Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na propojení počítačů do sítě

Od: pravdomluvny* odpovědí: 17 změna:

Zdravím,

máme dva počítače připojené na internet kabely přes router EDIMAX BR-6104K. Potřebovali bychom ještě sdílet data těchto počítačů, tiskárnu a scaner. Jak to zrealizovat? Pomocí dalších dvou síťovek? Díky za rady.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ne, stačí to nastavit ve windows, projdi si tohle: jnp.zive.cz/... pak pisni co ti neni jasne

doplněno 21.02.09 14:22:

Tady taky: h ttp://www.pripojt/...

V z´=asadě připojené pc máš, ip adresy ti dava router takže jen nastavit firewall pokud nejaky mas a pak na pc neco nasdilet- prave tlacitko na slozku co chces sdilet a tam je sdileni. Nu a pak je dobre nastavit k uzivatelům hesla a na obou pc aby existovali stejní uživatelé- řekněme na pc1 budě uživ1 s heslem heslo1, na pc2 bude sice přihlášen uživatel2 s heslem2, ale bude tam i vytvořený uživatel1 s heslem heslo1 Já to tak dělám u všech užatelů co jim to nastavuji a je pak klid. Jinak by ses musel přihlašovat, což v těch návodech uvidíš. Nu a jednodušené sdílení je tam popsáno taky...to klidně vypni

pravdomluvny*
hodnocení

Mám to propojené takhle (viz obr.) Opravdu jsi si jistý, že to bude fungovat? Já měl za to, že ten router jen rozděluje připojení k netu do dvou compů a že to nemůže fungovat jako propojení počítačů mezi sebou.

Jak na propojení počítačů do sítě

Predpokladam ze mas na routeru 4 porty lan a jeden wan. Ty lan porty nejsou nic jineho než obyčejný integrovaný switch. Fungovat to tedy bude stejně jako přímé propojení kabelem. Scener ale stejně nenasdílíš, alespoň jsem o tom neslyšel. Tiskarnu nasdilis ale stejne pobezi jen kdyz pojede pc na ktere je pripojena

Ano jsem si jisty ze to musi fungovat, par routeru uz jsem zprovoznoval a to vcetne nastaveni site...jestli ti to nestaci? :D

pravdomluvny*
hodnocení

Tak se stím peru už dvě hodiny. Postupoval jsem nakonec podne Windowsowsného průvodce vytvoření sítě a po delším boji se zadařilo. Důležité je mimo jiné mít ve vlastnostech Připojení k místní síti mít zaškrtnutou volbu "Klient sítě Microsoft". Počítače se konečně vidí. Ale vyskytl se další problém. Na compu 2 je vše OK, dá se z něj podívat na sdílené věci v compu 1. Když se ale chci podívat z jedničky do dvojky chce to po mě uživatelské jméno a heslo. My jsme ale nikde žádné heslo nenastavovali. Netuším, co to po mě chce. Oba compy mají jen jednoho uživatele, žádné vytvořené účty, žádná hesla. Na obou je Win XP Pro. Zkusíte mi ještě někdo poradit? Díky

Jak na propojení počítačů do sítě #2

Psal jsem ti přeci hesla a uživatele se musí shodovat- tady by ti mělo stačit zadat jméno a heslo které je na tom pc kde se chceš připojit (nemusí být ani přihlášen). Uživatelské účty bez hesla jsou další zlo- dělá to pěkný bordel a dále zda tam nemáš zapnuté zjednodušené sdílení. Průvodce nastavení sítě neznám- v životě jsem nepoužil, mam rád ruční nastavení

pravdomluvny*
hodnocení

Vím, že jsi mi psal o heslech, jenže já tam žádná hesla nemám zadaná. Při startu Win mi to najede přímo bez přihlašování a nějakého volení účtu a zadávání hesla. Tak jsem si to nastavil, protože mezi námi - ty uživatelské účty mi pěkně lezou krkem. Ono ve Windowswch je takových věcí víc, které bych oželel. :)

Zajímavé je, že z comp2 na comp1 to heslo nechce a obráceně ano. Oba systémy jsem instaloval já a jsou identické. Jen jména počítačů jsou jiná.

Čert aby vzal Billa i s tím jeho prožluklým Microsoftem *zed*Připadám si jako úplnej magor.

doplněno 22.02.09 12:55:

PS: Chceš mi říct, že abych mohl mít síť, budu se muset mazat pokaždé s přihlašováním a hesly?

doplněno 22.02.09 13:15:

Pro ty, kdo budou taky tápat jeden z návodů na vytvoření sítě:

xmaestro.com/...

Ne, to jsem neřekl, to si nastavis v control userpasswords2

Na účty mam jiný názor- zakázal bych účty bez hesel :D

Zkoukni zda máš na obou pc něco nasdíleno a zda máš vypnuté zjednodušené sdílení u obou nebo jen u jednoho. A jak řikám...bacha na firewall

pravdomluvny*
hodnocení

Nasdíleno mám, zjednodušené sdílení vypnuté u obou. Firewall? Co to je? Mám jen SP1 :) Ze strany netu jsem za zdí providera.

Co se týká toho hesla, spíš jsem se asi někde při instalaci sekl a "něco" tam napsal :( Podumám, jak to zjistit. Ach jo :(

\jmeno_pcc$

funguje to takhle? Firewall je to co ti blokuje komunikaci (bavim se o aplikačnim firewallu- software), ale to bude asi ok. Už jsi se zkoušel přihlásit? A co takhle založit druhý účet? :)

pravdomluvny*
hodnocení

Druhý účet? Brrr...neeee. Zatím díky moc. Budu pokračovat až si trochu odfrknu. Už mi z toho jde hlava kolem. :)

pravdomluvny*
hodnocení

Prosím Tě, co jsi myslel tím
jmeno_pcc$
nerozumím řeči Tvého kmene :)

start/spustit a napsat to tak jak jsem napsal...akorat logicky vymen jmeno_pc za opravdove jmeno toho pocitace nebo ip adresu. Je to takzvané administrátorské sdílení

pravdomluvny*
hodnocení

Ještě doplním: Když kliknu pravým na "Janin počítač" (v plánku výše je to COMP 2) a dám vlastnosti, vyskočí hláška (viz obr.)

Problém je, že správce sítě jsem zřejmě já :) Ale nikde jsem žádné heslo nezadal, ani nevím jak zjistit co to po mě chce :)

Jak na propojení počítačů do sítě #3

pravdomluvny*
hodnocení

Tak jsme nakonec vytvořili heslo uživ. účtu na Comp2 a poté jej opět zrušili a už funguje sdílení bez jakých koliv hesel. Asi tam někde něco viselo :) Děkuji moc Mawerickovi a také moc díky sondaw, se kterou jsme komunikovali vniřní poštou. *placni*

sondaw*

Myslím, že tak to má být a je to tak v pořádku, jsem ráda, že se to povedlo.

Neboj, až budu potřebovat, ozvu se :)

Tak tam hesla nech a nastav si automaticke prihlasovani- delam to tak u vsech co chteji jeden automaticky ucet :) A nebo ten druhý účet a ten by jsi na tom konkrétnim pc ani nemusel používat ;) Ale to jsi nechtěl, to je pak těžké *frajer*

Ale tak hlavně že to jede

pravdomluvny*
hodnocení

Jo, to je fakt. Hlavně, že to jede! Aby sis nemyslel, že jsem nevděčný - vím, že to myslíš dobře a máš s tím zkušenosti. Ale já jsem prostě rebelský uživatel Windows. V podstatě ten systém nenávidím, ale nic lepšího jsem zatím nepoznal, tak se ho alespoň snažím dokopat k obrazu svému a on se urputně brání. Ale to by bylo na dlouho. Takže spi klidně, já dnes budu taky :) A znovu díky, budu si všechno snad už pamatovat pro příště.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]