povrch plastu,aby tam ta důležitá samolepka držela..

Tohle skutečně nevypadá na lepidlo, ani na nalepenou fólii.

Jak odstranit lepidlovou vrstvu po samolepce z povrchu tiskárny #3
leks
hodnocení

Jejda, vy asi máte pravdu! Jsem magor. Opravdu po druhém bližším prozkoumání se zdá, že nejde o "fólii", ale vyhlazený povrch plastu *smich* Projížděl jsem prstem po okrajích a prostě to vypadalo jako fólie, ale špatně vidím na blízko a správně jsem nevyhodnotil, co vidím.

No asi jsem udělal chybu, že jsem samolepku strhával, ale na můj vkus jich tam bylo moc a ostatní šly snadno sejmout, nenapadlo mě, že tato by tam měla zůstat.

Co se dá dělat, už se stalo *bzum*

hodnocení

1x
Postačí i wd40.

sisin
hodnocení

1x

Zkusit napoprvé wd40, ale možné je i za 2. neagresivní, obyčejné sádlo, a za 3. nahřát trochu fénem. To sádlo a wd40 nechat chvíli působit, tedy přitisknout a přidržet. Tyhle věci má člověk většinou doma po ruce.

Protože ty 2 přípravky neproniknou po ploše fólie, ale jenom po okraji, musel byste postupovat opatrněji po kouskách. Začít tam u toho růžku, co jste už načal.

hodnocení

0x

A budete mít přípaně i na automobil; ... odsud

hodnocení

0x

Pokud porézní, prosákne odstraňovač samolepek. Za pár kaček z LIDL. Pod neporézní plast se nedostane. Pomalu shrnuji nehtem nebo plastikovou kartičkou.

hodnocení

0x

Tohle řeším kouskem hadříku lehce namočeným v petroleji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]