Nejste přihlášen/a.
Jde v excelu sečíst ´čísla která nejsou umístěna v jednom sloupci?
Např. ve sloupci C v jedné buňce mám číslo 600 a ve sloupci D v jedné buňce mám číslo 400 - součet je 1000, ale ty dvě čísla se mění a musí být v různých sloupcích a jsou i v jiném řádku a chci znát jejich součet.
V kterém sloupci bude výsledek nezáleží.
Tak to jde , ale musí být dodrženo.
Buďto jeden sloupec a různé řádky a nebo jeden řádek a různé sloupce.
Součet např. C15 + E 22 asi nelze. Nepřišel jsem na to jak.
Myší označit buňku, dát plus, označit další buňku a enter. Výsledek bude v buňce, kterou jste zvolil na počátku.
Nebo si to napište přímo do řádku vzorců. =C15+E22 Bez mezer.
Co s myší neumíte? Prostě si vyberete kurzorem buňku kde chcete mít výsledek (vzorec), napíšete do ní =, pak si najedete na první buňku kterou chcete sčítat, kliknete na + , najedete na druhou buňku, kterou chcete přičíst, znova +, pak zase další buňku... Když to máte všechno, klikněte na "Enter"
Dají se sčítat nejen hodnoty v jedné tabulce, ale i hodnoty ze zcela jiných (i neotevřených) souborů. V příloze máte jednoduchý příklad.
![]() | Sešit2.xls | 13.82 kB |
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.