Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nadvlada len jedneho androidu

Od: jana3 odpovědí: 10 změna:
chcem sa vas prosim vas opytat, či ludom pouzivajucim pocitace nevadí, ze vsade ma najvacsiu ,,vládu " microsoft alebo google, alebo aj operacne systemy a androidy su cisto na zaklade toho ze musite mat jedine ucet na gmaily a tiez napriklad ked si kupite telefon a chcete iba citat knihy, ci nejake texty, tiez sa musite prihlasit do gmailu a bez toho ne.oze clovek pouzivat citaci program alebo aj písací. snad chapete na co myslim, ze proste je to akoby vydieranie, pretoze citacie programy by mali patrit celemu ludstvu alebo aj pisacie. vsak s tym telefonom si akoby kupim pisací stroj. a to, ze ten gmail potom vyzaduje osobne udaje a sleduje. co si o tom myslite? preco neexistuju ine operacne systemy ako androidovy len jeden a tie pre profesionalov su asi tazsie pochopitelne pre bezneho pouzivatela. to ma ten google taku svetovu moc v technologiach? dakujem za odpovede.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

anon65534
hodnocení

3x

Vadí ale ne všem, těm co ano už dávnou používají jiná řešení a to jest svobodný (nebo alespoň open-source) software.

K drtivé většině všech těchto věcí co byly jmenovány existuje nějaká náhrada a častokrát lepší (někdy také ne samozřejmě ale pro mě výhody skoro vždy převažují).

K androidu: Google účet šel zatím na každém telefonu který sem měl, přeskočit a NENÍ ani potřeba na stahování aplikací z google play (svobodná náhražka: AuroraStore (žádný účet) nebo ještě lépe F-Droid (pouze svobodné aplikace)). Samozřejmě každý telefon obsahuje od výrobce hromadu nepotřebných aplikací které akorát žerou místo a kdo ví co ještě. Proto se při koupi telefonu dívám na takový který má podporu od nějaké CustomROM která mi zaručí že tam nebude žádný takový bordel.
- K tomu že je to těžké na pochopení - Custom Romky většinou mohou být těžší jen na instalaci ale s tím vám může někdo pomoct. Jinak je to běžný android akorát bez googlu

Z alternativních služeb:
gmail -> jakýkoliv jiný email (třeba takový co neskenuje vaše emaily aby vám podle toho dával reklamy)
YouTube -> NewPipe, SkyTube (žádné reklamy, stahují 4k videa ZDARMA + můžete rovnou konvertovat na audio)
ObchodPlay -> AuroraStore, Fdroid
Twitter -> Nitter (mnohem rychlejší webová verze)
Messenger -> Matrix, Telegram
Chrome -> Firefox (nebo IceCat) - oboje podporují AdBlocky na mobilní verzi prohlížeče
Instagram -> Barinsta (pouze ke čtení)
Google klávesnice -> Cokoliv z F-Droidu

A spousta dalších. To samé samozřejmě platí pro počítače

jana3
hodnocení

Ďakujem velmi veľmi pekne.!:) Prajem vsetko najlepšie. Dúfam, že sa mi to podarí..v telefone si citat knihy a clanky bez potreby hocicoho gmailu a obchodu Play a postupne si aj zmenim email na bezpecnejsi. Custom Rom..to sa mi pááči :) skvelé, dakujem velmi pekne.

hodnocení

2x
Nemusíte nic. Na počítači mám offline účet a registraci u Microsoftu nemám. Stejně tak se nemusíte registrovat u Googlu, abyste mohl používat Android. Potřebujete ho pro některé funkce jako třeba Google Play, ale to není zdaleka jediná možnost, jak si nainstalovat aplikace. Mám doma jeden starší mobil bez Google služeb a normálně se na tom dá fungovat, včetně aplikací, které si akorát musím stáhnout jinde.
jana3
hodnocení

no tak ja na novom telefone nemozem nic citat, pretoze nemam účet na gmaily. teda nemozem pouzivat adobe reader, sice si stahnem nieco na iloz to ale nemozem si to otvorit a citat.

Smiřte se s tím, že telefon pro svou správnou činnost prostě účet Google potřebuje. A na druhou stranu, dnes si už nedovedu představit že někdo žije bez elektronické pošty.

Že nevíte jak na to neznamená, že to nejde. Jde to.

hodnocení

2x

Řekl bych, že je to proto, že je na světě málo inteligentních lidí, kteří by něco takového dokázali vymyslet a realizovat. Podívejte se na sebe, vždyť vy neumíte ani slušně slovensky, po vás něco číst je tedy zážitek. Žádná velká písmena, žádné členění textu na věty, popř. odstavce, žádná interpunkce, žádná diakritická znaménka, sloh na zvracení... No, řekněte sama, může takový inteligent jako vy něco vymyslet a něco nového lidstvu přinést?

Máte pravdu, že svět obyčejných (jednoduchých) lidí na netu ovládají Windows a Google. Ti ostatní, inteligentní, ví, že na netu je mraky dalších možností/alternativ k Windows i ke Googlu a k dalším "vládnoucím" aplikacím. Je zřejmé, že vy k nim nepatříte.

doplněno 07.02.21 22:38:

@jana3: Já mám jeden názor, vy druhý. Nejste oprávněna rozhodnout o tom, který z těch dvou je správný, tedy nejste oprávněna tvrdit, že se mýlím. V opačném případě je vaše sebereflexe na nule.

Já o sobě neříkám, že jsem světu něco přinesl nebo něco vymyslel. To si netroufnu a přesto si žiji svůj celkem slušně naplněný život.

Přece jen v hlavě máte asi víc, než jsem si myslel, protože najednou vidím, že slovensky umíte docela slušně. Ty drobné chyby v současném textu připisují vaší nesoustředěnosti.

jana3
hodnocení

No mýlite sa hned v prvej vete. Na svete je dosť inteligentných ĺudí...a potom, Vy môžte o sebe povedať, že ste svetu nieco priniesol, alebo ste niečo vymyslel? No to vie dost nás jednoduchých ludí, ze su programy a OS aj ine okrem windows a androidu. ale na relefonoch nie.

motak
hodnocení

0x
No vic mi vadí ty nesmysly, co tady píšete..
jana3
hodnocení

nezmysly mozno hej, ale fakt je ze svet internetu pre obycajbych ludí ovlada prevazne jedna moc a to google a windows.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]