Na internetu jsem četl názor na nějakou síťovou featuru týkající se poskytovatelů internetu. Narazil jsem tam na jeden názor: (... reakce na používání MPLS a IPv4, ale to není důležité) To je problém "velkých" ISP. V ČR přes 30% přípojek poskytují "malí ISP", a ti mají z 80% čistě kombinaci statický routování s bridgováním. Prosím o vysvětlení, jak konkrétně a kde a na jakých částech jejich "infrastruktury" se to bridgování používá. Chápu statické routování, že třeba mají jeden "počítač" připojený jediním upstream připojením k nadřazenému poskytovateli, takže tam dokoncem může být i default gateway.
Jestli myslíš jako třeba u poskytovatele jede jeden server a potom všude Apečka... Nebo taky jeden nebo více serverů a více nebo všechna routující Ápéčka... Možností je hodně a taky různé kombinace..
Díky za výživný zdroj informací, ač to pro není nové a Wi-fi do hloubky rozumím. Ale tohle je spíš implementace u ISP, který zprovoznuje a nastavuje mnohem víc než pár AP Problém ale je, že článek spíš popisuje technologii wifi teoreticky , samu u sobě, a spíš na nízké vrstvě a už vůbec ne na nějakém reálném ucelém celku jako Bezdrátový ISP (ostatně nikde se nevtrdí, že wifi poskytovatel má vše bezdrátově...) Našel jsem tam jen zmínky 1. Odstavec "Routing vs. bridging" - jen poznámka o přechodu k routingu, když provoz bude hustší. Ale je to příliš obecné a nevím (nebo spíš není popsáno ,jak) jestli jak tohle pravidlo se aplikuje v praxi ISP .poskytovatele. 2.A v rozsáhlejších sítích není vůbec špatný nápad, přes WiFi spíše routovat než bridgovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.