Ahoj, starý notebook odchází a tak scháním nový. Řekla jsem si, že se proto zeptám zde zkušenějších jaký nový kus vybrat. Cena by měla být max 27 000 Kč, ale asi bych se i dokázala kousnout a něco ještě přihodit, raději bych ale do té meze. Na notebook nemám vyloženě nějaké nároky, ale ráda si něco zahraju a bylo by fajn, kdyby rozjel Zaklínače 3, GTA V nebo, kdyby se snad za takové peníze našel co by rozjel i Red Dead Redemption 2. Nic jiného po tom ani nepožaduji, možná jen kvalitní obraz a zvuk, ale není to zas taková podmínka. Ještě abych dodala, zvážila jsem i pc sestavu, ale tam tuplem pochybuji, že bych se do takové cenové relace vešla se vším všudy a aby za něco stál. Případně děkuji za rady a tipy na nějaké notebooky.
U PC pohybujete, že se ve stejné ceně vejdete do stejného výkonu jako u NB? Opravdu? No vlastně ano, PC bude za stejné peníze daleko výkonnější a hlavně servisovatelné a s možností kdykoliv upgradovat.
Omlouvám se, jsem v tomhle velký lempl co se vůbec nevyzná. Kvůli místu by byl ntb lepší, ale proti pc nejsem. Co jsem slyšela, je lepší si ho sestavit?
Postavit si počítač je jednoduché jako lego stačí podle vydeonávodů není moc co zkazit. S výběrem komponentů Vám poradí buď v prodejně nebo někde na foru. Do 27 tisíc se vejdete včetně periférií a bude to už slušná mašinka oproti ntb a hlavně půjde do budnoucna vylepšovat a tak si stále udrží krok. Jedinej problém je v součnasné době s grafickýma kartama , které nejsou dostupné a bazarové ceny vyletěli u některých až o 200 procent.
Já si teď dostavěl z bazarových a nových dílů toto , vše kromě grafické karty má záruku , časem se dá pohodlně upgradovat.
Ryzen 3 3100 2879 (2265) MSI MAG VAMPIRIC 011C AMD Edition 1447,- B450 GAMING PRO CARBON AC - 3658 (2300) Corsair RM650x (2018) 2899,- Corsair 16GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Vengeance RGB PRO Series 2050 Chladič na procesor SilentiumPC Spartan 4 EVO ARGB 517,- Ventilátor do PC GameMax RL300 combo 650,- GPU,- ASUS DUAL GTX 1070 5500,-
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.