Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nastavení rozlišení u monitoru

Od: dzonecek* odpovědí: 10 změna:

Dobrý večer,

potřeboval bych prosím poradit. Manželce se při práci s PC podařilo totálně změnit rozměry plochy monitoru. Mám monitor HP 24es s rozlišením 1920x1080. Současné nastavení je 1024x768 a nelze mi v nastavení změnit správné rozlišení v poměru 16:9. Obraz není zcela ostrý a je protažený do šířky. Počítač už má své roky ale doposud pracoval spolehlivě. Budu vděčný za rady. Díky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

3x

Nevím co máš za OS, ale u win10 stačí na plochu (tapetu) klepnout pravým myšítkem a vybrat NASTAVENÍ OBRAZOVKY. Tam lze rozlišení upravit.

Takhle se to dělá u všech Win

dzonecek*
hodnocení

Změnila se i plocha tj. jsou zobrazené jen některé aplikace. Mám win10 a při kliknutí pravým tlačítkem myši se nic nezobrazí. Jinak díky za info.

A nemáš to přepnuté do režimu tablet?

dzonecek*
hodnocení

zeptám se jako laik, jak a kde poznat že jsem přepnutý do režimu tablet?

dzonecek*
hodnocení

0x

zjistil jsem opravdu, že PC byl v režimu tablet. Nicméně se mi nedaří zvýšit rozlišení. Když kliknu na plochu, tak se objeví možnost úpravy velikosti, ale v nastavení mám jen 3 možnosti rozlišení. Nejvyšší je 1024x768. Nelze mi tam vepsat požadované vyšší rozlišení dle monitoru.

sirokko
30.01.21 07:25

Restart

Pokud nepomůže restart, tak přeinstalovat ovladače grafiky. Vypadá to, že to nějakého důvodu "přepnulo" na výchozí základní ovladač.

dzonecek*
hodnocení

0x

Restart, můžete upřesnit?

Restartovat počítač. Ne vypnout a zapnout, ale restartovat. Ano, je to rozdíl.
Klik na start (ikonka Windows) - napájení - restartovat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]