Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Notebook na cesty jako mobilní kancelář

Od: johana55 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

najde se tady nějaký počítačový odborník a poradí mi při výběru notebooku, který bych používala hlavně na cestách, s dlouhou výdrží baterie. Nemusím hrát hry, spíš potřebuji hodně psát a rychlý internet pro připojení se na extranet do firmy. Jako dívala jsem se, co je na výběr, ale co se procesorů týká, tak v těch levnějších kategoriích jsou to jen ty Celerony nebo Pentium, ani to nemá třeba víc jader. Ale zase jsou to levnější NTB do 10000, i když je mi jasné, že když si připlatím, budu mít lepší kvalitu. Asi víc bych za to nechtěla dát, když vezmu v úvahu, jak se krade a jak bude NTB cestovat a těch peněz nazbyt taky zrovna moc není, a tak. No dívala jsem se na tento:

Fujitsu Lifebook AH531 Garnet Red nebo

Fujitsu Lifebook AH532 Garnet Red

Poradíte? Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

0x

15,6´´ a 2,5kg NTB na cesty je blbost, pokud tedy nepotrebujete tak velky monitor kvuli praci...

Na psani a internet neni na procesor extra velky narok, rozdil, zda je to 1 nebo 6 jader pri tom nepoznate. Zameril bych se spis na tu vydrz a tuhost konstrukce (telo-ram NTB, panty...)

Popremyslejte, zda potrebujete tak velky pocitac a zda nebude na cesty tezky. Dejte si do zavazadla 2PET lahve, at poznate, co je to nosit 2,5kg PC +0,5kg napajec.

johana55
hodnocení

No jo, nad tím jsem taky přemýšlela, ale jaký tedy jiný NTB v jaké velikosti LCD? Máte nějaký tip?

mowla*
hodnocení

0x

Na "hodně psaní" a "rychlý net" není potřeba bůhvíjaký stroj...

Spíše se zmiňte, zda budete cestovat s notesem v kufru auta a používat jej ´někde na místě´ a nebo reálně třeba při cestování busem/vlakem na kolenou? A jaké programy budete používat pro "psaní"? A připojení na net i na cestách a nebo jen ´někde na místě´?

johana55
hodnocení

Takže převážení autem, práce na místě, programy na psaní - klasika MS Office nebo něco open, připojení na net asi skrze vlastní modem ne přes wifi, a připojení do firmy na extranet vč. firemních programů, které ale nejsou náročné na grafiku, takže žádné 3D modelování nebo něco na ten způsob.

Něco podobného řeším taky - jsem servisák, na PC mám katalogy ND, servisní dokumentaci a pod. Noťas je starý HP, jedinou věc, kterou jsem řešil, je nabíječka do auta. Na baterii vydrží noťas tak hoďku, pak jej bu´d připojím do zásuvky u zákazníka, nebo jej dobíjím po cestě v autě. Není problém.

I když - při cestě na Ostravsko, Ústecko a vůbec do oblastí se zvýšenou populací ,,utlačovaných´´ je nutné zohlednit to, že noťas ponechaný v autě pro ně má přímo magickou přítažlivost, takže jej sebou tahám i když si jdu třeba jen koupit rohlíky. Kolega totiž zrovna tímto způsobem přišel minulý týden o noťas v Brně na Cejlu - stačilo pět minut a prohodili mu dlažku oknem a byl bez PC.

mowla*

Jak píše Promon - na tohle stačí libovoný notes (včetně nejlevnější kategorie), takže klidně vybírejte třeba podle designu... ;)

Pro slušnou práci je lepší notes s displayem 15,6", než drobné netbooky (12" - 13"), i klávesnice je pohodlnější - a na těch ´pár´ kroků ani velikost ani hmotnost nejsou na překážku.

Ani nemusí mít extra výdrž na baterie, je lepší jej na místě připojit na nabíječku (pokud nejde o nějaké prezentace, kde by sháňka po zásuvce mohla u zákazníka vyvolat nežádoucí asociace).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]