Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Restart pomocí klávesnice

Od: zbynekj* odpovědí: 12 změna:

Ahoj, měl bych dotaz. Minulý týden se mi najednou zablokovala spodní lišta,/Win10/ tím pádem jsem se nedostal na ikonku vypínání s možností restartu PC. Po několika pokusech které si pochopitelně nepamatuji mi to opět naskočilo. Proto se raději ptám, pokud by se mi to stalo znovu, jestli je nějaká možnost restartu PC přes klávesnici. Omlouvám se, jsem důchodce 80+.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

5x

ctrl+alt+del

hodnocení

0x

Současným stiskem kláves CTRL+ALT+DEL naskočí obrazovka s menu, vpravo dole bude symbol vypnutí a tam potom vyberete "restartovat".

makk
hodnocení

0x

1. možnost: Ctrl+Alt+Del a z nabídky vybrat restart.

2. možnost: Pokud má PC na skříni tlačítko restart tak tím.

3. možnost: Krátkým stlačením zapínacího tlačítka na stkříni PC korektně vypnete a poté ho můžete zase zapnout.

4. možnost: Podržet zapínací tlačítko na skříni tak dlouho (asi 10 sekund), dokud se PC nevypne (vypnutí je ale nekorektní a můžete přijít o neuložená data).

Velmi často se ale PC "sekne" protože je zaneprázdněn a mnohdy stačí jen počkat (třeba i několik minut).

zbynekj*
hodnocení

Děkuji moc za radu, ale pochopitelně to zatím zkoušet nebudu..

doplněno 08.02.21 12:06:

Mám asi rok starý PC /HP/ a ten na skříni tlačítko na restart nemá. Dík.

hm*
hodnocení

0x

na ploše levý_alt+F4

zbynekj*
hodnocení

Děkuji, všechny možnosti jsem si zapsal do sešitu. Ahoj

tomas11*
hodnocení

0x

Tak třeba zde - je fakt že nemusí uživatel všechny znát . ale ty základní se hodí

geeklife.cz/...

sisin
hodnocení

0x

Před restartem jste zkoušel obnovit lišty funkční klávesou?

Myslím, že to je F 10.

zbynekj*
hodnocení

Děkuji, připsal jsem si to k těm předcházejícím.

sisin

Mě se právě teké občas ztratí, ale mnohdy si nevzpomenu, která klávesa to je, tak poťukám všechny, někdy je potřeba tu klávesu poťuknout vícekrát /přidržet/, ale už mám také PC značky ,,ty nejlepší roky za sebou,,.

Co tady v odpovědích ale nevidím /opět před restartem, to je až poslední možnost/, tak najet kurzorem /když se změní na dvojšipku/ na spodní okraj obrazovky, jestli lišta nezapadla dolů a pokusit se ji vytáhnout nahoru.

----------

Vím, že jste se na to přímo neptal, ale někdy je řešení problémů zkoušet od jednodušších napravení.

zbynekj*
hodnocení

Děkuji, opět připsáno.ZJ

No zkratky už tu byly.. a co třeba obyčejná win klávesa- otevře nabídku start:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]