Nejste přihlášen/a.
Ahoj, byl mi někdo ochotný mi poradit ve výběru nového NTB?
Určitě by měl mít nainstalovaný už OS, ram 8GB, disk spíše SATA (aspoň 256GB). Kámen úrazu pro mě je procesor a grafika... tam si nedovedu moc dobře vybrat. S cenou max do 14 tisíc? Hledám různě na alzce, czc ..
NTB pro klasické věci - distanční výuka, lítání po netu, filmy, dokumenty vytvořit..
Díky za pomoc a případný tip. .
Zdravím ,
disk máte na mysli asi spíše SSD. Grafika u notebooku do 14tisíc nemá cenu řešit a spokojil bych se s integrovanou ( dedikované za tu cenu budou mít stejně minimální výkon)
Nevím co máte za starší notebook , ale ve většině případů do něj stačí dát SSD disk + třeba přidat pamět a nadále se s ním dá dost dobře pracovat. Neustálé zvyšování výkonu procesorů nemá moc vliv na to běžné používání.
10ti letej notebook tam už je to na hraně , ale poctivej kousek kde se dá vyměnit procesor třeba za 560m 750kč + SSD 120 cca 600kč práce s instalací win 10 tak 2H.
Investice do 2500 a pořád se na tom bude dát slušně pracovat.
pro vaše účely bych také jen investoval cca. 900,- za SSD disk a přetáhl systém - případně dokoupil bazarovou ramku 4 gb a vyměnil ji za jednu dvojku... - na to běžné chatování to musí stačit !
Se zadanými požadavky těch notebooků moc na výběr není a mají dvoujádrové AMD.
Tento vašim požadavkům vyhoví, ale disk je M.2 a má (třeba pro mě naprosto zbytečnou) DVD mechaniku.
případně 512 GB verze alza.cz/...
Díky, na tenhle typ (512GB) jsem koukala a zaujal mě. Jen nevím co to AMD Ryzen 3, jak bude dlouho dobře šlapat.
Není marné případně koupit repasovaný NB. Mé osobní zkušenost. Já koupil na Gigacomputeru již 3 NB, pro svou dceru před více jak rokem a dvěma vnučkám před vánocemi a jsme s nimi velice spokojeni. Záruka je jako na nové - 2 roky a všechny tři, i když byly v kategorii "B", byly opravdu jako nové. A "makají"perfektně, vybavení rovněž na úrovni nových, v ceně o 50-70 % dražších. Jako příklad viz odkaz. Sice už rovněž nemá "mechaniku", ale ta se už dnes většinou nedělá ani u nových. Jinak HP-čko, procesor I5, SSD 256 GB, 8 GB paměť, W10 a rozlišení také dobré. Sice 14 ", ale třeba by stačilo. Opravdu vyhovující běžným potřebám a za cenu cca 12 tisíc.
Případně pak z odkazu druhého, s displejem 15,6", pouze s nižším rozlišením (ale i toto běžně stačí) a i s mechanikou a za cca 13 tisíc.
Jinak můžete prohledat další nabídku, třeba objevíte něco vhodnějšího.
Na co kupovat take drahe treba len vediet aku uhlopriecku ci staci 14 palcovy alebo 15,6 ja osobne mam aj 14 palcovy ako aj 12,5 palcovy a ten mam na presuvanie ale na domace pouzitie mi uplne postacuje 14 palcovy mam ho uz 6 rokov stacilo mi dat don 8GB RAM cize mam tam 10GB ale da sa zvacsit az do max,16GB a HDD disk vymenit za SSD a pojde ako raketa ...LENOVO THINKPAD T420 co mam doma na bazare idu cca zachovale od 200 euro cize este upgrade ramky a ssd plus 50 euro...na to na co ste pisali bezproblemov bude to svizne myslim ked zvacsite RAMku a date tam SSD
najdite si v google recenzia na notebook lenovo thinkpad t 420
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.