Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přestal fungovat

Od: patronka* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den přeji, mám obrovský problém. Bez varování mi najednou zčernal monitor notebooku, vůbec na nic nereaguje, jen po zmáčknutí vypínače párkrát zabliká žluté světýlko a to je vše. Jsem na něm závislá, sice mám náhradní spojení, ale je to moje jediná možnost komunikce se světem a mám v něm spoustu důležitých dat. Je nějaká možnost? Díky za pomoc.

doplněno 02.02.21 12:10:

Díky aspoň za snahu, já už nemám co doplnit, prostě je to černé jak bota a kromě toho zablikání se nic neděje. Jdu si vybrat nějaký nový...:)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

makk
hodnocení

3x

Možnost je koupit nový notebook nebo nechat opravit starý. Problém bude nejspíš v tom pantu mezi monitorem a klávesnicí a to se běžně opravuje. O data se bát nemusíte, disku se problém netýká.

kicune*
hodnocení

2x

Když máte připojený adaptér, svítí světýlko, že se notebook nabíjí? Zkuste ho zapnout s odpojeným adaptérem (bez nabíječky).

hodnocení

2x
Žluté světýlko je fajn, ale co to je takhle nikdo netuší. Klidne by to mohlo byt, ze se nenabíjí a baterka už je vybitá. Projdi napájecí kabel od noťasu až po zásuvku. Vše pořádně domačkej a ověř, že ta zásuvka funguje (třeba lampičkou).
patronka*
hodnocení

Díky, tady byla ta chyba, na cestě od noťasu k zásuvce. :)

jm
hodnocení

1x
Je možné vyjmout baterií? Po zapnutí nějak pipne nebo zavrtí? Zahýbejte monitorem- přivřít, otevřít.. je nějaký směr, kdy to jede, jde vidět něco?

hodnocení

0x

Podrzte tlacitko zapnuti cca 10 vterin. PC by se mel zcela vypnout a resetovat. Nekdy to pomuze. Jestli jde o monitor zjistite tak, ze k nemu pripojite klasicky monitor od PC. Jestli jede monitor od PC, ale ne od laptopu, tak je potreba resit laptop. Nekdy staci jen vymenit plochy kabel propojeni mezi deskou a monitorem. Najit si na youtube typ laptopu a video dissasemply, nebo monitor repair. Bohuzel to casto vyzaduje mit patricne nastroje.

hodnocení

0x
Vemte svítilnu-baterku a posviťte šikmo na displej; pokud tam něco uvidíte, má problém posvícení... Bývá to poškozený kablík mezi základní deskou a displejem,.. většinou...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]