Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou kvalitu skenování pro tisk

Od: fantomas007* odpovědí: 8 změna:

Jaké parametry při skenování barevné fotografie mám zadát, aby měla dostatečnou velikost pro tisk? Po naskenování má malý objem dat. cca 100kB. Děkuji předem.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sasdax*
hodnocení

2x

Čím větší, tím lepší. Zase záleží jak velké fotografie chcete tisknout. Ale 100 MB na jednu fotku jako dělal můj otec je šílenost. Pak to nešlo ani otevří a když už jo, tak fotka se načítala půl hodiny.

hodnocení

2x

Taková rozumná velikost je 600 DPI. Pokud to bude na tebe moc, můžeš ubrat na 400 nebo 300.

fantomas007*
hodnocení

Něco asi dělám špatně. Položím na sklo skeneru fotku, která má velikost cca 17,5 x 20,5 cm. Chci si nechat vytisknout fotku o velikosti 10 x 15 cm. Jaké mám nastavit parametry skenování, aby se mi naskenovala jenom ta fotka? Naskenuje se celá plocha skeneru! Výsledkem je velký obdélník a na něm 1/4 plochy zaujímá fotka. Já tu fotku potom potřebuju otevřít v Zoneru Photo Editoru a tam ji oříznout na velikost 10 X 15. Pak taky nevím, jaký vybrat formát. Jaký je rozdíl mezi tiff a jpeg? Děkuji předem za radu.

fantomas007*
hodnocení

Dříve jsem měla Canon Pixma a tam se automaticky naskenoval pouze ten předmět, fotka, list a zbytek plochy skeneru ne.

pravdomluvny*
hodnocení

0x

Nepoužíváš pro scanování nějaký software? U mě jde vymezit aktivní plocha scanování změnou velikosti čárkovaného obdélníka. A velikost rozlišení a formát výsledného obrázku jde také zvolit.

Jakou kvalitu skenování pro tisk
fantomas007*
hodnocení

Aha, tak to bude ono, už konečně vím, na co to šrafované ohraničení je. Děkuji. Vyzkouším a dám vědět. A s těmi příponami?

pravdomluvny*

Pokud nemáš manuál je ke stažení zde:

diplodocs.cz/...

nebo můžu poslat na mail

fantomas007*
hodnocení

Díky moc, manuál mám. Je teda dosti stručnej, ale jde to. Mohli by tam přidávat různé typy a triky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]