Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sekání notebooku

Od: malejdawe® odpovědí: 9 změna:

Ahoj,

mám otázku ohledně notebooku, často se mi zasekává a nevím proč, hardisk mám zaplněný cca na 50% ale stane se že se zamrzne na pár vteřin. Potom restartuji někdy i 2x a je to cajk. Nevíte co by to mohlo být? Mám i chladící podložku aby se nepřehříval.

Jedná se o notebook: asus x751mj

Windows 10 64 bit

RAM: 8 GB

Procesor: Intel N3540 2.16 GHz (4 cpu)

Grafika: NVIDIA GeForce 920M

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zkuste ho rozebrat a vyčistit větráček.

Když to nepomůže, přeinstalujte systém do "čistého" PC.

Předpokládám, že původně to byl NB ještě s W8 a poté teprve W10, je to tak? (u některých modelů to bylo tak, a u jiných jinak..verze TY006 vs. TY003).

Ale ani když byl tento NB nový, žádný zázrak to nebyl..to je prostě fakt.

hodnocení

Ano máte pravdu byl na win 8, jen se ho trochu bojím rozebrat abych něco nezlomil nebo tak...

Tak to dejte čistou instalaci..

Mělo by to být každopádně znát.

Ale po 5 letech (cca odhaduji stáří NB) i ten větráček může být zaprášený.

hodnocení

Dělal jsem továrko cca před 2 měsíci, asi to bude ten vetráček jen se bojím jak ho rozebrat a vyčistit..

Já dělal před týdnem instalaci u jednoho staršího NB (10 let) "do čistého".

Teď chodí cca 5x rychleji. Ale ano, je tam (stejně jako na tom co máte Vy), pouze plotnový HDD.

U jiných NB nebo PC s SSD nebo M2 disky, tam je to téměř jedno...chodí rychle i po letech, prakticky bez jakéhokoliv zpomalení.

hodnocení

A jen takový dotaz: může to mít vliv i na síťovou katu? Protože se mi stavá že mi přeskakuje z kabelu na wifi

To bude spíše nějaký driver..

Ale on ten upgrade z W8 na W10 se "nepovedl" poměrně často..I kdy NB fungoval a šel spustit, nebylo to nic ideálního.

hodnocení

Drivery sem stahoval a nic, a to jsem stahl i ten původní

unn
hodnocení

0x
Das laptop is šaize.
Málo údajů(kdy se to stává,ano vím že píšeš že nevíš proč ale chtělo by to pokusit se zjistit), nepíšeš ani disk, na který mám podezření že tu bude umírající disk
Zamrzne znamená ze pak pomůže jedině restart? co řídká BSOD VIEW? TEoreticky to moůže být i "vyhřátý" kondenzátor způsobující nestabilní napětí pro klíčové komponenty což dělá taky zátuhy
Nicméně bych volil sběrný dvůr.
první rada - zkusit boot jiného OS, vyloušit sw chybu
myslím že chlazením to nebude, to by byla trvale líný a naopak ne zátuhy

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]