Nejste přihlášen/a.
WINDOWS 10, v. 2004, pravidelné updaty. Slyšel jsem, že DEFENDER neposkytuje úplnou ochranu. Odkudsi se mi nainstaloval AVG free (moc jsem to ale neměl dříve rád), uvažuji místo něj buď AVIRA free nebo BIT DEFENDER free. Jaké jsou zkušenosti, co doporučujete? Děkuji
Pokud se budete chovat rozmně, Defender bohatě stačí. Hodnocen vždy na špici.
Speciální SW (antimalware) se musíte naučit nastavovat a ovláda. Musíte vědět, co a jak chcete chránit a blokovat (adresy, porty...). Tím o něco lepší bezpečnost, ale zase sami sebe omezíte a musíte vědět, jak následně při potřebě omezení dočasně uvolňovat.
Dnešní malware je směřován na sociální inženýrství (manipulování s osobou) a v tom případě žádný SW nepomůže. Osvětelní ojmu např. zde: avast.com/...
"odkudsi" se nainstaloval díky vašemu kliknutí - takže jste si dal jako přidružený program třeba k prohlížeči opera, programu CCleaner nebo podobnými... - když instalujete cokoliv zdarma - zdarma to není. Někdo to vytváří a servisuje a potřebuje taky živit rodinu. Takže při instalaci nabízí další "zdarma" produkty a vy je musíte odmítnout!
AVG free se dá odinstalovat zase jen přes AVG uninstaller.
Defender nechte, neřešte jiné - pokud máte PC jako domácí, všechny ostatní free verze jsou většinou horší nebo chtějí něco jako registraci, reklamu, další produkt...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.