Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vybral jsem si dobré součástky na poskládání PC?

Od: michael* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, chtěl bych si nechat poskládat PC a zajímá mě, jestli jsem si vyral dobré součástky

předem děkuji za odpověď.

Vybral jsem si dobré součástky na poskládání PC?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

1x

Tu i5 za 5,5k překoná i Ryzen 5 3500X za <4000. SSD můžeš mít za příplatek pár stovek Kč dvojnásobný. A když už takový CPU, tak bych tam dal nějakou lepší GPU (ale něco, co přijde dřív než za dva měsíce). Viz třeba to, co jsem si stavěl na upravování fotek a videa v půlce prosince: poradte.cz/... I ten Radeon RX 570 není úplně ideální, CPU by zvládl i výkonnější, ale já s tím problém nemám, protože hlavním účelem PC není hraní, ale úprava fotek.

clovicek*

Zdravím Praivo ,

z jakých dat vychází Vaše tvrzení že ta I5 je horší než 3500x? Protože zdroje co používám já trvdí vše opačně.

Dík za odpověd.

poměr cena-výkon je ryzen rozhodně lepší varianta - cpu.userbenchmark.com/...

Byť mám na svém starém PC pentium (G4560), další PC jsem do okolí skládal už jen s ryzenem - celkově pak bylo vše snadnější, levnější, bez reklamací.

clovicek*

@jmlc

Můj poslední PC je taky stavěn na ryzenu , nejsem však fandou ani jednoho vybirám vždy podle potřeby. Jen mi přijde , že se tu občas porovnávají hruška z jabkama. Vím , že dříf bylo AMD pro mnohé fuj a přijde mi škoda , že se to teď obrátilo zas proti intelu. Přitom obě platformy mají co do sebe.

Je zde tvrzení ,že 3500x překoná 10600Kf přitom vemu li cpu.userbenchmark.com/... tak tomu tak není. Proto sem se ptal na jiné zdroje , Vaše tvrzení , že je ryzen lepší poměr cena výkon nedokážu posoudit nicméně měl by ste to pak porovnat takto cpu.userbenchmark.com/...

kde to vychází dle alzy 4300 pro ryzen a 3800 pro tu I5.

praivo*

Sorry, přehlédl jsem, že tam má 10600kf, testy, kde měl 3500 podobný nebo lepší výsledek, byly se staršími generacemi. Nicméně 10600kf má sice o něco vyšší výkon, ale o 90+ % (!) vyšší TDP, tudíž z mého pohledu stejně nemá smysl a s vybranou GPU už vůbec ne. Nehledě na to, že když si rozklikneš detaily testů z tvého odkazu, tak zjistíš, že s uvedenými CPU vůbec výsledky nemají a místo nic se zobrazují 10600k (bez -f) a 3600.

clovicek*
hodnocení

1x

Tak za mně Case není žádná bombovka , postavit se do toho něco dá akorát bych jí osadil ještě větrákama navrchu. Zdroj naprostá hrůza tam bych bral nějakou lepší značku , deska procík asi v cajku , ramky tam by se dali zas třeba 400 ušetřit 3200Mhz je pro tenhle procík a do té desky stejně k prdu. SSDčko šel bych tedy do většího značka je ok. DVD v dnešní době marnost ale tak ty 400 není nic hrozného. Na grafiku bych se vyprdl a koupil bazarovou GTX 970 4GB nebo RX 570 4GB oboje kolem 3,5k a s podstatně vyšším výkonem. Win pokud nejste fanouškem Billa nebo nemáte nastandartní příjem tak najít klíč na netu případně koupit na aukru ebay do 100kč seženete.

jm
hodnocení

0x
Na kancelář ok, jen je to moc drahý.
jirib
3.200,-...za wokna...
jm
A na grafiku si počká dva měsíce

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]