Nejste přihlášen/a.
Ahoj, pěkný večer.
Kamarád si totálně rozbil mobil, ale tak, že mobil nefunguje, ani jej nelze spojit s počítačem. Naštěstí jsem mu před časem dělal zálohu kontaktů, ale jen na paměťovou kartu. Žádný cloud on nepoužívá. Paměťová karta naštěstí funguje.
Už má koupený nový mobil a zkoušel jsem zálohu z paměťové karty obnovit do nového telefonu. Ten ale tento soubor nepodporuje. Jedná se o soubor s koncovkou "bak".
Nevíte, v čem by bylo možné alespoň tento soubor otevřít a to tak, aby byly kontakty čitelné? Klidně si to do nového telefonu přepíše ručně. Ve starém telefonu měl nástavbu MIUI od Xiaomi, ale nový mobil má jiný a používá klasické kontakty Android (Google) a ty zálohu z MIUI nepodporují.
Samozřejmě mě napadlo použít jiný telefon s MIUI (já mám také Xiaomi), ale on měl hodně starou verzi a já mám mnohem novější, a když jeho zálohu zkusím v mém mobilu obnovit, tak to nejde. Někde na netu jsem četl, že právě zálohy ze starších MIUI nefungují na novějších verzích MIUI.
Děkuji všem za nápady.
Jinak, než přes počítač to asi nedostanete. Zkuste kartu připojit k PC a pokud nepůjde soubor otevřít, zkuste ho otevřít jako běžný textový soubor (třeba v programu "poznámkový blok"). Případně mu přjmenujte příponu na ".txt".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.