Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, rád bych se zeptal. Najdou se v Linuxu nějaké stejné aplikace jako na Windows?
Třeba poštovní klient Thunderbird, internetové prohlížeče.
Nepatrně odlišné jsou třeba souborový manažery. Total Commander pro wokna, Double Commander pro Linux.
Co konkrétně tě zajímá? Jaký programy?
Ne něco doinstalovaný z Linuxu.
Můžeš mít rozdělený disk a na jedný časti Windows a na druhý části Linux. Při spuštění počítače si pak vybereš, jaký systém chceš spustit a pracovat v něm. Takže klidně jednou wokna a podruhý Linux a příště klidně obráceně.
@jenyk děkuju za vysvětlení. Když tak, kde bych měl stahovat Linux?
Nebo zda existují nějaký videa, kde je přesný postup i s instalací.
Když nevyzkoušíš, tak nevíš, jestli to je pro tebe, či nikoliv. Já mám Linux Mint, taky jsem začínal jako Linuxem takřka nepolíbený a dnes už nechci wokna ani vidět.
Stáhnout Linux si můžeš třeba tady, dole máš i příručku jak si udělat bootovací flešku a jak instalovat Linux.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.