Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poe kamery - instalace

Od: indra odpovědí: 17 změna:
Dobry den,
Chtel bych se zeptat jak pripravit pripojeni pro kamery na barak ktery tedka stavim. Zavedl jsem cat5e ftp kabely z místa kde bude router na vše místa, kde chci umístnit kamery. Tedka se divam po internetu na vhodne kamery ale nevím nic najít.
Napr. tahle ma hodne konektoru a kratky kabel a nechci mit kabely pospajene na fasade. Predstavuji si že prímo do kamery zapojím kabel ktery pak vejde do zdi bez zbytečnych prepajeni. Hodne by pomohlo kdyby me nekdo umel nasmerovat na takovou kameru.
m.alza.cz/...

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirib
hodnocení

0x
Hlavně všude husí krky...
U kamery budeš mít maximálně rozdvojku na napájení po kabelu...
Kamery vybírat hlavně podle obrazu ve tmě...

indra
hodnocení

Dobre rozumim, dekuji. Tedka resim, propojeni kamer s tv.
gme.cz/...
Chtel bych se zeptat, tehnle lan -> hdmi konvertor by mi hodne pomohl. Pise ze je to na max 30m. Co se stane kdyz muj cat6 ktery bude vlastne hdmi bude mit treba 80m? Taky tenhle konektor ma 2 lan portyy, tenhle pouze 1: speedtech.cz/... je v tom nejaky zasadny rozdil?
Dekuji. Delam to svepomocne, taky se pri tom hodne učím, jesli se najde nekdo kdo umi poradit, budu moc vdecny.

Pleteš do jednoho kameru a HDMI a kabely pro Ethernet.

Ta kamera tam má ten kablík možná z toho důvodu, že je na těle kamery málo místa. Proč je tam tolik konektorů - asi to má více možností připojení. Chce to podívat se do dokumentace (u solidních prodejců bude k dispozici) a přečíst co a k čemu to je.

Taky je otázka, zda to je vhodné pro venkovní prostředí - moc se mi to nezdá, ale mohu se mýlit.

Převodník HDMI - zase, co od toho očekáváš? V praxi se to občas používá například v učebnách, kde je zapotřebí se jednoduše dostat k projektoru na stropě. Ten převodník pouze použije dráty z LAN kabelu, nesmí tam být žádný aktivní prvek (a pasivní by taky nebyl vhodný). Nezaručí to 100% kvalitu, 4K bych přes to pouštět nezkoušel. Pro jakou aplikaci potřebuješ připojit obrazovku 80 metrů od televize nebo počítače?

Teď čtu ještě jednou tu otázku... Kamery se přece nepřipojují k televizi ! Navíc by to musela být kamera s videovýstupem (existuje dnes vůbec taková?). Běžně se kamery připojí do počítačové sítě v objektu. Pak se buď udělá server který ta videodata bude ukládat na disk a zobrazovat na monitoru třebas 8 kamer najednou (jako to mají například na vrátnicích nebo v obchoďácích.)

indra
hodnocení

Dekuji za odpoved. Kamery jsem poresil. Kamery jsou zapojeny v takovem ‘poe receiveru’ nebo modulu nebo co to je, ktery dela zaznam a ma hdmi vystup. Tech 80 metru je odhad. Mam za domem takovou chatu, a chci abych tam na tv taky videl vystup z kamer kdyz se budu chtit podivat. Tudiz premyslim propojit barak s chatou cat6 kablem ktery by pak slouzil jak hdmi. Teoreticky to zni realne, jak nebo spis jestli to bude fungovat se snazim zjistit.

A ten POI receiver copak nemá datový výstup?

indra
hodnocení

To nevim, musel by to byt jeden z techto. Mozna je to ten co jsem oznacil. Predpokladejme, ze to je datovy vystup. Co pak s nim? Do ceho ho zapojim?
Poe kamery - instalace
re4zon
Do switche nebo do routeru na sit. Predpokladam, ze to ma snad nejakou administraci nebo moznost sdileni. Kdybys sem radsi dal odkaz co to je zac nebo se podival do navodu.. tahat nekam 80m daleko video signal jakoukoliv cestou je kravina, to da horko tezko spickovy hdmi kabel, nota bene s nejakymi redukcemi na sitak.
indra
hodnocení

a.aliexpress.com/...
Je to tahle cinska masina z aliexpresaca. Ne cely set, pouze ten receiver. Maji tam nejaky vlastni sw ktery funguje pres telefon/ internet ale vypada to ze na tv to pujde pouze hdmi kablem.

A to je takový problém nepoužít televizi ale počítač? Nějakou starší bednu nebo noťas, není zapotřebí výkon jako u herní mašiny

re4zon
Tak u techto cinskych kramu clovek nikdy nevi, ale melo by to snad fungovat i po lokalni siti. Takze do chaty si natahnes sitak, ten pripojis na stejnou sit a muzes vesele cumet pres notebook, pripadne pridas ap a i pres wifi z mobilu.
Pokud tam chces video signal primo, tak podle me jedine s nejakym opakovacem cestou, 80m je hrozne moc. Bezne se delaji hdmi do 20m a to jsou poradne kabely, pres ftp/utp to pujde jeste hur. Vykaslal bych se na to, nahodil bych nejdriv ten cinsky kram s jednou kamerou na test a pak resil jak na to koukat.
indra
hodnocení

Jo, neni zadny problem divat se na to pres pc mobil atd. Pouze jsem premyslel, kdyz to tady mam rozkopane, ze si tam zavedu kablik a pouze si prepnu na jiny hdmi zdroj a budu videt co se deje bez nastavovani na pc...
jak by ten obraz vypadal? Chapu ze by to nebylo 1080p, ale nejspis to alespon vyzkousim. Nasel jsem tohle, mozna to pojede. amazon.co.uk/...

Tyhle věci nehledej na amazonu, aliku a kdo ví kde. Podívej se raději na domácí odborné prodejny, například www.krup.cz

radis
hodnocení

0x

Špatně, špatně všechno špatně. Když to evidentně ani trošku neznáte, tak si objednejte někoho kdo tomu rozumí a dělá to. Kamery se vedou do jednoho místa kvůli síťovému klíči nebo NVR, ke switchy ke kterému je přivedená konektivita jsou připojeny proto, aby do nich šlo přistupovat vzdáleně, třeba přes nativní aplikaci v mobilu.

Naprostá většina kamer je napájená přes PoE, buďto přímo switchem s podporou standartu nebo mají samostatný injektor, který se na jedné straně spojí a na druhé rozpojí. Spojka síťová i datová se určitě nehoupá někde na fasádě a už vůbec se nestrká do zdi - kamera se umisťuje na "domek", který je k tomu určený.

Z kamer vybírejte Hikvision nebo Ubiquity... Rozhodující je rozlišení, které se vybírá podle určení kamery, obecně se do domácností dávají 4MP-6MP ...

Tu parodii na IP kameru v odkazu vůbec nebrat...

indra
hodnocení

Dekuji za reakci.
Presne to jsem udelal, jak pisete. Natahl jsem cat6 na jedno misto a pripojil do poe nvr ktery je v linku vys, ktery bude pripojen k routeru. Co se tyce instalace kamer, tak u kamose jsem videl, ze ma pri kazde kamere takovy ctverecek, to ja prave nechci mit na baraku. Tak jsem to vymyslel ze kdyz prijdou kamery, nainstaluju tyhle ctverecky na zed ke kameram, propoji se to a pak se na to da polystyren kdyz se bude delat zatepleni aby byla vididelna pouze kamera bez kablu a jakekoliv instalace. Dekuji za typ na kamery, klidne muzete nasdilet link na konkretni kus

Už jsem to psal jednou - jsou ty kamery vůbec vhodné pro venkovní použití? Nebo jsou jen do místností (na chodby)?

indra
hodnocení

Samozrejme, divam se jenom na outdoor.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]