Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

USB Flash 4 GB naformátovaná není vidět na WIN10

Od: pokorny odpovědí: 12 změna:

Prosím poraďte, už opravdu nevím. Nejsem začátečník, ale dochází mi fantazie Mám paměť USB Flash 4 GB.

Nevidím ji naformátovanou ve WIN10 na stolním PC. Přitom virtuální Win XP a virtuální WIN 7 ji vidí (používám staré WIN kvůli starému hardwaru a jeho ovladačům). Vidí ji také jiný noťas s WIN10 i tablet s androidem.

Zkoušel jsem naformátovat na jiném počítači. To v pohodě jde a po přenesení na moje PC, FAT 32 – nic, NTFS – nic, exFAT – nic. Flash žádný vypínač nemá.

Samozřejmě, že u PC jsem vyzkoušel všechny možné konektory USB. Všechny jsou v pořádku. Jiné USB Flash tam fungují a jsou vidět bez problémů.

Zkusil jsem i jiný soft "SD card formatter", ale když paměť není vidět, není co formátovat. Přitom karta naformátovaná je jinde.

Napadá někoho něco podnětného, než paměť poletí obloukem? Mě nevadí, že ji vyhodím, mě štve princip, že to nejde a nevím proč.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

0x

> Napadá někoho něco podnětného, než paměť poletí obloukem?

Jestli všude jinde flashka opravdu funguje, proč by měla letět obloukem? Vyhoď W10.

pokorny
hodnocení

Já prosil o fundovanou odpověď. V PC jsem vyzkoušel nejméně 6 flashek a všechny fungovaly bez problémů. Takže v těch desítkách to nejspíše nebude.

hodnocení

0x

Naformátovaná kde? Třeba v TV?

pokorny
hodnocení

Naformátovaná v noťasu s WIN10. Do televize ji nestrkám. Vyzkoušel jsem všechny tři formátovací systémy, ale v PC na WIN10 není vidět.

jm
hodnocení

0x
Správce disků ho musí vidět. Tam ho naformátovat výchozím nastavením a hotovo. A když je ve w10, nedávat ho do XP... To je pak skoro každá zmatená a dělá potíže
doplněno 28.01.21 12:49: Když ho ve virtuálním prostředí vidíte, jde tam něco uložit? Občas je flash k.o. a systém vidí jen "písmeno" disku...
pokorny
hodnocení

Správce disků nic nevidí. Kdyby viděl, šlo by formátovat a já bych sem nic nepsal. Virtuální XP jsem vyzkoušel jen pro zajímavost, když už je mám nainstalované a byl jsem překvapený, že najednou flashka byla vidět. Já ji klidně vyhodím, protože pro mě je to k ničemu, když na ní nemohu nic nahrát z W10 a abych kvůli tomu spouštěl wirtuální sedmičky, ze sedmiček nakoukl do desítek a něco nakopíroval na flashku, to by byl oprus. To ne. Mě už teď trápí hlavně PROČ. To, že to v desítkách nefunguje, to je fakt.

Opravdu není vidět ve Správci disků (Správa počítače/Úložiště/Správa disků), nikoli jen v "Tento počítač"?

pokorny
hodnocení

Musím se omluvit. Sypu si popel na hlavu. Spletl jsem si "Tento počítač" a "Správce disků" jak jsem z ní byl na mrtvici. Omlouvám se "jm". Až "genehawkins" mě nakopl svým komentářem.

Faktem je, že v "Tento počítač" se v desítkách flashka nenačetla. Ve správci ale byla vidět. Třikrát jsem se jí pokusil naformátovat, dvakrát se kousla během formátování. Nakonec jsem ji naformátoval, ale napsalo mi to, že to není úplně v pořádku, ať ji zkontroluji. Teď ji sice vidím normálně, ale moc spolehlivá mi nepřipadá. A protože se obávám, že Murphyho 5. 6. a 7. zákon stále platí, tak poletí.

5. Příroda nadržuje skrytým vadám.

6. Matička příroda je děvka.

7. Může-li se pokazit více věcí, bude to ta, která napáchá co nejvíce škody.

Ještě jednou se omlouvám za blbost a děkuji.

pokorny
hodnocení

Mě se jednalo o to, jestli by někdo neměl nápad něco vyzkoušet, co já jsem ještě nezkoušel. Proto jsem popsal problém a moje pokusy co nejpodrobněji.

Někdy se to prostě stane, že v některém PC se fleška nenačte, také už se mi to stalo. Většinou byla z těch levnějších.

pokorny
hodnocení

Asi to bude tento případ. Flashka pochází z jedné reklamní akce. Má na sobě logo firmy.:( Je pravda, že jsem o té firmě měl vždy určité pochybnosti.*nene* Její osud je zpečetěn. Myslím té flashky. :)

hodnocení

0x

Dejte ještě pro zajímavost typ a výrobce..taky mně to zajímá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]