Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s notebokem-sekání a otevíraní oken

Od: koza® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, dcera má prý velmi dobrý nottebook poměr cena/výkon, ale je z druhé ruky . Můj manžel ho odkoupil od jeho kamaráda a zaplatil 10 000kč (i za různé programy). Jenomže notebook se velmi seká a pořád si dělá co chce. Nefunguje dotiková ploška. Často se samy otevíraji různa okna i když není notebook připojen k wifi . Sami se nastavují se různé volby i se zásahem kohokoliv z rodiny nikdo si neví rady, co s tím . Dcera je zoufalá, protože ty peníze musela za notebook manželovi dát a nemůže se ani normálně připojit na onlie výuku. Prosím poradtě, co bych mohla udělat v této komplikované doě, proto , aby jí notebook normálně fungoval.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Předpokládám, že po nákupu neproběhla čistá instalace W10, ale zůstala tam stará a "zaplevelená" kdo ví čím, že?

Zkuste systém nainstalovat znovu...od začátku.

hodnocení

Ano ,ale nevím jestli to já v skoro v 60 letech zvládnu a ostatní z rodiny tomu asi také moc nerozumí. Dcera se mnou ted kvůli tomu odmítá mluvit. Snažím se jí to napravit , protože jsem jí slíbila , že když dá manželovi peníze bude mít konečne dobrý a funkční notebook

*zed*

hodnocení

i tak děkuji moc

Není to složité.

Nevím kolik dceři je, ale to by skoro mohla zvládnout (v přiměřeném věku i sama). Na to žádné vzdělání v oboru IT netřeba.

Ale určitě v okolí bude spousta lidí co to zvládne. Je to záležitost na 30-90minut.

Odkud jste?

hodnocení

Jsem z Karlových Varů . Možna bych to zvládla . Musím si to tedy ještě nejak promyslet a pročíst.

Aha..KV, tak to bohužel.

Pokud dcera nemá v NB nic důležitého, a lze vše smazat není to žádný problém. Pokud tam má důležité věci, tak zálohovat.

Je třeba se přesvědčit, zda máte elektronickou licenci W10 (tam se potom zadání Product Key přeskočí), jinak musíte mít kód pro instalaci W10.

Potom:

microsoft.com/...

hodnocení

2x

Asi by to chtělo NB uvést do továrního nastavení. Pokud to sami nezvládnete, ať dcera požádá nějakého šikovného kamaráda, který si s tím poradí.

hodnocení

Dcera je samotářka *plac*

hodnocení

děkuji kéž bych tomu rozumněla tak jako VY

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]