Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nabootat usb?

Od: skyrim* odpovědí: 15 změna:

Hezký den chtěl bych nabotovat USb flasch už jsem to tu jednou psal ale neměl jem moc čas to řešit, problém je že se do systemu normálně nedostanu protože to načíta a pak se to jakoby sekne takže maximálně to jde přez nouzový režim, a Cdromka mi nejde protože jsem to měl u jednoho znamýho kterej mi ten počítač dělal protože kdysi mi nešla rozvítit ani obrazovka tak stim něco udělal.

Počítač je starší ale především ho potřebuju na práci dokud si nekoupim nový, jenže problem je že i přez to že přez jeden program nabotoju iso windows 10 64 bit nastavim biosu USB CD.rom jako první uložim restartuju a stejně nic, dřív mě to vyzívalo po restartovaní stiknout klavesu a pa se spustil instalační soubor a ten prostě nic. Děkuji popřípadě kde stáhnout windows 10 65 bit home premium iso.

Základní deska počítače je

Název základní desky Hewlett-Packard HP Pavilion dv6 Notebook PC

Typ BIOSu Insyde UEFI

Verze BIOSu F.1A

ID základní desky

Podpora bootování Floppy Disk, Hard Disk, CD-ROM

Podporované standardy DMI, ACPI, UEFI

Prodejce Hewlett-Packard

Verze systémového BIOSu 15.26

Verze Intel(R) Core(TM) i5-2410M CPU @ 2.30GHz

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

USB boot-flešky řeším nejjednoduším způsobem. Užívám Ventoy.

ventoy.net/...

Program Ventoy si flešku naformátuje na exFAT (pro její kapacitu) a toď vše. Nyní se užívá jako normální boot-fleška, nic se na ni neinstaluje. Jen se kopírují ISO soubory live distribucí. Po nabootování se z flešky spouští distribuce z menu.

Mám na ní: Hiren’s BootCD_PE_x64.iso (Windows PE), Parted_Magic_2018_Bootable.iso (2018 je zadarmo), instalační Windows.iso (Pro i Home 64bit), Fedora-Workstation-Live-x86_64-33-1.2.iso, kaspersky_krd.iso (kontrola na malware) ...

skyrim*
hodnocení

Skusim Díky, ten bios vypadá takhle

Jak nabootat usb?
Jak nabootat usb? #2
Jak nabootat usb? #3

OPRAVA: Nyní se užívá jako normální fleška boot-fleška, nic se na ni neinstaluje.

Na stránce Ventoy je seznam SW, co je ověřeno.

skyrim*
hodnocení

Program jsem nainstaloval ale co dál?

Jak nabootat usb? #4

video ve 1:20 minuta BIOS:

kare
Regine, jste pěkně škodolibý! *smich*
On už má jednu funkční bootovací flešku s WIN 10. Nepustí ho dál secureboot při bootovaní.
Čili, až zvládne Vaše doporučení bude tam kde byl... *zmateny*

Na flešku připravenou nakopírujete ISO soubor(y) docela běžným způsobem. Ve vašem případě jde o " ...iso windows 10 64 bit...". V podstatě můžete nakopírovat na flešku jakýkoliv soubor. A nyní zkuste boot znovu.

Většina kompů při startu vypíše, která funkční klávesa nabídne, ze kterého nosiče dat se má bootovat. Zpravidla F10 nebo F12. Pokud naběhne bootování z flešky, nabídnou se v menu ke spuštění všechny ISO soubory uložené na flešce.

@kare - On u vašeho prvního příspěvku uvádí, že předtím -> "... ono to dříve z tý flešky šlo ..." Samozřejmě nemohu tušit reálný stav, jen uváděný.

Secure - BIOS - zde je video na podobný HP od 2:20 min

Vypněte v BIOS volbu Fast Boot, pokud je.

joudic*
hodnocení

1x
musite nastavit USB legacy

kare
hodnocení

0x
Jen kopiruji to co jsem Vám již psal: Programem Rufus vytvořit boot flash disk a přepnout boot na UEFI, pokud nesplníte ani jedno máte smůlu.
Předpokládám, že máte HP DV6 nebo DV7 což UEFI neumí. ( :) Špatný předpoklad o UEFI)+ aktualizovaný Windows 10 stáhnete ze stránek Windows (rovnou i z celým průvodcem přípravy flash disku) nebo Ulož.to a starší verze win 10 pokud jste limitován velikosti flash disku a program Rufus.
doplněno 06.02.21 22:09: microsoft.com/...
doplněno 06.02.21 22:33: Podívejte se na internetu jak vypnout secureboot (=disable) secureboot může být v biosu jako neaktivní položka (a je nutné si s tím pohrát). To že Vám to napíše při bootovaní nutnost vypnout secure boot je známka toho, že máte zapnutý UEFI boot ( a chce to bootovat z flešky). Zapnutý UEFI je pro Windows 10 správně a nezbytný.
Pokud si nedokážete poradit svěřte to někomu kdo to umí nebo přepněte na Legacy boot a instaluje Win7 nebo Linux.
skyrim*
hodnocení

Ale ono to dříve z tý flešky šlo a ted najednou to nejde, a tam nikde není prostě v tom biosu UEFI nebo to tam nikde prostě nevidim, a když přez ten Rufus udělam botovací Iso tak mi to napíše že musim vypnout nějaký Security jenže ani to tam nemam, jako Security tam je ale žádna volba o jeho vypnutí nic

Je to tam. Taky jsem s tím kdysi u HP bojoval. Koukni na youtube.

hodnocení

0x

U HP se muselo kdesi u konce UEFI zapnout volba "bootable USB" jinak to nešlo načíst.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]