Nejste přihlášen/a.
Pokud si někdo koupí nový počítač s operačním systémem, tak tam není nainstalovám jen OS, ale i řada dalších aplikací které tam nainstaluje výrobce počítače.
Lze zjistit bez kterých se lze obejít a které tam musí zůstat?
1 - Lenovo Fingerprint Manager
2 - OneKey Optimizer
3 - Lenovo PowerDVD10
4 - OneKey Recovery
5 - Lenovo Security Suite
6 - Password Manager
7 - CyberLink Media Suite 10
8 - CyberLink Power2Go
9 - Lenovo Settings
10 - SHAREit
11 - CyberLink PowerDirector 10
12 - Lenovo Solution Center
13 - Intel(R) WiDi Remote
Ty pro přehrávání DVD filmů možná by šly nahradit VLC media player.
U některých by možbá jen stačilo, aby se nespouštěly při startu, ale u kterých.
tak já bych si bod 4. určitě nechal , stisknutím jednoho tlačítka při neschopnosti dostat se do systému nabootuje ze skrytého odílu do továrního nastavení., a pro úpné laiky jako já by se to mohlo fakt hodit.
ale tohle je pouze aplikace spustitelná z Windows, která je mu k ničemu, když mu Windowsy nenaběhnou. Jinak je vše uložené právě na tom záchranném oddílu a jde nabootovat nezávisle na tom, zda je ve windowsech nainstalovaný tento program
no měl jsem nějaký rok zpět sousedův lenovo noťas , a po vyděračském emailu co kdysi chodily s tím něco provedl a už s ničím nešlo hnout , ani do biosu ani do nouzového stavu prostě nic , ale po stisknutí tlačítka OneKey na šasi se to rozjelo do továrka k velké radosti , no a pak znovu odinstalovat blbosti jako McAfee a pod.office na měsíc a pod. no prostě klasika nastavit a doinstalovat k obrazu svámu.
Tlačítko je vedle klávesnice.
ok - to já nevím ,myslel jsem že když se to tlačítko jmenuje onekey ( někde novo) že se to vztahuje k tomuto . tak jsem poučen ,dík.
Při dnešních kapacitách disků je nechávám, co kdybych chtěl za nějakou dobu někdy něco zkusit - například nastavit "Fingerprint Manager"či "Lenovo Settings".
Stačí se podívat do spuštěných při startu a tam je disable/znepřístupnit/zakázat. RAM/paměť je uvolněna, procesor nezatěžován, jsou "impotentní".
4 - OneKey Recovery - Ověřeno, že je funkční i bez Windows. Ze skryté části disku plně nainstaluje Windows. Ptá se, zda opravit (tím nezničí nainstalovaný SW) nebo zcela nová instalace. Lenovo k tomu mají tlačítko na klávesnici.
Dva problémy:
- nesmí se měnit obraz disku (měnit nebo přidávat partitons/oddíly)
- nesmí odejít disk/SSD, proto je lepší si pomocí OneKey Recovery vygenerovat instalaci (DVD či jiný externí nosič bootovatelný)
Já to řeším jako dlaždič. Ke každému souboru: program.exe přidám písmeno = program.exe.a
A případně do složky doplním textový soubor pojmenovaný: program.exe jako šidítko.
V případě potřeby pak stačí vyhodit ten prázdný text a umazat áčko u programu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.