Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych si nechat poskládat PC a zajímá mě, jestli jsem si vyral dobré součástky
předem děkuji za odpověď.
Tu i5 za 5,5k překoná i Ryzen 5 3500X za <4000. SSD můžeš mít za příplatek pár stovek Kč dvojnásobný. A když už takový CPU, tak bych tam dal nějakou lepší GPU (ale něco, co přijde dřív než za dva měsíce). Viz třeba to, co jsem si stavěl na upravování fotek a videa v půlce prosince: poradte.cz/... I ten Radeon RX 570 není úplně ideální, CPU by zvládl i výkonnější, ale já s tím problém nemám, protože hlavním účelem PC není hraní, ale úprava fotek.
Zdravím Praivo ,
z jakých dat vychází Vaše tvrzení že ta I5 je horší než 3500x? Protože zdroje co používám já trvdí vše opačně.
Dík za odpověd.
poměr cena-výkon je ryzen rozhodně lepší varianta - cpu.userbenchmark.com/...
Byť mám na svém starém PC pentium (G4560), další PC jsem do okolí skládal už jen s ryzenem - celkově pak bylo vše snadnější, levnější, bez reklamací.
@jmlc
Můj poslední PC je taky stavěn na ryzenu , nejsem však fandou ani jednoho vybirám vždy podle potřeby. Jen mi přijde , že se tu občas porovnávají hruška z jabkama. Vím , že dříf bylo AMD pro mnohé fuj a přijde mi škoda , že se to teď obrátilo zas proti intelu. Přitom obě platformy mají co do sebe.
Je zde tvrzení ,že 3500x překoná 10600Kf přitom vemu li cpu.userbenchmark.com/... tak tomu tak není. Proto sem se ptal na jiné zdroje , Vaše tvrzení , že je ryzen lepší poměr cena výkon nedokážu posoudit nicméně měl by ste to pak porovnat takto cpu.userbenchmark.com/...
kde to vychází dle alzy 4300 pro ryzen a 3800 pro tu I5.
Sorry, přehlédl jsem, že tam má 10600kf, testy, kde měl 3500 podobný nebo lepší výsledek, byly se staršími generacemi. Nicméně 10600kf má sice o něco vyšší výkon, ale o 90+ % (!) vyšší TDP, tudíž z mého pohledu stejně nemá smysl a s vybranou GPU už vůbec ne. Nehledě na to, že když si rozklikneš detaily testů z tvého odkazu, tak zjistíš, že s uvedenými CPU vůbec výsledky nemají a místo nic se zobrazují 10600k (bez -f) a 3600.
Tak za mně Case není žádná bombovka , postavit se do toho něco dá akorát bych jí osadil ještě větrákama navrchu. Zdroj naprostá hrůza tam bych bral nějakou lepší značku , deska procík asi v cajku , ramky tam by se dali zas třeba 400 ušetřit 3200Mhz je pro tenhle procík a do té desky stejně k prdu. SSDčko šel bych tedy do většího značka je ok. DVD v dnešní době marnost ale tak ty 400 není nic hrozného. Na grafiku bych se vyprdl a koupil bazarovou GTX 970 4GB nebo RX 570 4GB oboje kolem 3,5k a s podstatně vyšším výkonem. Win pokud nejste fanouškem Billa nebo nemáte nastandartní příjem tak najít klíč na netu případně koupit na aukru ebay do 100kč seženete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.