Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záloha kontaktů bak

Od: alfons* odpovědí: 4 změna:

Ahoj, pěkný večer.
Kamarád si totálně rozbil mobil, ale tak, že mobil nefunguje, ani jej nelze spojit s počítačem. Naštěstí jsem mu před časem dělal zálohu kontaktů, ale jen na paměťovou kartu. Žádný cloud on nepoužívá. Paměťová karta naštěstí funguje.
Už má koupený nový mobil a zkoušel jsem zálohu z paměťové karty obnovit do nového telefonu. Ten ale tento soubor nepodporuje. Jedná se o soubor s koncovkou "bak".
Nevíte, v čem by bylo možné alespoň tento soubor otevřít a to tak, aby byly kontakty čitelné? Klidně si to do nového telefonu přepíše ručně. Ve starém telefonu měl nástavbu MIUI od Xiaomi, ale nový mobil má jiný a používá klasické kontakty Android (Google) a ty zálohu z MIUI nepodporují.
Samozřejmě mě napadlo použít jiný telefon s MIUI (já mám také Xiaomi), ale on měl hodně starou verzi a já mám mnohem novější, a když jeho zálohu zkusím v mém mobilu obnovit, tak to nejde. Někde na netu jsem četl, že právě zálohy ze starších MIUI nefungují na novějších verzích MIUI.
Děkuji všem za nápady.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jinak, než přes počítač to asi nedostanete. Zkuste kartu připojit k PC a pokud nepůjde soubor otevřít, zkuste ho otevřít jako běžný textový soubor (třeba v programu "poznámkový blok"). Případně mu přjmenujte příponu na ".txt".

alfons*
hodnocení

To už jsem také zkoušel. Když to otevřu, jako texťák, tak se zobrazí různé nesmyslné znaky a nic kloudného se z toho nedá vyčíst.

jm
hodnocení

0x
Starší telefon měl mít i počítačový software pro správu kontaktů... So to bylo za mobil? Samsung měl tuším Samsung kies.
Na Xiaomi fóru píše jeden:
Koncovkou .bak se zpravidla označuje starý soubor, v tvém případě soubor zálohy. Změň tedy koncovku .bak na tu, jakou mívá tvá záloha a pak by to mělo jít otevřít.
alfons*
hodnocení

No, bylo to nějaké Xiaomi.
Kamarád je starší člověk (důchodce). Nějaký program na PC rozhodně nepoužívá. :) On ani počítač doma nemá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]