Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nainstalované aplikace při koupi nového počítače

Od: slavo® odpovědí: 19 změna:

Pokud si někdo koupí nový počítač s operačním systémem, tak tam není nainstalovám jen OS, ale i řada dalších aplikací které tam nainstaluje výrobce počítače.

Lze zjistit bez kterých se lze obejít a které tam musí zůstat?

1 - Lenovo Fingerprint Manager

2 - OneKey Optimizer

3 - Lenovo PowerDVD10

4 - OneKey Recovery

5 - Lenovo Security Suite

6 - Password Manager

7 - CyberLink Media Suite 10

8 - CyberLink Power2Go

9 - Lenovo Settings

10 - SHAREit

11 - CyberLink PowerDirector 10

12 - Lenovo Solution Center

13 - Intel(R) WiDi Remote

Ty pro přehrávání DVD filmů možná by šly nahradit VLC media player.

doplněno 07.02.21 18:06:

U některých by možbá jen stačilo, aby se nespouštěly při startu, ale u kterých.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomas11*
hodnocení

1x

tak já bych si bod 4. určitě nechal , stisknutím jednoho tlačítka při neschopnosti dostat se do systému nabootuje ze skrytého odílu do továrního nastavení., a pro úpné laiky jako já by se to mohlo fakt hodit.

ale tohle je pouze aplikace spustitelná z Windows, která je mu k ničemu, když mu Windowsy nenaběhnou. Jinak je vše uložené právě na tom záchranném oddílu a jde nabootovat nezávisle na tom, zda je ve windowsech nainstalovaný tento program ;)

tomas11*

no měl jsem nějaký rok zpět sousedův lenovo noťas , a po vyděračském emailu co kdysi chodily s tím něco provedl a už s ničím nešlo hnout , ani do biosu ani do nouzového stavu prostě nic , ale po stisknutí tlačítka OneKey na šasi se to rozjelo do továrka k velké radosti , no a pak znovu odinstalovat blbosti jako McAfee a pod.office na měsíc a pod. no prostě klasika nastavit a doinstalovat k obrazu svámu.

Tlačítko je vedle klávesnice.

Však jo, ale to bude fungovat i po odinstalaci této windowsácké aplikace.
tomas11*

ok - to já nevím ,myslel jsem že když se to tlačítko jmenuje onekey ( někde novo) že se to vztahuje k tomuto . tak jsem poučen ,dík.

Nechal bych 1, 12 a asi 13. Ale tu 1 určitě kvůli otiskům.
Tomas11:
Promiň, ale tomu, že ti nešlo dostat se do BIOSu a recovery fungovalo tak tomu nevěřím. Ona je občas alchymie dostat se u nb do BIOSu tak bych videm problém spíš v tom.
U mě na Lenovu se do BIOSu leze přes to stejně "onekey recovery" tlačítko. Je tam kromě recovery a BIOSu ještě boot menu a jedna položka, kterou si už nepamatuju :)

hodnocení

0x
Obejít se lze prakticky bez všech...

hodnocení

0x
Všechno pryč, nejsou nijak potřeba. Zkušenost mám s HP, kdy i po obnovení do továrního nastavení tam bylo tolik bordelu od výrobce, že byl počítač šíleně zasekaný. Po odinstalaci všech HP nesmyslů se to nekolikanásobně zlepšilo.
mikihans: Ano, předinstalovaný HP notebook, starý 8let (a bez SSD), nabíhá za 40s..

hodnocení

0x

Osobně bych odinstaloval vše, co tady máš vypsaný. K životu to vůbec není potřeba.

hodnocení

0x

Všechny je odinstaluj, stejně by ti některé časem vnucovaly zakoupení další funkční verze. Jsou to nepotřebné chytáky pro neznalé.

hodnocení

0x

Při dnešních kapacitách disků je nechávám, co kdybych chtěl za nějakou dobu někdy něco zkusit - například nastavit "Fingerprint Manager"či "Lenovo Settings".

intel.com/...

Stačí se podívat do spuštěných při startu a tam je disable/znepřístupnit/zakázat. RAM/paměť je uvolněna, procesor nezatěžován, jsou "impotentní".

re4zon
hodnocení

0x
Ja to tedy resim tak, ze si stahnu cistou a aktualni verzi systemu a tu pres usb nahodim. Neni to o moc delsi nez system cistit a mam jistotu, ze tam zadny zbytecny bordel nebude.

hodnocení

0x

4 - OneKey Recovery - Ověřeno, že je funkční i bez Windows. Ze skryté části disku plně nainstaluje Windows. Ptá se, zda opravit (tím nezničí nainstalovaný SW) nebo zcela nová instalace. Lenovo k tomu mají tlačítko na klávesnici.

Dva problémy:

- nesmí se měnit obraz disku (měnit nebo přidávat partitons/oddíly)

- :-D nesmí odejít disk/SSD, proto je lepší si pomocí OneKey Recovery vygenerovat instalaci (DVD či jiný externí nosič bootovatelný)

veronica
hodnocení

0x

Já to řeším jako dlaždič. *smich* Ke každému souboru: program.exe přidám písmeno = program.exe.a

A případně do složky doplním textový soubor pojmenovaný: program.exe jako šidítko.

V případě potřeby pak stačí vyhodit ten prázdný text a umazat áčko u programu.

Hmmm takže místo vypnutí po startu a kdykoliv možnému zapnutí, budu raději nutit načíst win nějaký nesmysl. No bravo...

Proč šidítko, je tam nástroj na nespouštění programů.:) Beru to jako chybu školství. Oni za to mohou, že nevím! Oňové jsou darebáci.:)

insmart.cz/...

Jde ještě i dalšími způsoby a šlo od XP.

krtek6
hodnocení

0x

Můžeš vymazat (odinstalovat) uplně všechny. To je snad první věc co dělám po koupi takových věcí...formát disku a nová instlalace widlí*smich*... přesně 100% těchto aplikací je upe k hovnu a doublují ty, co jsou už běžně v pc nebo jen zasírají pc

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]