Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr notebooku do 20 tisíc

Od: luko7* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, potřeboval bych poradit s výběrem notebooku do 20 tisíc. Na notebooku bych převážně hrál hry, např. rust, 7 days to die, beamng.drive atd... Ale také bych potřeboval trochu víc místa, alespoň 500 gb. Našel by se nějaký takový ntb? Díky moc za odpověď

S pozdravem

Luko

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

K notebooku - uvedený Probook od kolegy je jistě dobrý - osobně mám s verzemi Probook od HP jen dobré zkušenosti. K vašemu výběru - "gaming"snese každý papír, ale ne každý stroj takto nazvaný je určený pro "gaming"- takto se často zasměju u nabídek "herních notebooků"do 20.tis.

Bohužel fotky NTB neobsahují důležitou část - nevím proč to už nefotí - tj. spodní díl. Ono nasávání vzduchu je velmi důležité. Nedávno jsem řešil kamarádovi přehřívání NTB - spodní část měla nasávání vzduchu ke chlazení pár dírami, které ještě obsahovaly nějaký filc proti natáhnutí bordelu. To se pak bez potíží zahřál procesor pár vteřin po zapnutí na 70 a více stupňů (nový NTB!)

Pokud je to jen trochu možné, podložka za pár korun vás nezrujnuje - kupte - nedávno jsem kupoval ve výprodeji 17"za 250,-Kč. U podložek vždy dávám pozor na hlučnost - upřednostním 1 větší větrák než dva či tři malé.

Dále - místo 500GB je tak akorát na systém, jednu hru a základní programy. ALE to neznamená, že nemůžete disk přidat, vyměnit nebo připojit externí.

doplněno 25.01.21 21:48:

Nejsem fanda asusu, i když občas se najde dobrý kus.

Ten RYZEN 7 je o dost slabší v poměru k probook R5 - když už bych šel do asusu, tak kvůli lepší obrazovce - takže třeba tento. Procesor o čtvrtinu lepší, ramky 2x tolik a hlavně - 144Hz a o chlup lepší grafika.

Nabídka je ale široká, každý výběr bude o chlup horší než konkurence o pár korun dražší... nakonec po stovečce nahoru se dostanete na 30tis. A nebo se spokojíte s monitorem za 5000,- a stolním starším herním za 15000,- ...

Vše je o prioritách jednotlivce.

luko7*
hodnocení

Děkuji moc za odpověď:)

luko7*
hodnocení

A co si myslíte o tomhle? czc.cz/...

Dočetl jsem se, že má problémy s blue screenem, ale to je asi jen u starších verzí tohoto ntb, nebo se pletu?

hodnocení

1x
HP ProBook 455 G7
Je více podvariant, ale kolem těch 20tis s 500GB SSD je.
luko7*
hodnocení

Děkuji, podívám se na něj

Naprostý souhlas s doporučeným typem

- jenom pozor na výběr - tento typ je v několika verzích a může se stát, že někdo v představě lepší ceny koupí nejlevnější variantu, která ovšem také nemá to, co mají varianty dražší... Se pak rozčilují, že mají jen malý disk a málo RAM... protože si nepřečetli podrobnou výbavu, ale jen název.

hodnocení

0x
Neporadím model ale jak bych já hledal.
Podívám se na eshopy co nabízejí, czc, alza. Přečtu si uživatelské recenze. Podívám se co je tam za displej, grafiku, cpu, mrknu na testy na youtube, notebookcheck. Podívám se jak moc se dá ntb rozšířit, jak se dá rozebrat. A z toho mi vyleze nějaký pro mě nejlepší notas.
luko7*
hodnocení

Díval jsem se na czc a našel jsem tento ntb: czc.cz/...

Je za skvělou cenu, ale nejsem si jistej 8 gb ram. Nemohl by být za 3 roky problém s 8 gb ram? Myslíte si, že by tento ntb mohl utáhnout i Rust? Děkuji za odpověď

S pozdravem

Luko

8GB na hry (snad) ještě stačí. Ramka se dá později rozšířit, jen je škoda že to má asi oba sloty zaplněné. Rozšířit to jde, ale zbydou vám 8GB ram. Další možný zádrhel je ze notas je bez OS. Jestli myslíte rust, programovací jazyk, tak tam asi žádný problém nebude .
Web czc:
Velikost operační paměti [GB]: 8
Typ paměti: DDR4 SODIMM (slot)
Paměťové sloty: 2 (0 volných)
luko7*
hodnocení

Děkuju moc za odpověď:) Rust jsem myslel jako hru, min požadavky jsou 10 gb ram, ale na ytb jsem viděl i že to rozjeli na 4 gb ram, tak nevím. A myslíte, že bude potřeba chladící podložka? Děkuji

Chladící podložka? Těžko říct já ji nikdy nepoužíval, ale zas jsem nikdy moc na ntb nehrál. Ten co mám na praci se uchladi sám, plus ho přenáším. O té hře nic nevím.

au1
hodnocení

0x

noťasy jsou zlo, přítelkyni jsem v září kupoval za dvacku totok: czc.cz/... , tam je všechno v pořádku až na větrák, kterej v zátěži začne tak neskutečně pískat, že si dávám špunty do uší.
no a v únoru jsem vybíral novej firemní ntb, vzal jsem HP probook 450 g6, taky stál kolem dvacky, a tan má zas jiný slabosti - třeba touchpad, občas po odpojení napájení a znovupřipojení se znefunkční usb porty, následovat musí restart, a podobný drobnosti.
nicméně PC taky žádná sláva, ten jsem skládal v květnu, a mám z něj dodnes nervy na pochodu, takže radit těžko. noťas kompl nenahradí, to je jasný, ale když už, tak bych asi vzal to HP.

bloody
hodnocení

0x

A co tento? expert.cz/...

je sice lehce přes 20 000, ale podle mě asi za tu cenu je super.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]