Nejste přihlášen/a.
Vadí ale ne všem, těm co ano už dávnou používají jiná řešení a to jest svobodný (nebo alespoň open-source) software.
K drtivé většině všech těchto věcí co byly jmenovány existuje nějaká náhrada a častokrát lepší (někdy také ne samozřejmě ale pro mě výhody skoro vždy převažují).
K androidu: Google účet šel zatím na každém telefonu který sem měl, přeskočit a NENÍ ani potřeba na stahování aplikací z google play (svobodná náhražka: AuroraStore (žádný účet) nebo ještě lépe F-Droid (pouze svobodné aplikace)). Samozřejmě každý telefon obsahuje od výrobce hromadu nepotřebných aplikací které akorát žerou místo a kdo ví co ještě. Proto se při koupi telefonu dívám na takový který má podporu od nějaké CustomROM která mi zaručí že tam nebude žádný takový bordel.
- K tomu že je to těžké na pochopení - Custom Romky většinou mohou být těžší jen na instalaci ale s tím vám může někdo pomoct. Jinak je to běžný android akorát bez googlu
Z alternativních služeb:
gmail -> jakýkoliv jiný email (třeba takový co neskenuje vaše emaily aby vám podle toho dával reklamy)
YouTube -> NewPipe, SkyTube (žádné reklamy, stahují 4k videa ZDARMA + můžete rovnou konvertovat na audio)
ObchodPlay -> AuroraStore, Fdroid
Twitter -> Nitter (mnohem rychlejší webová verze)
Messenger -> Matrix, Telegram
Chrome -> Firefox (nebo IceCat) - oboje podporují AdBlocky na mobilní verzi prohlížeče
Instagram -> Barinsta (pouze ke čtení)
Google klávesnice -> Cokoliv z F-Droidu
A spousta dalších. To samé samozřejmě platí pro počítače
Řekl bych, že je to proto, že je na světě málo inteligentních lidí, kteří by něco takového dokázali vymyslet a realizovat. Podívejte se na sebe, vždyť vy neumíte ani slušně slovensky, po vás něco číst je tedy zážitek. Žádná velká písmena, žádné členění textu na věty, popř. odstavce, žádná interpunkce, žádná diakritická znaménka, sloh na zvracení... No, řekněte sama, může takový inteligent jako vy něco vymyslet a něco nového lidstvu přinést?
Máte pravdu, že svět obyčejných (jednoduchých) lidí na netu ovládají Windows a Google. Ti ostatní, inteligentní, ví, že na netu je mraky dalších možností/alternativ k Windows i ke Googlu a k dalším "vládnoucím" aplikacím. Je zřejmé, že vy k nim nepatříte.
@jana3: Já mám jeden názor, vy druhý. Nejste oprávněna rozhodnout o tom, který z těch dvou je správný, tedy nejste oprávněna tvrdit, že se mýlím. V opačném případě je vaše sebereflexe na nule.
Já o sobě neříkám, že jsem světu něco přinesl nebo něco vymyslel. To si netroufnu a přesto si žiji svůj celkem slušně naplněný život.
Přece jen v hlavě máte asi víc, než jsem si myslel, protože najednou vidím, že slovensky umíte docela slušně. Ty drobné chyby v současném textu připisují vaší nesoustředěnosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.