Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdíl mezi Linuxem a Windows?

Od: petko odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, rád bych se zeptal. Najdou se v Linuxu nějaké stejné aplikace jako na Windows?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Ano najdou. Ale otázka je tak široká, že nedává moc smysl na ni dlouze odpovídat. Par dalších příkladů, gimp, avidemux, NetBeans, visual code, teams, zoom, Skype, wireshark...

hodnocení

0x

Většina aplikací je stejná.

jm
hodnocení

0x
Řekněme že podobné, ne shodné. Třeba libre Office.
petko
hodnocení

Jsou ještě nějaké?

Třeba poštovní klient Thunderbird, internetové prohlížeče.

Nepatrně odlišné jsou třeba souborový manažery. Total Commander pro wokna, Double Commander pro Linux.

Co konkrétně tě zajímá? Jaký programy?

petko
hodnocení

@jenyk třeba na školu Teams atd...

Osobně to nepoužívám, ale je to i na Linuxu

petko
hodnocení

@jenyk No, co jsem se dočezl, tak počítač může mít i Windows a něco doinstalovaný z Linuxu.

Ne něco doinstalovaný z Linuxu.

Můžeš mít rozdělený disk a na jedný časti Windows a na druhý části Linux. Při spuštění počítače si pak vybereš, jaký systém chceš spustit a pracovat v něm. Takže klidně jednou wokna a podruhý Linux a příště klidně obráceně.

petko
hodnocení

@jenyk děkuju za vysvětlení. :) Když tak, kde bych měl stahovat Linux?

Nebo zda existují nějaký videa, kde je přesný postup i s instalací.

jm
Pokud jste Linuxem nepolíbený, nedoporučuji. Verzí je tolik že video s návodem vám bude k ničemu.
Dvakrát jsem s Linuxem experimentoval a pak velmi pracně opravoval BIOS.
Linux je pro fanoušky, co se takto ptát nemusí.

Když nevyzkoušíš, tak nevíš, jestli to je pro tebe, či nikoliv. Já mám Linux Mint, taky jsem začínal jako Linuxem takřka nepolíbený a dnes už nechci wokna ani vidět.

Stáhnout Linux si můžeš třeba tady, dole máš i příručku jak si udělat bootovací flešku a jak instalovat Linux.

JM. Dvakrát jsem s Linuxem experimentoval a pak velmi pracně opravoval BIOS.
To by mě zajimalo, co máš za počítač. Bios je na desce v čipu do kterého systém nevidí a který nabíhá před systémem.
jm
Poslední akce byla s HP ProBook 4730s. Přes GRUB jsem se týden nedokázal dostat. Nebyla funkční DVD mechanika.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]