Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Levné datové připojení pro důchodce

Od: ipm odpovědí: 10 změna:

Zdravím,

sháníme levnou datovou SIM pro babičku. Prioritní je nízká cena, internet používá občasně, aby si přečetla e-maily, zaplatila složenku, našla si jízdní řád, napsala někomu zprávu a podobně. Cca 100 MB měsíčně je pro ni myslím víc než dost...

Internet používá téměř výhradně doma, tj. je zde i varianta nějakého pevného připojení a WiFi, ale vše co jsem našel (centrum Pardubic) vycházelo naopak ještě mnohem dráž, než mobilní připojení...

Má některý z operátorů nějaký balíček třeba 100 MB za 30 Kč nebo něco podobného?

Děkuji!

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zdravím,

zkuste Kaktus, já osobně využívám data hodně ale myslím že tam mají i malé balíčky

mujkaktus.cz/...

ipm
hodnocení

Děkuji, kaktus znám – nejlevnější balíček tam mají 500 MB za 100 Kč. To byl do teď pro ni můj favorit, chtěl jsem ale zkusit najít něco ještě trochu níž. Velmi dobře vypadá balíček, co navrhl @totak od T-Mobile: 12 GB ročně za 499 Kč.

hodnocení

2x
T.Mob má furt v akci internet na rok pod pětistovku. Pak ti vychází cca 40kč na měsíc a při tom je tam datový limit 1Gb měsíčně takže se přes to dá i párkrát za měsíc spojit třeba i video hovor přes messenger. O telefonování přes msger. ani nemluvě. Zaplatíš petikilo a rok se o to nemusíš starat. To je nabídka bez konkurence.
Oni teda tvrdí že to je akční cena a běžná cena je 990 ale minimálně 2 roky tu akční cenu drží.
ipm
hodnocení

Dobrý den,

tohle vypadá skvěle. Dat je sice o dost víc, než by myslím bylo třeba, ale ta cena je perfektní! Třeba u Kaktusu by to bylo jen 500 MB a za více než dvojnásobek... Asi půjdeme touto cestou...

sirokko
hodnocení

0x

Teda sorry jako, ale nějakých 100 mega za třicet korun, nebo Kaktus dvě giga za dvě kila mi přijde děsná darda. Operátoři mají běžný měsíční tarif za cca čtyři stovky a můžeš surfovat a stahovat do alejujá. Já bych to ve vašem případě občasného použití dat vyřešil hotspotem přes svůj mobil při návštěvě babičky.

Jako že pojede k babičce udělat hotspot kdykoliv bude potřebovat něco zjistit na internetu? To se určitě vyplatí *smich*
Mimochodem za ty čtyři stovky to "do aleluja" taky moc nebude, ale pro babičku až až.
sirokko

No já vím, že je to blbost, ale v poměru mi to přijde drahý. U tarifu za pětikilo měsíčně máš internet neomezeně. Ale je fakt, že babička asi nesosá ve velkém :)

ipm
hodnocení

Dobrý den,

nevím, jestli jste špatně pochopil moji otázku nebo já Vaši odpověď... Bydlím kouzek od Plzně, takže připojit babičku v Pardubicích na můj hotspot asi nepůjde. A ve chvíli kdy jsme na návštěvě (tak 2x do roka), tak babička většinou internet stejně nepotřebuje a nebo bychom jí to vyhledali my.

Potřebuji pro ni, celoroční trvalé připojení u ní doma – neřeším jak jí připojit tablet když jsme u ní pro potřebu aktualizace apod... Slovem občasně, jsem myslel třeba 1-2x za den na pár minut, ne jednou za rok :D

etady
hodnocení

0x
Doporučím již zmíněný kaktus, nejlevnější tarif 500MB za 100 měsíčně. Bohužel pro důchodce bude nereálné sledovat dobíječky (pravidelně čekovat mujkaktus.cz zda se tam neobjevila akce na dané2 hodiny v den a následně upalovat si dobít kredit-řešitelné že to bude hlídat adobíjet někdo jiný), které efektivně cenu srazí na půl(to není uplně přesné, protože s dobou platnosti kreditu časově nevyjde obnovení ve dvou měsících).
Druhá akce, která mě jako šetřílkovi padla do OKA je T-Mobile 12 GB za 600(500 Kč?) . Je to jakože akce že to mají 50% zlevněné, původně to platilo do 31/12/2020 ,ale prodloužili to do nevím dokdy
Dá se to pořídit k libovolné dobíjecí kreditové kartě. (ostatně paušály nikomu nedoporučuji)
Údajně je tam omezení, že je tomaximálně+ 1GB na měsíc, jakože 12 balíčků po 1GB na každý měsíc. Nevím, zda se převádí nevyužité do dalšího
Bohužel operátoři této skupině (která chce málo dat z nízkou cenu) zatápí, tím, že ruší levné balíčky (80MB za 50Kč),
etady
doplnění: Tech 12GB je na rok. ... (principiálně je riskantní, že tedy jednou utratíš 500 Kč a máš to na rok, a to je na tom ten risk, třeba se zlepší nabídka jiných nebo umře nebo to nebude vyhovovovat nebo dojde k jiné změně)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]