Nejste přihlášen/a.
dobrý den, zaregistroval jsem se na facebooku, zajímalo by mě,když mi někdo z přátel dá ´´to se mi libí´´ nebo ´´sdílení´´ kdo to všechno uvidí.
Uvidi to např. uplně cizí člověk?Vidím to jen já?nebo i ostatní přátelé?
1\a ještě: pokud mi někdo z ´´přátel´´ dá ´´to se mi líbí´´ nebo ´´sdílení´´ jeho počin uvidí i jeho přátelé?tedy, uviději to na sví hlavní straně?
...mohu zablokovat aby tato ´´ohodnocení´´ neviděl cizý člověk, popřípadě aby to neviděli ani ostatní přátelé?
2\ pokud já dám něco na svůj profil..uvídí to i přátelé?...popřípadě i jejich přátelé?...
...nebo to uvidí, až když mě sdílejí?
...Všechno mě to připadá také zmatené..
děkuji za vysvětlení
3/ jak mohu požádat své přátelé na facebooku o ´´sdílení´´ příspěvku a nebo aby mi poslali ´´to se mi líbí´´
0.) , 1.) Uvidí to každý, kdo může vidět daný příspěvek. Samotné hodnocení blokovat nejde.
2.) Jde nastavit, kdo daný příspěvek uvidí, možností nastavení je několik.
3.) Nijak. Ke sdílení, maximálně k příspěvku napsat požadavek o sdílení, ale většina lidí obvykle sdílí jenom ztráty / nálezy, "zlodějiny" a podobné věci většího dopadu, které se nastavují jako veřejné. "Sdílet" není zase tak moc používaná funkce, možná to souvisí s bodem 2 - sdílený příspěvek vidí jenom ten, kdo smí vidět příspěvek původní. A tak se může snadno stát, že budu sdílet něco, co neuvidí z mých přátel nikdo.
Musíš si na svém FB nastavit v soukromí, kdo bude tvé příspěvky vidět. Buď všichni, nebo přátelé, přátelé přátel a v neposlední řadě ty sám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.