Pokud mobil umí nasdílet WiFi pomocí QR kódu, tak stačí jen druhé zařízení s QR čtečkou a tento kód naskenovat. Je to v textové podobě - název sítě, typ šifrování, heslo.
QR čtečkou zjistíte heslo, ani k tomu nepotřebujete druhý mobil, stačí udělat screenshot tohoto kódu a načíst ten screenshot aplikací QR čtečka. Heslo si zobrazíte a pak je můžete zadat kam chcete.
gug
Asi jste mě blbě pochopil, já mám heslo na telefonu, ale chci ho do počítače. A myslím si, že QR kód mi moc nepomůže.
Nechápete to vy a už nevím, jak líp vám to vysvětlit. Máte heslo uložené v telefonu. To heslo si pomocí mého návodu dokážete z mobilu zjistit a pak je můžete použít v počítači nebo kdekoliv jinde.
U běžných WiFi sítí se zabezpečením WPA a WPA2 s předsdíleným klíčem (PSK) je heslo společné pro všechna zařízení na daném SSID, tudíž heslo co si zjistíte z mobilu lze použít i na jiném zařízení.
Jinak děkuji za návod, nečekal bych že to bude tak lehké sdílet
If your Android phone runs Android 9 (Pie) or an older version of Android, finding the WiFi password is more difficult. You’ll need to root your phone first.
Upozornění od administrátora 11. 02. 2021 16:26:10
Spletl jste si jazyk? Bylo by fajn používat ten správný...
gug
A jak na to?
daniela1
Bohužel anglicky, ale je to správná odpověď pro majitele starších Androidů, tam to totiž bez rootu nešlo.
Ale v otázce není telefon upřesněný, tak těžko říct. Na iPhone je to ještě složitější.
Pro upřesnění. Podle mě je to asi jako u nás v práci. Služební telefon se po příchodu do práce sám připojí na služební wifi. Soukromý ne a heslo taky nemáme. O to asi jde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.