Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bios, počítač

Od: simon* odpovědí: 6 změna:
Zdravím dnes jsem byl normálně na internetu a z ničeho nic na mě vyskočila modrá obrazovka s nápisem: V počítači došlo k problému a je třeba ho restartovat. Process 1 initialization failed. Od té doby pokaždé co zapnu počítač tak mě to hodí do biosu. Neví někdo co mám dělat?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm
hodnocení

2x
Je v záruce? Servis záruční.
doplněno 10.02.21 22:03: On je problém buď v disku nebo desce. Bohužel ztratíte data, protože přeinstalovat budou muset celý. Nikdo se s tím nebude hrát.
doplněno 10.02.21 22:11: Složité to není. Ale prodejce, u kterého reklamujete, posílá na servis. Asi ne hned. A servis má takových přístrojů z celé republiky.. tak někdy po 30ti dnech vrátí peníze.
simon*
hodnocení

To nevadí, je to něco složitého aby jim to netrvalo 3 týdny?

simon*
hodnocení

ano je v záruce

hodnocení

0x
V BIOSu vidíte vás hlavní disk? Vytvořte si na jiném pc bootovaci flashku s Ubuntu či jiným os nabootujte a podívejte se jestli se dostanete na hdd/ssd případně jestli obsah toho disku vypadá ok.
Jinak GIYBF. První odkaz co jsem nasel
wintips.org/...
jm
Nerad radím opravu takovým způsobem u takových tazatelů. Může se stát, že servis odmítne reklamaci, že si za to může sám...
Předpokládám že servis jen zkusí přeinstalovat win, případně vymění disk za disk. Pokud tam vyloženě nazacne instalovat Ubuntu, tak si nemyslím že by to nějak ovlivnilo reklamaci. To s tím Ubuntu může být použito i na zálohování dat, jestli jinak disk funguje dobre. Neznám tazatele, ale tohle je jedna z příležitosti jak zjistit o PC trochu víc. Ale samo, rozhodnutí je na tazatel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]