Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
mám otázku ohledně notebooku, často se mi zasekává a nevím proč, hardisk mám zaplněný cca na 50% ale stane se že se zamrzne na pár vteřin. Potom restartuji někdy i 2x a je to cajk. Nevíte co by to mohlo být? Mám i chladící podložku aby se nepřehříval.
Jedná se o notebook: asus x751mj
Windows 10 64 bit
RAM: 8 GB
Procesor: Intel N3540 2.16 GHz (4 cpu)
Grafika: NVIDIA GeForce 920M
Zkuste ho rozebrat a vyčistit větráček.
Když to nepomůže, přeinstalujte systém do "čistého" PC.
Předpokládám, že původně to byl NB ještě s W8 a poté teprve W10, je to tak? (u některých modelů to bylo tak, a u jiných jinak..verze TY006 vs. TY003).
Ale ani když byl tento NB nový, žádný zázrak to nebyl..to je prostě fakt.
Tak to dejte čistou instalaci..
Mělo by to být každopádně znát.
Ale po 5 letech (cca odhaduji stáří NB) i ten větráček může být zaprášený.
Dělal jsem továrko cca před 2 měsíci, asi to bude ten vetráček jen se bojím jak ho rozebrat a vyčistit..
Já dělal před týdnem instalaci u jednoho staršího NB (10 let) "do čistého".
Teď chodí cca 5x rychleji. Ale ano, je tam (stejně jako na tom co máte Vy), pouze plotnový HDD.
U jiných NB nebo PC s SSD nebo M2 disky, tam je to téměř jedno...chodí rychle i po letech, prakticky bez jakéhokoliv zpomalení.
A jen takový dotaz: může to mít vliv i na síťovou katu? Protože se mi stavá že mi přeskakuje z kabelu na wifi
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.