Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
nevite, zda jeste existuje vyvoj aplikaci v Borland Delphi? Asi pred 10 lety jsem se ucit uplne prvne programovat v tomto prostedi a to byla mam pocit verze 5 nebo 6, ale kdyz se tak na netu divam, tak mam takovy pocit ze je to nejake mrtve, nebo se mi to zda? Ma vubec dnes vyznam se zabivat Delphi?
Jistě nemá takovou popularitu jako c++, java nebo .net, ale do mrtvého má zatím hodně daleko.
Ze zmiňovaných bodů by mě asi nejvíc lákala rychlost, samostatnost (žádný jvm nebo .net framework) a pak cit. "In Delphi things you don't really understand tend to go right, whereas they tend to go wrong in C++.":D A taky to, že to je privátní, standardizované prostředí, žádný open source s miliony verzí a pochybnou kompatibilitou. Naopak by mě odrazoval pascal (který jsem nikdy neměl rád) a cena (za tu cenu může být vs v pro verzi taky).
Existuje projekt Lazarus, který je komunitní a zdarma. Je to úplně něco jiného, ale na rozjezd by to asi stačilo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.