Nejste přihlášen/a.
Ahoj, měl bych dotaz. Minulý týden se mi najednou zablokovala spodní lišta,/Win10/ tím pádem jsem se nedostal na ikonku vypínání s možností restartu PC. Po několika pokusech které si pochopitelně nepamatuji mi to opět naskočilo. Proto se raději ptám, pokud by se mi to stalo znovu, jestli je nějaká možnost restartu PC přes klávesnici. Omlouvám se, jsem důchodce 80+.
1. možnost: Ctrl+Alt+Del a z nabídky vybrat restart.
2. možnost: Pokud má PC na skříni tlačítko restart tak tím.
3. možnost: Krátkým stlačením zapínacího tlačítka na stkříni PC korektně vypnete a poté ho můžete zase zapnout.
4. možnost: Podržet zapínací tlačítko na skříni tak dlouho (asi 10 sekund), dokud se PC nevypne (vypnutí je ale nekorektní a můžete přijít o neuložená data).
Velmi často se ale PC "sekne" protože je zaneprázdněn a mnohdy stačí jen počkat (třeba i několik minut).
Mě se právě teké občas ztratí, ale mnohdy si nevzpomenu, která klávesa to je, tak poťukám všechny, někdy je potřeba tu klávesu poťuknout vícekrát /přidržet/, ale už mám také PC značky ,,ty nejlepší roky za sebou,,.
Co tady v odpovědích ale nevidím /opět před restartem, to je až poslední možnost/, tak najet kurzorem /když se změní na dvojšipku/ na spodní okraj obrazovky, jestli lišta nezapadla dolů a pokusit se ji vytáhnout nahoru.
----------
Vím, že jste se na to přímo neptal, ale někdy je řešení problémů zkoušet od jednodušších napravení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.