Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřeuji si stáhnou nějaký dobrý Photoshop do mého notebooku, ale bohužel elektronice a počítačům rozumím, jako koza petrželi. Již před nějakou dobou jsem našla toto video a podle něj si psp stáhla -
Také jsem si do notebooko stáhla Winrar i když vůbec nevím jestli jsem udělala dobře - rar.cz/... - protože tomu nerozumím . Tak pokud tomu někdo rozumí byla bych moc ráda za radu, jaký winrar si můžu stahnout. Děkuji moc pokud jste to dočetli až sem a budu moc ráda za jakoukoliv pomoc.
Adobe PS stojí cca 630 korun měsíčně.
Pokud doufáte, že jej budete mít zadarmo, tak fajn. Ale pak si nestěžujte, že se vám do počítače natahají různé s*ačky.
WinRAR je nástroj pro extrahování .rar komprimovaných balíků, to je OK.
Fotošop zadarmo není OK.
Na závěr doplňující dotaz. Nač potřebujete Photoshop, když neumíte ani základní funkce na počítači? Někdo vám poradil, že je to skvělý nástroj na fotky, a vy si myslíte, že sám udělá kouzla z vašich mobiloselfíček, nebo co? Pokud máte fotografickou techniku v řádech desítek či stovek tisíc, tak vás těch šest stovek měsíčně přece nevytrhne, ne?
Nebuďte laskavě zbytečně chytrej a toxickej , když neznáte okolnosti. Jsem studentka fotografie. Ano, pro vaši informaci mám doma fototechniku, která vyšla majlat mojí už takhle topící se v dluzích rodinu. Mám poprvé notebook, a celkově všechnu fototechniku – Měla jsem i cracknutý Photoshop od spolužáka byl sice v pohodě, ale byl zastaralý. Učitel chtěl, abych mela nejnovější. Takže se s tím VŠÍM teď začínam učit, ale je to celkem složité při nynejší výuce a mojí finanční situaci. Donedávna jsem si půjčovala PC mojí sestry u které bydlím, jelikož jsem měla jen svůj Samsung ve kterém jsem vše upravovala. Chápu, asi jste nikdy nezažil žít ze dne na den, tak jako já, takže mě asi ani nepochopíte a neuvěříte mi, že jsem před dvěma lety měla ještě tlačítkový mobilní telefon po dědovi. Rodina mi Photoshop navíc už nezaplatí. Překvapivě nemám v této době moc jednoduché sehnat si zaměstnání natož v mém oboru, abych si zaplatila Photoshop. Velmi Vám děkuji za objasnení, že WinRAR je nástroj pro extrahování .rar komprimovaných balíků.
Vyměňte učitele. Pokud bazíruje u výuky na nejnovější verzi editoru, tak může učit možná o software a ne o fotografii.
Mně by stejně zajímalo, co se na studiu fotografie vlastně učí?
Assi - pokud jste studentka fotografie, tak ten Photoshop asi skutečně potřebujete. Ale v tom případě se smiřte s tím, že plně funkční a nezavirovaná verze prostě zadarmo neexistuje.
Umělecké školy mají velmi zvýhodněné podmínky za kterých tento SW získávají a připojují své studenty. Profesionální SW od Adobe se dávno neprodává jako kdysi. Nyní se platí měsíčně licence, kdy si to sice nainstalujete do počítače, ale v první řadě musíte mít zaplaceno v Adobe Cloud. Je to model, který se mi hnusí, ale je to tak. Naštěstí existují alternativy a dokonce zadarmo (pochopitelně kvalit tohodle profi software nedosahují, ale pokud není člověk špičkový grafik, tak stejně většinu funkcí nevyužije).
@inspa Jádro pudla je v tom, že fotografie není o špičkové grafice. Ta se dejme tomu může uplatnit v marketingu, nikoli ve fotografii jako takové. Graficky vytuněná fotografie se hodí na obal šamponu nebo řasenky, aby byla "wow". Digitální fotografie SW úpravy samozřejmě potřebuje. Rozumím tomu, když v osnovách studia je používání Photoshopu. A taky se student může stát v jeho používání premiantem. To jej ovšem k zajímavým snímkům nepřivede. Ani k invenci a kreativitě.
Na fotografii stačí koukat se kolem a nějaký editor barev a ořezu. A ani nemusíte mít profi vybavení.
D3200, Nikkor 55-300, GIMP
Sirokko - Já tazatelku chápu. Pokud učitel trvá na zpracování fotek ve Photoshopu, těžko může použít program jiný, i kdyby jí vyhovoval sebevíc. Otázka je, proč na tom učitel trvá. Možná je znalost právě Photoshopu základní požadavek pro studium.
@magdon Pokud učitel, potažno škola trvá na tom, abych používal konkrétní učební pomůcky, je naprosto nepochopitelné, abych je šel krást. A ještě si stěžoval, že to ukradené stojí za prd
@totak Tak já bych děckám na stavebce dal do ruky kelňu, fanku a hobel a nemuselo by to mít ani upgrade
Představuješ si to jak Hurvínek válku. Napřed se nauč ovládat počítač a pak můžeš pracovat třeba s obrázky. Existuje řada různých programů, či aplikací na úpravy obrázků, které jsou zdarma, ale Photoshop to není a podle tvého umu, bys ani nevěděla která bije, protože pracovat s ním vyžaduje určité znalosti a zkušenost. A nestahuj cokoli, když o tom nemáš "ani páru". Také bys mohla tímto způsobem zlikvidovat PC.
To je ale zajímavé, že jsem s Photoshopem danně pracovala ve i škole. -Ten Photoshop ze školy a od spolužáka i ten z toho videa mi po dlouhou dobu (někokolik měsíců) fungoval dobře. Ten den jsem stahovala spoustu věcí. Myslím si, že nový notebook jsem se zavirovala už nějakým staženým videem ze školy, protože studuji fotografickou školu, kde také natáčíme i reklamní videa, které následně upravujeme (v Premiere nebo v DaVincim). Rozumím tomu, že není dobré tímto způsobem riskovat, že si zaviruji počítač nebo notebook, ale na druhou stranu pochopte, že v mojí situaci, když mi není nikdo z rodiny, přátel, ani lidí na internetu schopný normálně poradit NA MOJI OTÁZKU, (jen mi všichni sdělí, že s tím neumím buď já nebo oni ať to tedy nedělám, a že je jim to jedno, ať si upravuji fotky třeba v malování), tak si pak holt musím poradit sama a pak to bohužel stojí za vyliž kapsu. Díky mě to alespoň nějakou tu dobu funguje a jen díky sobě a svému riskování jsem prošla do dalšího ročníku. Vím, že existuje spoustaaa různých aplikací na úpravu fotek, ale já bohužel potřebuji mít tuto aplikaci, co používám nejčastěji ve škole v dobré verzi, zdarma a v rámci možností bez nějakých závad doma . CHTĚLA BYCH JEN POPROSIT. TOTO JE PROADNA . ZDE BY SI MĚLI LIDÉ NAVZÁJEM RADIT (V NOUZOVÝCH SITUACÍCH) A NÉ ZKOUŠET (ve všech směrech)ODHADOVAT TAZAJÍCÍ.
ALE VŽDYŤ VÁM TADY NA PORADNĚ RADÍME SPRÁVNĚ.
Píšeme, že si nemáte stahovat potenciálně nebezpečný program jen pro to, že ho potřebujete a je zdarma.
Pokud jste si vybrala studium nějakého oboru, tak musíte počítat i stakovými věcmi, že vás to bude něco stát. Berte to jako investici do budoucího profesního života. Oproti tomu, učit se krást věci (program) a ještě si stěžovat, že kvůli tomu máte problémy.
TAK JÁ NEVÍM, CO ZA RADY OČEKÁVÁTE...
Jo, už vím. Celou dobu tady fňukáte, jaká jste chudinka, že nemáte pomalu co do úst, ale protože jste si vybrala studium fotografie, tak pro ty desítky tisíc utracených za fototechniku už vám nezbývá na další učební pomůcky. Proto chcete radu, jak k nim přijí zdarma, ALE aby byly v dobré kvalitě. Pokud vám někdo odpoví, že tohle není správná cesta, tak ho ještě zpražíte. To se mi snad zdá.
Vemte si v té škole dvě hodiny po vyučování, zrcadlovku, slider, světla a natočte na jutubko dojemný příběh o strádající studentce, co potřebuje pomoct. U černoušků z Afriky to funguje.
"...tak jsem vše, co jsem nainstalovala včetě photoshopu odstranila"
Což ovšem zdaleka nezaručuje, že jste odstranila i případný virus, který se Vám do PC skrytě nainstaloval zároveň s photoshopem.
Mimochodem - photoshop je pro běžné úpravy fotek zbytečně složitý a tím pro laika prakticky nevyužitelný.
Vím, že to nezaručuje odstranění viru. Jen jsem tím snížila, že až dám do opravny notebook nebudou některé fotografie aktů uložené v mezipamněti této a dalších aplikací hned na očích .
Dobrý den! Pro základní úpravu fotek je dobrý IrfanView. Další editory vhodné pro začátečníky : PhotoFiltre, Gimp 2, PAINT.net, online editor Pixlr.com. Všechny jsou zdarma.
Velice Vám děkuji . Podívám se na to. Třeba to využiji více, než bych čekala. Každopádně Photoshop zdarma v co nenovější verzi budu shánet i nadále. Každopádně zatím jsem smířena s tím , že budu používat tento- z tohoto videa.
Kradnutie SW a navyse ludmi bez dostatocnych znalosti nevidim dovod podporovat. Ak je drahy a plateny soft kdesi ponukany zadarmo, je na 99% ohohateny o rozne hackerske doplnky, napr vam preskenuju pocitac, budu hladat ulozene hesla, cisla platobnych kariet a pod
Pre vas je vhodne nieco ako Windows Paint, vstavany editor v Irfan view a pod - na tom sa naucit zaklady, zatial ste na urovni farbiciek a omalovanky.
Takže:
za prvé - obojí je placený software a pokud se dožadujete zde, aby vám někdo pomohl s kradením software, tak jste zralá na to, aby byl minimálně dotaz smazán. Ale poradím - existují alternativy zdarma:
ad grafický sw - GIMP ( gimp.org/...) či online editor celosvětově uznávaný a obdivovaný, vyvýjený jedním šikovným borcem z Čech - photopea.com/... - to je neuvěřitelné dílo pracující i se soubory Photoshopu a nemusíte ani nic instalovat, běží v prohlížeči, takže jen klikněte a tvořte.
ad komprimační sw - 7zip ( 7-zip.org/...
za druhé - nekraďte a když kradete, nedožadujte se drze aby vám s tím ostatní pomáhali. Pindy o chudých studentech, po kterých učitel vyžaduje nejnovější verzi nejdražšího programu si nechte někam pro kamarády. Mimochodem v září má dcera nastoupila na uměleckou školu a má z toho titulu od školy přístup ke všem programům Adobe v cloudu (vč. Photoshop) coby studentka zdarma. On totiž tuším Photoshop se už dávno neprodává jako něco co si koupíte či ukradnete. Tam se platí měsíční licence. Asi věděli kvůli takovým jako vy, proč na tento model přešli.
Nevidím, že bys žádala o radu, jak něco ukrást, ale o radu, jak něco získat zadarmo, a to je veliký rozdíl. Proto ti, kteří tě tady kamenují, zbytečně machrují, zatím co jiní se skutečně snaží poradit něco. Je přece k dispozici spousta free programů např. na stahuj.cz, slunecnice.cz apod., a taky nejde o žádné krádeže. Já ti v tomto neporadím, jsem v této věci stejný laik jako ty. Ale pokud myslíš, že máš zavirovaný počítač, dám ti kontakt na profíky, kteří mi PC perfektně umravnili, a levně. Sem ale ne, byla by to reklama, a asi by to neprošlo. Napiš mi vnitřní poštou, nebo přímo na mail /moje jméno tady/ + email.cz. Ať se ti ve studiu daří a nenech se některými odpověďmi tady odradit!
Jen poupravím váš pohled. Nic není zadarmo. Ani dokonce charita ne. Takže pokud někdo něco získá takzvaně zadarmo, někdo jiný k tomu musí přispět. Příklad. Žebrák získá od někoho sto korun zadarmo. Těch sto korun mu někdo věnoval, ale ze svých prostředků, tudíž o ně přišel. Samozřejmě, v tomto případě se o krádež nejedná.
Ovšem nedomnívám se, že Adobe PS by charitativně přispíval hladovějícím studentům. Protože tazatelka nechce nějaký free program, ale placený photoshop zdarma a běda, jesli bude zavirovanej.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.