Nejste přihlášen/a.
Zažili jste moji rádcové situaci, kdy jste si připadali jako když se vám na cestě v noci u auta odlomila všechna čtyři kola? To je můj případ teď a moc prosím o radu. Před 3 roky jsem si koupila nový notebook Lenovo G50, neboť moje stará Toshiba Extensa 5220 vypovídala službu (z r.2007). Po třech bezproblémových letech s Lenovem se mi po novém roce objevila modrá obrazovka Microsoftu a chtěla ověření identity tak, že na můj e-mail mi pošle kód. Jenže - mám starý tlačítkový telefon, který mi neumožnil dostat se k e-mailu, zkoušela jsem co se dalo, ale nešlo to. Vypršel čas a můj notebook zůstal zablokovaný. A to jsem pod stromeček dostala nový telefon POCO, ale zprovozněný jsem ho ještě neměla, neboť to předpokládalo jet do okresního města pro novou SIM kartu (ve starém je SIMka veliká, v novém malinká) a na to jsem nepospíchala, neboť můj starý tlačítkový telefon mi stačil. Do T-Mobilu jsem tedy jela hned, SIMku mi vyměnili a vůbec mě nenapadlo, že by se mohlo stát, že kontakty mi na novou SIMku nepřetáhnou. A stalo se. Jsem bez všech kontaktů jak na rodinu, příbuzné i známé a vůbec na všechny. S již funkčním novým telefonem a notebookem jsem hned zašla do servisní firmy s problémem zablokovaného PC. Tam se pokoušeli kód získat - už na zprovozněný můj nový telefon. Na obrazovce PC se objevilo, ze dočasně se vyskytla chyba, a zkoušet se to má později. Servisní technik mi radostně sdělil, že to nic není, ať jedu domů, že to bude v pořádku. Ale není. To hlášení o dočasné chybě se mi píše už týden a ten týden to zkouším minimálně 15xdenně. Na hlášení Microsoftu je uveden jako druhá možnost řádek pro account.live.com se spoustou adresních údajů, ovšem při jejich zadání jsem dostala odpověď že je to nenalezeno.
Teď vás prosím o radu ze starého, odloženého PC Toshiba Extensa, z místnosti kde se netopí, neboť ve vytopené místnosti se přehřívá jak adaptér, tak i deska a tím pádem se kvůli tomu sám vypíná. Moc prosím o radu, jak mám dál postupovat.
A není tam náhodou zadáno, že se má uživatel přihlašovat přes účet u Microsoftu? S lokálním přihlašováním to nemůže dělat, protože v tom případě by neměli informace o tvém emailu. Takže v tom případě by mělo jít se k tomu microsoft účtu přihlásit odkudkoliv jinde, tím by se "uklidnil" a nemusel by už dělat problémy.
Arne, jestli jsem měla někdy účet u Microsoftu, tak to muselo být před lety ještě na starém PC a někdy v roce 2007 až 2016. Vůbec si na to nepamatuji. Pokusila jsem se obnovit ten účet. Zadali mi přes formulář spoustu otázek včetně všech možných hesel, na které si pamatuji. Na ta hesla si nepamatuji, měním hesla často. Napsali mi, že se nic neshoduje a tím to skončilo. Tak jsem přes stránky podpory Microsoftu provedla proceduru s obnovením hesla, to se zadařilo, na e-mail mi napsali, že se účet podařilo obnovit. A přesto mám notebook zablokovaný. Modrá stránka s výzvou na ověření identity tam pořád je a když zadám požadavek na získání kódu, napíše mi to že služba je dočasně nedostupná. Takhle se to zobrazuje pořád a to trvá už přes týden. Co ještě mohu udělat?
Nevím co jsi zadávala při inicializaci notebooku, Win10 chtějí hodně agresivně právě účet Microsoft a zbavit se toho je několik klikání navíc.
A jak jsem psal - odkud by věděli tvé přihlašovací údaje?
Arne, píšete, o několika klikání navíc. Která klikání a kam máte na mysli? Při práci na starém přehřívajícím se NB ve vymraženém pokoji jsem dostala příšernou rýmu. Jet se zablokovaným NB do okresního města byl byl asi nejen pro mě, ale i pro všechny okolo, za současné corona situace, hazard. Musím teď počkat, až mě ta rýma přejde. Zablokovaný NB průběžně připojuji, aby se nevybila baterie a zkouším - úplně zbytečně a přesto opětovně - žádat o kód. A opětovně se dozvídám, že služba je dočasně mimo provoz a abych to zkusila později. Velmi bych uvítala vědět něco víc o těch pár kliknutí navíc. Prosím.
Nebo volat na help desk Microsoft. Ale je to hrozné čekání. Předtím si připravit podklady o Vašem produktu.
Odstavec - Potřebujete další informace?:
Já jsem zde neustále popichující - Zálohujte si Partition. Pokud by jste měla zálohu, obnovíte během 5 minut a mohla by jste v poklidu řešit, v čem byl problém.
"objevila modrá obrazovka Microsoftu a chtěla ověření identity"? S tím jsem se, pokud máte legální software, ještě nesetkal.
"Vypršel čas a můj notebook zůstal zablokovaný." Podle mě to bude spíš nějaký vir, co jste si nechtěně zavlekla do notebooku a tváří se naoko, jako že je od MS...
Ateusi, notebook jsem koupila v Datartu se softwarem. Žádný jiný jsem nepřidávala. Jenom antivir Avast free před těmi třemi roky. Také mě překvapilo, že po třech letech bezvadného chodu a používání chce Microsoft ověřovat moji identitu. A k tomu všemu byl k dispozici jen ten starodávný tlačítkový telefon. V případě, že by šlo o zablokování virem, jak mám postupovat, aby se mi notebook zase zprovoznil? Věděl byste co dělat a poradil mi?
Nejprve chci všem rádcům, kteří se mi snažili poradit, za vynaloženou snahu velmi poděkovat. Bylo to pro mě jak hlazení po duši v tak pro mě dramatických dnech. A teď bych chtěla všem rádcům a také i možným příštím - podobně postiženým - říct, jak to dopadlo. Přeinstalovávat Window nebylo potřeba. Představte si, že to obnovení účtu, ta procedura, na kterou mi Microsoft napsal, že se podařila ač přesto notebook zůstal zablokovaný, tak to přetrvávající zablokování spočívalo v tom, že bylo třeba jen úplně vypnout počítač. Protože ale PC nešel vypnout řádně kvůli blokační obrazovce, smačkla jsem vypínací knoflík. Jenže, počítač zůstal jenom spát. A to bylo málo na obnovení chodu PC. Ta blokační stránka tam přetrvávala. Pak mi jeden chytrý mladík poradil, že ten vypínací knoflík musím držet delší dobu, aby se PC vypnul úplně. Po opětovném zapnutí PC už byla ta hrůza (ta blokační stránka) pryč a počítač zase pracuje tak jako dřív. A i ta rýma mě mezitím přešla, takže se vše v dobré obrátilo.
Nikomu nepřeji zažít takovou situaci a ještě jednou všem díky.
Mám tušení, že chyba nebyla na Vaší straně, ale jde o firmu Microsoft, která je příčinou a nechápe, že vypnout, znamená VYPNOUT. Oni pod pojmem vypnout považují hibernaci, takže počítač se tváří jako vypnutý, ale vše původní se po zapnutí jen aktivuje i se špatnostmi. Proto je nutno provést přenastavení:
Nastavení > Napájení a režim spánku > dole Další nastavení napájení > vlevo Nastavení tlačítek napájení > nahoře Změnit nastavení > zrušit zatržení Zapnout rychlé spouštění
Dnes v době výkonných počítačů a SSD pamětí a ne klasických diských disků jde o zbytečnou funkci, která měla "zrychlit"zapnutí počítače.
Zdroj MIcrosoft: answers.microsoft.com/...
Ještě jsem zapoměla do mého "raportu" napsat varování. Kdo má starý tlačítkový telefon (teď už mu za to za všechno říkám křapka), tak si koleduje o právě takovýto problém. Ze starého tlačítkového telefonu se nelze dostat do e-mailu, kam Microsoft pošle kód. Vyprší čas pro zadání kódu a je to. Microsoftu je asi úplně jedno, že si někdo vystačí se starým tlačítkovým telefonem. I když si majitel starého tlačítkového telefonu všechno co si potřebuje zjistit, najde v PC a starý telefon používá jen na telefonování, tak do e-mailu se s ním nedostane. A Microsoft ho donutí, aby si nový telefon koupil.
... ale teoreticky se přece do svých emailů múžete připojit i z jiného zařízení. PC, NTB, tablet nebo jiný telefon s přístupem na internet. Takovým zařízením mohou přece disponovat děti, jiní příbuzní nebo např. veřejný prostor. To za předpokladu, že tedy znáte své přihlašovací údaje do mailové schránky. Pravdou ale je, že zavádějící informace od Microsoftu, ohledně hibernace a vypnutí zařízení, jsou nepříjemné a vím o několika lidech, kteří problém s vypnutím/nevypnutím počítače po aktualizaci systému také zažili. Hlavně, že Vám to dobře dopadlo a do budoucnosti věřte šťouralům a popichovačům - zálohujte !
Milcome, za vaši radu děkuji, teď už v pohodě, přesto si teoreticky představte mou skutečnost. Jste doma sám. Začal byste chvilku před půlnocí běhat po vesnici, budit lidi, aby vám honem půjčili svůj počítač, notebook, nebo chytrý telefon, aby nevypršel čas na zadání kódu z e-mailu? Za tu chvilku se mi nepodařilo ani vyhrabat a zprovoznit starý problematický a roky už nepoužívaný notebook. Do toho jsem se bláhově snažila dostat do gmailu tlačítkovým telefonem, což nešlo. Pak už bylo pozdě na všechno, blokační stránku i přes obnovení účtu starým notebookem odstranit nešlo. Proto jsem v úvodu psala, že jsem měla pocit, jako by se mi uprostřed noci, někde v pustině, ulomila u auta naráz všechna čtyři kola. Za ten starý notebook jsem byla nakonec moc ráda, aspoň jsem mohla napsat sem na poradnu a doufat, že nějakou radu dostanu.
Otázkou pro mě teď už jen zůstává, proč MS nepočítá s tím, že ne každý chytrý telefon, nebo náhradní počítač má a limituje čas na zadání kódu z e-mailu? A pro klid duše potvrzuji, že zálohovat všechno mimo PC je fakt dobré. Mějte se pěkně, tady na poradně jsou chytří lidé a za jejich rady jsou tázající se velmi rádi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.