Nejste přihlášen/a.
Dobrý den potřebuji přenést nějaké soubory i větší cca 100Gb v jednom bytě mezi dvěma pc nejsou připojené k internetu. Žádný externí HHD nemám ani flashdisk. Oba mají system Win 10. Děkuji za návod jak na to. Mám pouze kabel Ethernet.
šlo by to? dekuji za návod
Deskop/stolní - vyjmout disk/SSD, vložit do druhého a kopírovat. Zpravidla je volná jedna pozice na kabeláži, nebo dokoupit.
Pokud lapťop/noťas...:
- někdy jde druhý disk/SSD vložit (např. můj Acer TravelMate)
- nebo za asi 50 Kč koupit "rozbočovací" kabel a současně zapojit oba a provést kopírování.
Začal bych tím, abych měl oba připojené do sítě. Mít doma PC bez připojení k síti je dost zvláštní. No a pak bych nastavil sdílení.
Já bych domácí PC bez připojení k síti neviděl zas tak zvláštní. Představte si, že to může být počítač, na kterém se pracuje s citlivými daty, nebo slouží k řízení. Já třeba používám jeden počítač na internet a na nic jiného. Jiný pak na řízení CNC, který se mi k internetu připojit nesmí.
byl by tu někdo ochotný poslat navod odkaz naněj jak spojit ty dva počítače pomocí portu LAN neumím anglicky a v TC mi to nešlo. žadné disky apod vytahovat nebudu je to laptop a stolní pc ani nemám v planu nic kupovat ...nebudu to dělat každy den
Jestli ten tvůj kabel není křížený, tak ti přímé propojení mezi PC nemusí fungovat. Jinak stačí postupovat podle některého ze stovek návodů, které jsou na internetu. Namátkou:
tohle je napsano na kabelu : enhanced 4p 26awg 100MHz iso 11801 eia/tia 568b en50173 nevím jaký to je ale podle všeho by to mělo být jedno .
No asi se to nikdy nepovede takže to nechám tak a koupím pozdeji nějaký externí HDD.
Děkuji za snahu pomoci ale nic mi to prste nedela když ti lapto a pc propojim nic jako by mrtvo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.