Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Borland Delphi - používá se ještě?

Od: kotrba odpovědí: 5 změna:

Dobry den,

nevite, zda jeste existuje vyvoj aplikaci v Borland Delphi? Asi pred 10 lety jsem se ucit uplne prvne programovat v tomto prostedi a to byla mam pocit verze 5 nebo 6, ale kdyz se tak na netu divam, tak mam takovy pocit ze je to nejake mrtve, nebo se mi to zda? Ma vubec dnes vyznam se zabivat Delphi?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dzordz*
hodnocení

0x

stackoverflow.com/...

programmers.stackexchange/...

Jistě nemá takovou popularitu jako c++, java nebo .net, ale do mrtvého má zatím hodně daleko.

Ze zmiňovaných bodů by mě asi nejvíc lákala rychlost, samostatnost (žádný jvm nebo .net framework) a pak cit. "In Delphi things you don't really understand tend to go right, whereas they tend to go wrong in C++.":D A taky to, že to je privátní, standardizované prostředí, žádný open source s miliony verzí a pochybnou kompatibilitou. Naopak by mě odrazoval pascal (který jsem nikdy neměl rád) a cena (za tu cenu může být vs v pro verzi taky).

hodnocení

0x

Myslím že Delphi 7 už se dále nevyvíjí, ale u nás na průmyslovce se v něm snad ještě běžně učí. A Windows 7 sice hlásí problémy s kompatibilitou, ale jinak mi funguje naprosto v pořádku.

naihonn*
hodnocení

0x

Odpověď zní ano i ne. Delphi dál vesele existuje a pokračuje, ale už to není Borland Delphi. Docela dlouho. Nejnovější verze se zove Embarcadero Delphi XE3.

kotrba
hodnocení

No to jsou mi novinky ;) Skoda, ze nemaji neco jako express u visual studia ...

dzordz*

Existuje projekt Lazarus, který je komunitní a zdarma. Je to úplně něco jiného, ale na rozjezd by to asi stačilo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]