Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký NTB

Od: dzejna odpovědí: 18 změna:

Ahoj, byl mi někdo ochotný mi poradit ve výběru nového NTB?

Určitě by měl mít nainstalovaný už OS, ram 8GB, disk spíše SATA (aspoň 256GB). Kámen úrazu pro mě je procesor a grafika... tam si nedovedu moc dobře vybrat. S cenou max do 14 tisíc? Hledám různě na alzce, czc ..

NTB pro klasické věci - distanční výuka, lítání po netu, filmy, dokumenty vytvořit..

Díky za pomoc a případný tip. .:)

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

clovicek*
hodnocení

2x

Zdravím ,

disk máte na mysli asi spíše SSD. Grafika u notebooku do 14tisíc nemá cenu řešit a spokojil bych se s integrovanou ( dedikované za tu cenu budou mít stejně minimální výkon)

dzejna
hodnocení

Máte pravdu. Nevím na co jsem myslela, že jsem napsala sata..

clovicek*

Nevím co máte za starší notebook , ale ve většině případů do něj stačí dát SSD disk + třeba přidat pamět a nadále se s ním dá dost dobře pracovat. Neustálé zvyšování výkonu procesorů nemá moc vliv na to běžné používání.

dzejna
hodnocení

Toto: jen já to vyměnit neumím a nikdo se k tomu nemá..
czc.cz/...
clovicek*

10ti letej notebook tam už je to na hraně , ale poctivej kousek kde se dá vyměnit procesor třeba za 560m 750kč + SSD 120 cca 600kč práce s instalací win 10 tak 2H.

Investice do 2500 a pořád se na tom bude dát slušně pracovat.

pro vaše účely bych také jen investoval cca. 900,- za SSD disk a přetáhl systém - případně dokoupil bazarovou ramku 4 gb a vyměnil ji za jednu dvojku... - na to běžné chatování to musí stačit !

jm
hodnocení

0x
Podmínky máte velmi jednoduché, šel bych do HP. czc.cz/...
dzejna
hodnocení

Díky. Tak v téhle cenové relaci neočekávám stroj, na kterém budu hrát hry. Stačí pro běžné využití, že se u něj prostřídáme a nebudeme čekat dlooouho, než se něco načte, jak na mém veteránovi. :)

hodnocení

0x

Se zadanými požadavky těch notebooků moc na výběr není a mají dvoujádrové AMD.

Tento vašim požadavkům vyhoví, ale disk je M.2 a má (třeba pro mě naprosto zbytečnou) DVD mechaniku.

alza.cz/...

případně 512 GB verze alza.cz/...

dzejna
hodnocení

Díky, na tenhle typ (512GB) jsem koukala a zaujal mě. Jen nevím co to AMD Ryzen 3, jak bude dlouho dobře šlapat.

clovicek*

v téhle cenové relaci to buď bude ryzen 3 od amd nebo I3 10005 od intelu. Nebál bych se ani jedné volby v případě Vašeho využítí. Ten intel procesor je o něco výkonější , na druhou stranu bude o něco dražší.

na běžné domácí použití (office, internet, multimédia) je to v pohodě ;)

hodnocení

0x
Teď je ta nejmíň vhodná doba na koupi ntb...
Souhlas, bohužel i tak jsem za poslední měsíce kupoval pro známé...

hodnocení

0x

Není marné případně koupit repasovaný NB. Mé osobní zkušenost. Já koupil na Gigacomputeru již 3 NB, pro svou dceru před více jak rokem a dvěma vnučkám před vánocemi a jsme s nimi velice spokojeni. Záruka je jako na nové - 2 roky a všechny tři, i když byly v kategorii "B", byly opravdu jako nové. A "makají"perfektně, vybavení rovněž na úrovni nových, v ceně o 50-70 % dražších. Jako příklad viz odkaz. Sice už rovněž nemá "mechaniku", ale ta se už dnes většinou nedělá ani u nových. Jinak HP-čko, procesor I5, SSD 256 GB, 8 GB paměť, W10 a rozlišení také dobré. Sice 14 ", ale třeba by stačilo. Opravdu vyhovující běžným potřebám a za cenu cca 12 tisíc.

Případně pak z odkazu druhého, s displejem 15,6", pouze s nižším rozlišením (ale i toto běžně stačí) a i s mechanikou a za cca 13 tisíc.

Jinak můžete prohledat další nabídku, třeba objevíte něco vhodnějšího.

gigacomputer.cz/...

gigacomputer.cz/...

krtek6
hodnocení

0x

stále stejné dotazy...v cenové hladině do 15tis je to jedno a to samý a liší se to jen opticky... +/- 0,1Ghz a podobně...ber co se ti líbí

peterr*
hodnocení

0x

Na co kupovat take drahe treba len vediet aku uhlopriecku ci staci 14 palcovy alebo 15,6 ja osobne mam aj 14 palcovy ako aj 12,5 palcovy a ten mam na presuvanie ale na domace pouzitie mi uplne postacuje 14 palcovy mam ho uz 6 rokov stacilo mi dat don 8GB RAM cize mam tam 10GB ale da sa zvacsit az do max,16GB a HDD disk vymenit za SSD a pojde ako raketa ...LENOVO THINKPAD T420 co mam doma na bazare idu cca zachovale od 200 euro cize este upgrade ramky a ssd plus 50 euro...na to na co ste pisali bezproblemov bude to svizne myslim ked zvacsite RAMku a date tam SSD :)

najdite si v google recenzia na notebook lenovo thinkpad t 420

peterr*

...este doplnim samozrejme procesor minimalne intel i5 ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]